Prečo predavačky nechcú rozmieňať peniaze?
Zaujímalo by ma akú máte vy skúsenosť keď potrebujete rozmeniť napr 100€ a predavačka v kase sa zatvari kyslo keď ju o to požiadam? Ale keď si potom kúpim vec za povedzme 1€ už mi vydá takže tie peniaze reálne v kase má. Sa jej nechce alebo ako to mám chápať? Potom povedzme vydá mi a chcem aby mi dala 10€, 5€ a 2€ alebo dve 5€ (deťom na vreckové atď) tak sa osopi že buď nemá taký obnos a z čoho bude vydávať do záverečnej aj keď je napr poobedie alebo krátko do záverečnej. Môžete mi to niekto vysvetliť?
Toto musí byť nejaký troll,aspoň dúfam že svet není tak strašne v prdeli s prepacenim ,že sú takyto egocentricki ľudia..
@dollyzv no poviem ti to takto, takýto ľudia bohužiaľ naozaj existujú...myslím si ze to ti povie každá jedna predavačka
Otras chovanie .....
Celý deň máš čas na nákup a nie zmysliet si 5 minút pred záverečnou ..prečo by mala doplácať na teba a byť tam potom do neviem kedy aj ona má rodinu nie len ty .nikdy v živote som nekupovala sunku ani hodinu pred záverečnou ......
A aj dve minúty ?viac netreba čítať .zodpovednosť sama o sebe ....🤐
Ty si postihnutá? Peniaze si chod rozmienat do BANKY, nie do obchodu. V obchode sa nakupuje, nie rozmienaju peniaze. Tak ako teba nezaujima, ze maju 15 min pred zatvorením umyté stroje, ich nezaujima, ze ty potrebujes 5 euro na vreckové pre deti.
Povedal ti uz niekedy niekto ze nie si najdolezitejsia na svete?? Pretoze nie si a nikoho nezaujima ze potrebujes rozmenit peniaze…ries si to v banke a nie v obchode …predavacka NIE JE povinna ti rozmienat ani vydavat v bankovkach ake si ty povies
Poviem to takto kým ti nakraja tu sunku,kým ty nakúpis a prídeš ju zaplatiť tých "5"minút pred záverečnou prejde aj 10-15 minút, kým sa dostaneš ku kase platiť a ver tomu, že keď nie je kasa uzavretá na čas vedenie vie dobre čistiť žalúdok predavačkam, že prečo nie je uzávierka kasy na čas. A tie drobné nemá každý obchod ani v trezore a tie predavačky potom musia prosikat zákazníkov o každe drobné. A dobre ak aj majú, tak môžu mať tak 0.5€ 1€ 2€ ale nikdy nie balíček 5€. A ked ti nemá rozmeniť, tak proste nemá. A nevymýšľa si to lebo si povedala tebe urobím napriek, proste buď tie peniaze nemá alebo nemá.kde rozmeniť ani ona.
Ved kup vakuovo balenu a mas vystarane..vacsinou maju vsetko co je v pultoch, aj balene v chladiacom pulte (max ina znacka)..predstav si aj oni uz chcu ist domov,a cas navyse im nikto nezaplati..treba byt obcas empaticky a ked pridem 15min pred zaverecnou aspon sa nehrat na geroja.ved ta inak normalne obsluzili predpokladam,zaplatit si mala kde ,ani ta nevyhadzovali,ze zatvaraju..
Skus ist robit za kasu, kde sa premelie denne niekolko desiatok ludi a cely den ti budu platit iba v bankovkach, nech uz od 10 rana nemas z coho vydavat. A priala by som ti takych milych zakaznikov ako si ty sama. Myslim ze by ti netrebalo ani tyzden, aby si sa trosku uvedomila…
My to máme dokonca zakázané.
