icon

Prečo predavačky nechcú rozmieňať peniaze?

8. aug 2022

Zaujímalo by ma akú máte vy skúsenosť keď potrebujete rozmeniť napr 100€ a predavačka v kase sa zatvari kyslo keď ju o to požiadam? Ale keď si potom kúpim vec za povedzme 1€ už mi vydá takže tie peniaze reálne v kase má. Sa jej nechce alebo ako to mám chápať? Potom povedzme vydá mi a chcem aby mi dala 10€, 5€ a 2€ alebo dve 5€ (deťom na vreckové atď) tak sa osopi že buď nemá taký obnos a z čoho bude vydávať do záverečnej aj keď je napr poobedie alebo krátko do záverečnej. Môžete mi to niekto vysvetliť?

Strana
z5
ckocka
8. aug 2022

Pretože to nie je v jej náplni práce, niekde to majú priamo zakázané a zvyšuje to možnosť manka.

autor
8. aug 2022

Takisto minule prídem 15 minút pred záverečnou na šunku a milá pani že ona už ma umyté stroje že už dnes nekraja že oni majú aj po záverečnej robotu a že nebude stíhať všetko akože kde je to napísané že 15 minút vopred si už nekúpim šunku syr pre dieťa???

autor
8. aug 2022

@ckocka ako môže rozmieňanie zvýšiť možnosť manka prosím ťa?

luccija
8. aug 2022

Tak, ze ju niekto pomota ako sa to robilo toto mi rozmente toto este viac, teraz si kupim a vydajte mi a zisti, ze je o 50, 100 eur lahsia ved tieto podvody sa robia roky.Vyberaj si peniaze z bankomatu ako potrebujes aj detom na vreckove ved tam si navolis ake chces bankovky.Umyte stroje by ma nezaujimali, pokym maju otvorene chcem nakupovat, ale tiez som sa s tym stretla

ckocka
8. aug 2022

Cialené podvody pri rozmeňovaní, ale už samotmá manipulácia s peniazmi mimo nutné operácie.

lamonita
8. aug 2022

Pretože existujú veľmi talentovaní odrbavaci. Presvedčia ta ze si zle naratala a odídu napr so 150 eurami...pričom prišli zamenit stovku. čiže predavačku okradnu

moonlight1210
8. aug 2022

Moze mat aj problem vydat dalsim zakaznikom, ktori tiez pridu s bankovkami s vyssou hodnotou.
Preto si nechcu predavacky len tak rozdat drobne pre nic za nic.

Ked nieco kupis, je to ine. Je ti povinna vydat.

lesanka845
8. aug 2022

Pracovala som v pokladni a rozmienanie sme mali zakázané kvôli špekulantom.A čo sa týka krajania,na lahodkovom pulte mali hodinu pred zaverecnou na upratovanie a dezinfekciu.

ibrunova
8. aug 2022

Pretože chodia meniť kadejakí podvodníci, ktorí predavačku tak prekrútia, že ju okradnú, preto majú zakázané rozmieňať.

mamamasama
8. aug 2022

Tak toto je veľmi egoistické zmýšľanie.

sara07
8. aug 2022

to bolo takéto že tolko tolko zmenit a zblbli a proste zle sa vydalo ,
a tiež ak máš toho dost tak je to šialenost ešte ti to takto vyratavat, nemôžeš si menší obnos vybrat z banky alebo priamo na pošte si pytat v menšom ???
čo sa týka záverečnej, oni sú platené tak ako sú určity počet hodin, nik nehce byt ani minutu navyše, čiže 18,00 sa zatvara , 18,05 sa padá preč ak sa dá , iné je že zamestnavatel platí do 18,30 ano

sendy1977
8. aug 2022

ja som v nejakom obchode videla oznam v tom zmysle, že 15 minút pred záverečnou nekrájajú kvôli umývaniu strojov, alebo niečo podobné

autor
8. aug 2022

@luccija no bankomat mi nedá napr 5€ a akože mňa úprimne nezaujíma kto ju domota keď nevie počítať nech nesedí v pokladni však chcem napr 50, 20, 20 a dve 5€ čo je na tom také na domotanie nechápem naozaj. Na mňa tiež pani skúšala že ona to má umyté a je to na pulte že 15 minút vopred nekrajaju akože keď prídem 5 minút pred záverečnou už ma slečna ani nenablokuje ??? To čo je za nezmysel

nadazdi
8. aug 2022

Keby som bola predavačka a niekto ako ty by prišiel 5 minút pred záverečnou a zdržiaval tam este po záverečnej, tak 18:00 zamknem, zhasnem a nech si ta už riešia policajti keď spustíš alarm 🥲 asi by ma vyhodili, ale srdce by som mala na mieste..

luliu
8. aug 2022

Ty si nemáš čo diktovať v akých bankovkách chces výdavok, to je jej dobrá vôľa, že ti dá ako chces. A rozmienat ti nemusia nikde

ibrunova
8. aug 2022

No nechápeš, lebo nechceš, nerobila si s peniazmi a nikto ťa neprekrúcal v rozmieňaní, inak by si to chápala, keby si to zažila.

elzus
8. aug 2022

Lebo predavačka nie je zmenáreň, a naozaj tam toľko nemusí mať v tej kase. Možno mala viac zákazníkov, čo platia velkym obnosom a potom nemá na vydavanie, mohla mať predtým výber trzby, zostalo jej malo na výdaj alebo rozmienanie. A áno sú aj rôzny "špekulanti" čo menia a pripravia predavačky o peniaze. A tie stroje čistia aj viac ako 15 minút aby boli ráno vhodné na používanie ďalej. A nerobia len to potom musia ešte celý obchod skontrolovať, pečivo poriadit, zeleninu, takže je tam toho dosť ešte po záverečnej, co nie je platené a koľké utekajú aj na autobus.

