icon

Priateľ robí v zahraničí

xsimonkax
17. okt 2021

Ahojte ženy, priateľ robí v Nemecku na turnusy, 3 týždne pracuje a 10 dni je doma. Takto stále dookola. Snažíme sa o bábo, chceme si postupne vybudovať svoj domov a pod. Je mi jasné, že finančne je to lepšie ako tu na SR, zarobí pekne. Len ja sa obávam či to takto môže fungovať ci nám vzťah nestroskota prave na tomto. Veľmi mi chyba a tie tri týždne sú pre mňa dosť zle znesitelne. Ako to zvladate vy? Dá sa takto fungovat? Neviem co je lepšie, veľa krát sme sa o tom bavili ze keby zostal tu, tak v nasom okrese a blízkom okolí takto nezarobi.. Ďakujem za Vaše rady a názory ❤️

nerya
17. okt 2021

Nikdy, nepustila by som svojho chlapa takto nikam, snažila by som sa uskromniť alebo ísť s ním. Je úplne jedno, či to ty ako žena vydržíš, či máte pekný vzťah a či to spolu takto zvládnete. Mysli na deti, tie tým budú trpieť najviac.

veronkakrivdova
17. okt 2021

@sasa1310 tak to je fajn že vám to takto vyhovuje. My sme sa naučili fungovať ináč a nesťažujem sa 🙂 na prechádzku môžem ísť aj sama alebo s deťmi, alebo s manželom keď je doma. Mne je to fuk ;)

sasa1310
17. okt 2021

@veronkakrivdova no mne to fuk nie je. Ja s mojím rada trávim čas, aj deti a to sú staršie ako 12 rokov. A nejde len o prechádzky. Jednoducho nie som na všetko sama. Ale áno, každý to má ináč. Každý má ináč nastavené priority

veronkakrivdova
17. okt 2021

@sasa1310 áno ja viem toto je taký zaužívaný stereotyp že akonáhle je muž preč tak je žena na všetko sama a bla bla. Deti s manželom aj napriek tomu majú úžasný vzťah. A vlastne keď porovnám ich a iné deti ktoré majú otca denno denne doma tak je to niečo úplne iné. Vážia si to že sú spolu a neberú to ako nejaký stereotyp. A podobne to máme aj my. Tým že sme spolu ,,menej" si to o to viac vážime a znova v porovnaní s inými pármi sa menej hádame pre maličkosti naopak užívame si to že sme spolu.
Prečítaj si koľko je tu diskusii o tom ako je žena na všetko sama aked muž pride z práce len sedí a šťuka do telefónu a kričí na deti aby ho neotravovali. A žena varí upratuje a podobne.
My nič také nezazivame. Takže áno naše priority sú užívať si spoločný čas a nie len vedľa seba prežívať.

cariad
17. okt 2021

@veronkakrivdova úplne s tebou súhlasím.

sasa1310
17. okt 2021

@veronkakrivdova to že je to tu písané, neznamená že je to tak všade. To je možno maximálne tvoj alibizmus na takéto žitie. Jednoducho presviedčaš sama seba, že to je to správne a pravé orechové.
My máme všetko tak ako ty, akurát ho máme každý deň doma. Nemám potrebu tu o tom písať ako si doma nažívame a tešíme sa jeden na druhého, aj napriek tomu, že je to dennodenné. A ako si užívame spoločný čas a nie len vedľa seba prežívame. Pre mňa je to totiž prirodzené.

veronkakrivdova
17. okt 2021

@sasa1310 tak v tomto sa s tebou zhodnem. Nemusíš písať ako spolu trávite a užívate si spoločný čas. Stačí keď vidím ako cely nedeľný večer píšeš na modrom koňovi.
Ja už viac nemám čo dodať k tejto diskusii. Autorka len chcela vedieť či sa to dá zvládnuť a áno, dá sa. Je to len o tom ako si to dvaja dospeli ľudia nastavia. To že ty by si to nezvládla a potrebuješ mať každý deň vedľa seba muža neznamená že iné vzťahy sú horšie.

