Preplatí mi zamestnávateľ dovolenku pred materskou?

martinka150
18. feb 2013

ahojte, potrebujem poradit.. som na pn, koncom februara idem na matersku ale mam este tri dni dovolenky. preplati to zamestnavatel?

martini
18. feb 2013

ak ostávaš u tohto zamestnávateľa, tak je najlepší, právne správny a dobrý spôsob urobiť to tak, že teraz nastúpiš na materskú tak ako ti to vychádza podľa plánovaného termínu porodu. Potom ked ti materská skončí a mala by si nastúpiť na rodičovskú, tak medzi tým akoby nastúpiš do zamestnania a vyberieš si tri dni dovolenky a potom papiere nastupu na rodičovskú vyplníš tak, že zohladníš tie tri dni v práci. takže budeš 34 týždnov na materskej, potom 3 dni v práci (v skutočnosti tam ani nepojdeš lebo si vypíšeš dovolenku a príde ti za tie tri dni výplata) a potom nastúpiš na rodičovskú. Takže takýmto sposobom dostanes peniaze za tie tri dni.

sisaha
18. feb 2013

nechala by som ich tam ladom skladom a vybrala po ukonceni rodicovskej. V pripade, ze by ta chcel prepustit, mozes sa s nim dohodnut, aby si si ich vycerpala a pracovny pomer spolu s odstupnym dostanes v posledny den dovolenky...Takto ti vyjde maximalna podpora..(hoci uz nie je co byvala...)

angua27
18. feb 2013

ešte doplním martini, po skončení materskej budeš mať tých dní dovolenky viacej, keďže Ti zamestnávateľ prizná ešte dovolenku za materskú.
preplatiť Ti zamestnávateľ môže dovolenku, len v prípade, že končí pracovný pomer. ak sa chceš dostať k peniažkom za dovolenku, najskôr sa to dá, tak ako písala martini, najneskôr po ukončení rodičovskej, ako písala sisaha. 😉