Priateľ nedostal dva mesiace výplatu

lusy558
29. aug 2016

Baby ako dalej pokracovat ak mate niektora skusenost...priatel robil v jednej stavebnej firme a nedostal vyplatu za dva meisace...uz tam dal vypoved..bol v skusobnej dobe....telefon nezdvihaju,neodpovedaju na smsky ani na emaily...postupit az tak a dat to do tv?

italy2
29. aug 2016

treba zájst na úrad práce a nahlásit to( ja som to tak riešila a dostala som peniaze )..dnes je to už trestný čin

lusy558
autor
29. aug 2016

@italy2 moes mi napisat v ip podrobnejsie info?

nikawero12
29. aug 2016

Pokiaľ sa nedá tento problém vyriešiť zmierlivo, tak tvoj priateľ môže podať na príslušný súd žalobu o zaplatenie mzdy, prípadne podať trestné oznámenie. A čo sa týka úradu práce, pokiaľ jeho bývalé zamestnanie nebolo sprostredkované úradom práce, tak úrad to riešiť nebude.

emilia25
29. aug 2016

U nas to bolo tak.muz robil ako zivnostnik jeden dom.pan coho zamestnal dostal peniaze ale moj muz uz nie dlhoval mu 2000eur.dokonca sa tak snazil vxkluckovat ze akoze tam co si domrvili a ze to mu da k nahrade.si myslel ze sa zlakneme.suseda sa zahrala na pravnicku chlap sa zlakol podpisal papier o priznani dlhu co si potom musel triezkat hlavu o stenu.no uz sme do toho zapojili exekutora a ako rychlo sa peniazky objavili na nasom ucte.treba s nimi jednat na drzovku nemat s nimi zlutovanie tak ako oni nemaju zo zivnostnikmi a je im jedno ci maju z coho zit.

loginexistuje
29. aug 2016

@lusy558 treba napisat detaily robil ako szco alebo na pz ci dohodu co je tam stanovene aky vyplatny termin podla toho to riesit