Prečo sa mení výška mojej výplaty?
Ahojte, tie co tomu rozumiete mám otázku. Pracujeím u sukromnika normálne na 8 a pol hodiny. Hrubú mzdu mám danú pevne, nedostávam žiadne odmeny, príplatky. Proste každý mesiac rovnaká výplata, samozrejme okrem prípadu keď som PN. A teraz otázka, za január som mala 850, za február 841. Odpracovala som riadne celý mesiac, mala som deň dovolenky. Prečo mám skoro o 10 eur menej? Viem, že sa mám spýtať šéfky ale chcem sa najskôr na to pripraviť, a poradiť sa, či je to ok, takto hýbať s výškou výplaty. Vieme akí sú niektorí zamestnávatelia zdieraci, vyhováraju sa, tak budem rada za každú odbornú radu od vás.
Dovodom môžu byt tie príplatky za nočné, bolo menej dni plus o deň dovolenky menej. Rovnako náhrada za dovolenku je počítaná priemernou mzdou za IV.kvartál. Pokojne môže vyjsť tento deň nizsia náhrada než mzda za odprac.deň, záleží to aj od mesiaca, v ktorom sa čerpá. Nechcem dávať výpočty, no stáva sa to bezne.

Pekny dnik všetkým, prosim Vas vie mi niekto vysvetliť prečo v mesiaci ked som mala 5 dní dovolenky dostala o 100e nižšiu výplatu ako ked pracujem celý mesiac? Vysvetlím...v marci som mala 1 den dovču/69 zaplatené, každý mesiac celý odpracovany dostávam 400e premie (za 3 týždne 300e) teraz som mala dosť 300 premie plus 69za dovču x5 dní..takto mi to logicky vychádza takže vyplata mala byť vyššia nie? No ked odratam este stravné za 5 dní cca 20-30e ale stále to malo byt viac si myslím ako ked pracujem ...ďakujem za ochotu a vysvetlenie
@atina76 mávaš nejaké príplatky za sviatky, soboty, nedele, nočné..?