sasa1310
17. okt 2021

@veronkakrivdova manžel robí na zmeny. Má nočnú. Zajtra je celý deň doma, aj v utorok 🙂 a píšem si s ním a zároveň sem tam na MK nakuknem. A zvládla by som to. Ale akosi nie je treba také zvládnuť

zuzula507
18. okt 2021

@xsimonkax ahoj moj tak chodi von uz viac ako 10 rokov .Chodil aj na 6 tyzdnov a 2 tyzdne bol doma doteraz sa cudujem ze som mu to tolerovala, teraz by som s takym partnerom urcite neostala ak by som bola este slobodna, bezdetna.Ked zacal chodit na kratsie uz to bolo o nieco lepsie.Teraz mame 1 syna a dalsie babo na ceste.Chodi na 3 tyzdne a tyzden je doma , a je to dost dlha doba.Ja si myslim ze sme sa dost vzdialili pocas tej jeho prace v zahranici, mali sme uz viacej menaich kriz..preto sme sa dohodli ze bude castejsie ostavat doma.Teraz chodi casto na 2 tyzdne tyzden je doma, alebo ak je prec 3 tyzdne , 2 tyzdne je doma a je to lepsie no ked sa narodi 2 babo budem asi trvat na tom aby chodil iba na 2 tyzdne teda uz aj on to zvazuje, ak sa nebude dat vo firme kde robi ze pojde do inej.Poviem vam ze to ze som bez neho na to som si aj zvykla, niekedy mam pocit ze mi je tak lepsie nejaku chvilu tyzden max dva ta doba je pre mna ozaj v pohode. No tie 3 tyzdne su ozaj vela pre nas.Muz skusal raz robit doma na SR ale bolo to este horsie obdobie pre nas nervozny bol unaveny uz vobec sa s nim nedalo. Takto pride a je s nami dennodenne od rana do vecera.Volame si kazdy den aj cez video sa vidime casto myslim ze toto nas udrzalo pokope.Ak by sme nemali moznost spolu takto casto volat, vidiet sa podla mna by sme sa navzajom vzdialili uz davno a uplne. Tiez sme mali moznost ist za nim ale ja som kvoli mojim rodicom nechcela kym su tu.Su uz starsi a aj na nas odkazani.Ak mate moznost chodte urcite s nim do zahranicia.Ak nie tak len vam ostava si na to zvyknut.

co_co
18. okt 2021

A nerozpravali ste sa akoby to bolo, ked sa vam mimco podari? Vrati sa na Slovensko, alebo bude dalej robit vonku? Mam znamu, ktorej takto manzel pracuje vo Svedsku. Cakaju dieta ale povedal, ze aby mali dost penazi este rok dva by potiahol vonku. Oni su s tym ok, ale napriklad ja by som to asi nedala 🙂 Ale kazda sme ina 🙂

danieladeley
18. okt 2021

Ako prve ma napadlo, ze ja by som urcite isla za nim, ako druhe, ze pred tym ako si urobite dieta, by ste mali mat jasno v tom, co bude potom. Lebo ak ti uz teraz nevyhovuje taky zivot, s dietatom to bude este ovela horsie. A mozno by si si radsej ty mohla najst lepsie platenu pracu alebo druhu pracu, pomohla by si tak k lepsiemu rozpoctu namiesto toho, ze sa len lutujes.

beronsche
18. okt 2021

@xsimonkax deti nemate, tak chod za nim a vybudujte si rodinu v Nemecku. Aj ty ziskas nove skusenosti a zrucnosti a vratit sa mozete vzdy.

Osobne, kym by som nebola prinutena naozaj vaznymi okolnostami, ktore si nijako inak zvladnut nedaju, takyto vztah na dialku by som nechcela. Bud ideme obaja alebo nikto. A ano, viem, ze to lahke nie je, sama som niekolko rokov stravila v zahranici a tak viem, ze zaciatky su mega tazke, ale v konecnom dosledku to cloveka obohati. 🙂

loginexistuje
18. okt 2021

Vztah na dialku je vzdy vztah na dialku ono sa da kratkodobo vydrzat ale potom pridu deti a nikto sa nechce vzdat pohodlia vacsieho prijmu atd
po rokoch takychto vztahov ti ludia uz ani nevedia zit potom spolu ked sa otec a manzel po rokoch vrati nastalo proste uz zavadzia v dennom behu tej rodiny a tazko to sklbit ak vacsinu casu stravil mimo rodiny
ale zasa pre jiektore vztahu je to fajn ze nie su spolu lebo tie trecie plochy nie su obrusene napriek rokom manzelstva
ak chces mat normalny partnersky vztah a potom aj normalny rodicovsky vztah hladaj cestu ako ist za nim a byt spolu

netreba mat velke domy a milion hluposti len za cenu toho ze otec bude posielac penazi hlas zo skypu a obcasny "ujo" na navsteve