ckocka
8. aug 2022

@ibrunova Alebo nemá kapacitu chápať.

nikpa
8. aug 2022

Pretože chodí XY špekulantov ktorí skúšajú ,,obrať,, predávajúcich práve tak, že chcú rozmeniť peniaze. Sama som takéto pokusy za roky práce s peniazmi zažila. A ver mi, že keď potom príde hoci aj dôveryhodne vyzerajúca stará babička ktorá potrebuje rozmeniť, tak nerozmenis.

simona92101
8. aug 2022

Pretoze obchod nieje zmenaren,kde si prides a rozkazes ake chces bankovky.si predstav,ze takto jej tam za den pride x ludi rozmenit 100vku z bankomatu,z coho ma ona potom vydavat?ani za ten 1e nakup by ti nemusela vydat zo 100vky.
15 min pred zaverecnou v niektorych retazcoch uz ani dovnutra nevpustia,treba prist skor ak nemas co dat dietatu jest 🤦‍♀️🤷‍♀️

huxy
8. aug 2022

Tak chod do banky a nie do obchodu. A zaplat si za rozmienanie bankoviek. Nikto nie je povinny ti peniaze len tak rozmienat. Si predstav ze za den tam pride 10 takych egoistov.

kittykat22
8. aug 2022

pretoze robia od rana do vecera s ludmi a peniazmi, ked nieco chyba tak to ide na ich triko a maju tolko prace a vydavania, ze nejake rozmienanie maju na haku. Ked chces drobne, nieco male si kup a mas.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
8. aug 2022

ale ty nemas co od predavacky chciet rozmienat stovku na drobne 🤦🏼‍♀️ to je obchod.
na to, co chces ty, sluzi zmenaren.
si predstav ze pridu 3ja taki ako ty, predavacka zameni, rozda vsetky 10, 20 a 5€ a ostane jej v kase 100 a 50 eurovky
prides nakupit, zaplatis - a nebude ti mat vydat. To by sa ti ako pacilo?

ziarifka
8. aug 2022

Vydávala som peniaze ako ja potrebujem, nie ako zákazník. Bežne sa stávalo, že sme sa na kase vytrieskali z drobných (vrátane 5 euroviek) a z banky mali prísť s drobnými až o 2 hodiny. To som len každého prosila, aby platil kartou alebo aby mali presne. Ludia si požičiavali peniaze medzi sebou v rade pri pokladni. Keby som miesto 10e vydavala 5e, skoro sa z nich vytrieskam, zachviľu mi dôjdu 1 a 2e a neviem, ako by sa tváril zákazník, že mu 8e vydávam v 20 a 50 centovkach. Meniť peniaze bolo aj zakázané pod trestom výpovede. Skúsenosti z brigády pred 10 rokmi.

animus
Autor odpoveď zmazal
asocial
8. aug 2022

Posobis strasne arogantne, ako majsterka sveta. Ked chces zamenit, chod do banky, ale ak sa nemylim, robia to za poplatok. Dovody boli uvedene vyssie, ze preco, ale mam pocit, ze zrejme nechapes, pripadne nechces chapat, lebo JA, JA, JA. Tebe zameni 100ku a inym nebude mat co vydavat, lebo nebude mat drobne.

animus
8. aug 2022

Keď si taká múdra tak si choď do tej pokladne sadnúť sama... Tie predavačky nie sú stroje, sú to ľudia, ľudia ktorí sedia za tou pokladňou niekoľko hodín, sú unavení, majú aj svoje starosti ktoré ich môžu trápiť a preto pomýliť sa pri rozmienani, hlavne keď je niekto špekulant a chce to na tisíc spôsobov, je úplne ľudské... Tie ženy majú tiež doma deti ako ty a ponáhľajú sa za nimi, preto má už 15min pred záverečnou umyté stroje lebo vie, že ju ešte čaká umyť podlahy vyniesť odpad a podobne... Normálny človek, ktorý sa aspoň trochu vie vcítiť do pocitov iných ľudí, si tu šunku ide kúpiť v normálnom čase a nechodí na nákup 15min pred záverečnou so špekuláciu čo keby prišla 5 min pred záverečnou.... Nečaká celý svet len na teba a hlavne sa z teba celý vesmír neposerie... Z tvojho postoja usudzujem, že máš potrebu aby ti každý skákal okolo zadku... Ak ti to doma toleruje rodina prosím, ale nerob si otrokov z cudzích ľudí...

autor
8. aug 2022

@asocial mi nikto nehovorte že niekde nemajú väčší obnos peňazí veď koľkokrát vidím ako im nesú balíček s drobnými alebo hotovosť keď kričia že potrebujú do kasy doplniť takže určite maju k dispozícii nejaký trezor alebo niečo kde majú financie
@simona92101 akože nemusela však ja som zaplatila tovar ktorý chcem a mňa netrápi že nemajú hotovosť
@elzus to nech si dohodnú so zamestnávateľom že dokedy za čo sú platení mňa to netrápi prídem ako zákazník chcem si normálne nakúpiť otvorené je a keby prídem aj dve minúty vopred mám na to právo

klarissa25
8. aug 2022

Pretože to robiť nemôžeme....

Strana
z5