icon

Prečo predavačky nechcú rozmieňať peniaze?

8. aug 2022

Zaujímalo by ma akú máte vy skúsenosť keď potrebujete rozmeniť napr 100€ a predavačka v kase sa zatvari kyslo keď ju o to požiadam? Ale keď si potom kúpim vec za povedzme 1€ už mi vydá takže tie peniaze reálne v kase má. Sa jej nechce alebo ako to mám chápať? Potom povedzme vydá mi a chcem aby mi dala 10€, 5€ a 2€ alebo dve 5€ (deťom na vreckové atď) tak sa osopi že buď nemá taký obnos a z čoho bude vydávať do záverečnej aj keď je napr poobedie alebo krátko do záverečnej. Môžete mi to niekto vysvetliť?

Strana
z5
moonlight1210
9. aug 2022

Ako velmi mi to pripomina staznost jednej blogerky, ktora pindala, preco v zime neudrzuju v obchodoch teplotu okolo 14-16 stupnov maximalne.
Ake je to neohladuplne voci zakaznikom, ktori ich predsa zivia.

Lebo ju obtazuje vyzliekat si kabat a nosit ho preveseny cez ruku, ked si ide kupit oblecenie. Je jej teplo a zavadzia jej, ked si vybera. Je hned cela spotena. 🙂

ckocka
9. aug 2022

@moonlight1210 Túto zimu sa jej želanie možno aj splní.

mamutka
9. aug 2022

Ja by som chcela vedieť ako dopadla ta sťažnosť. Ako sa vedenie postaví k tomu ze príde veľmi dôležitý pan a jeho dáma a teda sformuluju túto závažnú udalosť do nejakej zmysluplnej vety. Mňa teda v obchode trápi aby som nekúpila sprostosti navyse, nezabudla na nič zo zoznamu, pri pokladni kukla za seba, aby som pustila pred seba človeka s par vecami, nech nečaká kým ja zaplatím plný košík a aby som sa slušne pri pokladni pozdravila, poďakovala a poprosila, keď niečo.... Ze tam chodía ľudia do predavaciek takto zadrapovat mi príde dosť smutné

moonlight1210
9. aug 2022

@ckocka no citala som ten blog kdesi v 2008 tusim. Tak po tych rokoch... Vidis, staci vyslat zelanie do VOS. Ono si raz cestu najde. 🙂

ckocka
9. aug 2022

@moonlight1210 Sakra, budem musieť prehodnotiť svoj prístup k prosbám vysielaným do vesmíru.

danielinaa
9. aug 2022

Takže milá autorka, zo zákona plati, ze predavacka je povinná vydať len do trojnásobku plateného nákupu, ostatok je na jej dobrej vôli. Obchod neni zmenáreň. Aj drobné si obchod musí zháňať aj peniaze na vydávanie a musí za to platiť poplatky banke. Bolo by stratove len tak zadarmo zmienat kdekomu. Chod si do banky, zaplať si a zmenia ti.
Co sa ale týka šunky, ze ti nenakrajala, bola si v práve, ma ti nakrájať aj 5 minút pred záverečnou, na to sa máš právo treba sa sťažovať na kompetentných miestach, nech to poriesia. Inak sa to nezmení. A bude sa tak správať ku všetkým. Tiež robím v obchode ale nenakrajat šunku ked je ešte otvorene, by som si nedovolila. Neobsluzit zákazníka je na okamžitý vyhadzov za mňa. Je to drzosť vrcholna. Inak robím nebudem spomínať reťazec ale v jednej predajni takto vyhodili komplet všetky predavačky za neochotu ako píšeš ty a nahradili ich inými. Na nich sa ale sťažovali veľmi veľa ľudí, nešlo len o jednu staznost.

ella2015
9. aug 2022

@viestta ona to nepochopila a ani nepochopí, lebo mozog má síce každý ale rozum málokto🤷🏼‍♀️ Veľmi ma však na tom celom bolí fakt, že pani vychováva aj potomstvo a deti takýchto exemplárov už bývajú také verzie po facelifte, len dúfam, že nebudú vytunené v prijebanosti

solange7
9. aug 2022

Budes zrejme mentalne retardovana takze ta necham tak.

miskakyska
9. aug 2022

... ale no tak dámy🥴 niektorých slovník stojí tiež za zamyslenie ... tiež čo to o Vás vypovedá..😁

babulkomale
9. aug 2022

Aha tak uz chapem preco sa nam ludia prechadzaju po zaverecnej v prevadzke..myslia si ze maju na to pravo. Aha, tak to som netusila.
Pustime psov nabuduce presne uderom celej a uvidime na co ma kto pravo.

judar
9. aug 2022

To je tak ked sa just najdu primitivni zakaznici ako ty co nechapu ze to vo vacsine obchodov maju zamestnanci VYSLOVENE ZAKAZANE aby rozmienali jednak zakaznikom a jednak aj oni sami maju tiez zakaz menit si hotovost z kasy....a pre tvoju nedostatocnu informovanost radsej by si si namiesto pohorsovania sa mala si nacitat co vsetko obnasa za problemy ked niekoho capnu s falosnou bankovkou

mima172
9. aug 2022

Počas výšky som si cez prázdniny privyrábala aj v potravinách, aj vo vinotéke. Nerada som rozmieňala veľké bankovky, pretože som sa tak "vyhádzala" z menších bankoviek a hrozilo, že nebudem mať čím vydávať a budem musieť predajňu zatvoriť (oboje boli mini prevádzky) a behať po okolitých obchodoch a zháňať peniaze (rozmenenie), aby som vôbec mohla fungovať 🙂

euka210
9. aug 2022

U nas su tak rady, ked pridem s drobnymi 😁 ...to im chyba v malych obchodoch stale na vydavanie...ale ja chodim doobedu nakupovat.
V takom Lidli im doplnaju, tam problem s drobnymi nemaju.

danielinaa
9. aug 2022

@babulkomale nielenze nemaju pravo chodit po prevadzke po zaverecnej ale chodia dokonca aj kontroly, ci nemas otvorene dlhsie ako su otvaracie hodiny a ci neotvoris skor ako su otvaracie hodiny. Su za to tiez pokuty. Obchod musi dodrziavat cas, co ma vycapeny na dverach.

babulkomale
9. aug 2022

@danielinaa ja to viem ale evidentne niekto si mysli ze ked si navybera 17.59 velky nakup, stihne sa mu nauctovat a este aj uzavierka urobit...ludska hlupost je fakt nekonecna.

mackar3p
16. aug 2022

@elizabet173 👏👏👏

Strana
z5