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
xsimonkax
autor
18. okt 2021

Po prečítaní niektorých komentarov sa musim vyjadriť aj ked som nechcela. V prvom rade sa nelutujem, ziadne take to slovo som tu nikdy nepoužila. Zaujimali ma nazory zienok ktore maju tento priklad podobny, ako to zvkadaju a trochu nakopnut, ze je to v poriadku🍀❤️ dalej to nebolo myslene, ze chceme haciendu ako zo Skrytej vášne 😅 chceme si postavit maly domček kusok od mojich a jeho rodicov. Ja zial do zahranicia s nim ist nemôžem mam nato dovody ktore ma ma nepustia a spoločný zivot v zahranici ani jeden z nas neplánuje.

Je mi žiaľ ale luto, ze sa tu človek len chce zblizit s niekym kto preziva to iste, dat nejaké tipy alebo rady v takom to pripade a potom tu pridu komentare vycitave, zle, urážlivé. Je mi smutno z toho akí zlí vedia byť ľudia. Ja som sa nenarodila so zlatou lyzicou v ustach a su pre mna iné priority podstatne ale to je uz moje sukromie a tu nebudem nikoho o tom presviedčať.

Ďakujem aj tak, pekný dnik. 😊

sasa1310
18. okt 2021

@matkamirko tu vidíš aké majú skreslené predstavy. Veď také rodiny, kde je manžel doma a nie v inom štáte. Ten sa predsa deťom tak nevenuje ako ten, čo príde na 10 dní mesačne. Už to tu bolo tak napísané. A potom sa nedivím, že sú všetky spokojné. Keď presviedčajú samé seba, že v iných rodinách je to ešte horšie.
A druhá vec, aj druhé rodiny, v ktorých obaja pracujú na Slovensku majú finančné zabezpečenie. Nielen tie, ktorých muži sú v zahraničí.
Ja strašne neviem pochopiť ako môže byť jedna žena spokojná, keď má muža mimo. A ešte napísať, že jej to tak vyhovuje. To je potom čo za vzťah?

zmrzlinka2021
18. okt 2021

@sasa1310
preco je taka zena spokojna? Má peniaze a dom a co si tu budeme klamat, tak ako niektorym chlapom ide hlavne o sex, niektorym zenam ide vo vztahu k muzovi mat hlavne materiálne zabezpecenie, aby mohli mat deti.

loginexistuje
18. okt 2021

ak muz robi v zahranici tak zena ma
financne zabezpecenie (casto nadstandardne ktore jej umosnuje nepracovat alebo pracovat menej atd
nemusi s muzom rieist vychovne postupy muz jej do toho nezasahuje resp len minimalne
nemusi znasat jeho napady cez den stresy z prace atd
nemusi s nim intimne zit ked je prec
nemusi mu tolko varit a maso atd ked je prec
nemusi s nim vsetko konzultovat ked je prec vela veci riesi sama
nemusi sa prisposobovat partnerovi

ankare
18. okt 2021

@xsimonkax ja by som radšej žila skromnejšie, ale chlapa mala doma. Tiež by som to veľmi ťažko znášala.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
18. okt 2021

@elizabet173 pre niektore zeny to je vyhoda ja nemam muza v zahranici moj pracuje z domu odd korony tak ako ja a do zahranicia chodi len sporadicky na dva max tri dni na sluzobku (robi pre zahranicie IT)
ja osobne by som nesuhlasila s tym aby sme my zili tu a on inde prestahovalinby sme sa za nim ak by siel do zahranicia
ale samozrejme poznam z okolia aj taketo rodinky

cariad
19. okt 2021

@sasa1310 mohla by si prestať zhadzovať,znehodňovať a uražať vzťah medzi mužom a ženou, kde muž robí v zahraničí, evidentne o takom vzťahu nič nevieš, iba koli tomu, že tebe je to proti srsti a nechápeš tomu. Niektorí si takú cestu vybrali a naozaj majú harmonické manželstvo, deti sú nadmieru spokojné, otca nevolajú ujo, a ja nemám potrebu nikomu vyhadzovať na oči koľko môj manžel zarobí a kde tie peniaze minieme. Koli tomu, že tebe by to zo žiadných dvovodov nevyhovovalo, my sme sa s manželom našli a sme spolu 18 rokov a fungujeme takto,kde on cestuje už 5 rokov.
Spokojní sme obaja nielen môj manžel a deti. Tak si svoj prskajúci, nesmierne jednostranný názor nechaj pre seba.
Aj autorka povedala, že sa pýtala na názor tých ktorí o tom niečo vedia a prežili, nie tých čo teoretizujú a pohoršujúce sa.