Nasla som ti kamosku, rozumeli by ste si https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/neochotna-predavacka-mam-podat-staznost/
no milá autorka, skús ísť robiť do potravín a sama uvidíš prečo.....peniaze sa zásadne v žiadnom obchode nerozmieňajú, to nie je banka.....predavačka sa môže pomýliť ale pravdepodobnejšie je, že takýto rozmieňači ju tak domýlia že nakoniec ostane v mínuse a ten musí doplácať z vlastného vrecka...a ano, chodilo veľa takýchto podvodníkov, čo už presne mali nacvičené ako rozmieňať🙂 rozmeniť väčší obnos ti môžu v banke a aj to sú povinní len ak v danej banke máš účet🙂čo sa týka obslúženia, treba nakúpiť tak aby v dobe kedy sa zatvára predajňa už mali všetci ľudia nablokovaný tovar, nie prídem o 2minuty pred záverečnou a odchádzam 5minut po záverečnej.....
Peniaze som mala zakazane rozmienat koli spekulantom kt pridu rozmenit a tak ta pomotaju ze im das viac ako treba. Oni uz vedia ako na to.
Autorka, ty si riadny egoista. Pracujem na pokladni, máme zakázané rozmienať peniaze. Áno, sú rôzni špekulanti ktorí tu pokladničku pomýlia a ona potom to manko musí platiť. A že prísť do obchodu dve minúty pred záverečnou? Nehnevaj sa, ale rozum sa mi nad tebou zastavuje. Aj tie predavačky sú len ľudia, majú svoje rodiny, chcú už ísť domov a nie čakať na nejakú zákazníčku ktorá si zmyslí že dve minúty pred zatvorením si príde nakúpiť.
No možno nemajú dosť peňazí autorka. My sme na základnej škole prevádzkovali školský bufet, a dostali sme asi 20€ v drobných. Lenže sa mi tam navalilo kopa deciek, a všetky chceli malú sušienku za dvadsať centov, ale skoro, každé dieťa malo iba 1€ alebo 2€ v celku. Po piatich minútach som im musela nasilo natlačiť ďalšie 4 sušienky, pretože proste peniaze neboli. A predpokladám autorka, že keď tam prídeš 15 minút pred záverečnou, tak asi z tých peňazí museli vydať aj iným pred tebou, a nie si ich šetriť pre teba a pre tvoje deti.
Ach jaj, asi splasla bublina "pani dolezitej" dnes a zistila, ze nie kazdy skace okolo jej riti ako ona piska.
Predavačka predáva tovar. Ak chceš bankovky rôznych nominalii, choď do banky. Tam za to zaplatíš poplatok., ale dostaneš co chceš. Tak isto ak si obchod zamieňa peniaze v banke, tiež platí poplatok. Prečo by to Tebe dávali zadarmo?
Mimochodom presne toto isté sa stalo priateľovi jednoducho mu slečna povedala že nemá a že mu určite nerozmeni ako on chce že či ona si tie peniaze na ráno ma nastrihat alebo ako si to predstavuje ale po dnešku sme si povedali že na dotyčnú podáme sťažnosť aby mi predavačka hovorila že ona nie je zmenáreň akože pohár trpezlivosti pretiekol, urobil cirkus a zajtra sa to bude riešiť a mňa nezaujíma kto čo ako kedy čo bude riešiť
Akože fakt ochota nula bodov
Rozmienat je väčšinou zakázané, ak ti niekde rozmenia, je to ich dobrá vôľa a risk. Povedať, ze "mňa úprimne nezaujíma kto ju domota keď nevie počítať nech nesedí v pokladni" je tak ....... pardon, nemám na to slušný výraz. Tá pokladníčka tam sedí niekoľko hodín, prejde jej rukami kvantum tovaru a ešte väčšie kvantum peňazí, je to len obyčajný človek, nie stroj a poviem ti tajomstvo, ktoré asi nevieš. Ľudia sa môžu aj pomýliť. Fakt. Najmä pri peniazoch.
Ale ona nie je zmenáreň. To si uvedomuje, však. Či ani to nie?
Niekto nie je ochotny, iny zase chapavy..... Co uz....
Teraz už len provokuje.

Áno máš na to právo a taktiež oni majú právo ti nákup už po záverečnej nenablokovat...prepáč ale ty si totálny egoista..