beronsche
19. okt 2021

@xsimonkax pytas sa na rady a nazory, tak by si nemala byt prekvapena, ze dostavas nazory rozne nastavenych zien.
jednym to vyhovuje, inym nie, kazdy je totiz iny a ma ine podmienky a priority. Ja dokonca poznam zenu, kt. mi tvrdila, ze ked je jej muz "vonku" maju viac casu na rozhovor.. cez videohovor.. Lenze potom sa vratil a skripe to.. Aj toto sa stava,nie je to vsak pravidlom..

Ak ste obaja nastaveni, ze to date, tak ti moze byt jedno, ze x zenam na koni by to nevyhovovalo.. Len je dobre ratat s tym, ze ked uz budete spolu, budete zrejme potrebovat cas sa jeden druhemu trochu prisposobit, v malickostiach, ktore ale dokazu vztah nahlodat.. Pretoze obaja budete mat svoju beznu rutinu vytvorenu a ano, ta bude rozdielna, najma ak uz budete mat dieta.
rozmyslam, ze ak by som teda nemala na vyber, suhlasila by som s takym modelom fungovania, ale dieta by som chcela, az ked bude muz doma..

matqa411211
19. okt 2021

Tak najprv by som skusila na tvojom mieste ci to zvladnes, potom vybudovala domov a potom si robila dieta, ci najprv si spravite dieta a potom zistis ze takto nevies fungovat? Nechapem fakt tuto postupnost

aurora33
19. okt 2021

@cariad konečne normálny názor. @sasa1310 tu doslova urobila hon na čarodejnice. Tiez máme manželstvo kde robí muž v zahraničí a fungujeme úplne super, ale čo už, tu je to zrejme zakázané aby to mohlo fungovať. Ako čítam tak som alibistka, ktorá si to len nahovára :D

sasa1310
19. okt 2021

@cariad nikoho nezhadzujem a nepíšem, že deti volajú otca ujo. Tebe tvoj muž nechýba?

cariad
Autor odpoveď zmazal
cariad
19. okt 2021

@sasa1310 ale zhadzuješ lebo sme menejcenné keďže nepotrebujú mať muža pri sebe a pri každom rozhodnutí 24/7.
Ty sa ako sama hovoríš radšej uskromnilš po finančnej stránke len aby si svojho muža neopustila, vôbec ťa nenapadlo iné obohatenie.
Vysmievaš sa samostatnosti lebo chudinky čo by sme bez peňazí robili lebo všetky sme zlatokopky o tom, že práca v zahraničí má aj iné výhody ako bankové konto ťa nenapadlo (väčší úspech obohatenie v odbore,sebanáplň, skúsenosti, atď).
Vysmievaš sa lebo ty si to nevieš prestaviť a podľa tvojho subjektívného názoru to nie je správne, ani dobré, ani rozumné. Pritakávala si tu veľmi vehementne k názoru, že všetky ideme iba po peniazoch a nič iné v tom nemáme iba rýchlo zostarneme a okrem majetkov nebudeme mať nič. Okrem iného si dala tej istej členské virtuálne “high give”, za to že ona nás odsúdila ako slobodné mamičky a musíme si plniť obe role či otca či matku, vôbec ťa nenapadlo, alebo vôbec si nepripúšťaš veď deti toho otca stále majú len ho nemajú stále za chrbtom, čiže výchova sa dá zvládnuť aj cez telefón. Takzie ako tu už niekto napísal, len si neklamné, väčšinu výchovy zariaďuje žena či je muž prítomný či nie. O tom, že za tie peniaze vytvárame deťom neskutočné životné skúsenosti,školy,výlety,oboznámovanie sa s inými kultúrami, cestovaním a milión iných životných skúsenosti a hlavne pocitov. Zažijú si radosti, ale sú aj trpezlivejšie majú oveľa viac možnosti, vedia sa lepšie vyjadrovať, sú smutní lebo nie každú má také možnosti. Tak ako si tu s inou členkou zavrhla vôbec ťa nenapadlo sa pozrieť na to, možno práveže tým cestovaním sa náš vzťah oveľa viac utužujú lebo si musíme stále opakovať prečo a začo sa ľupbime,úctime, že sa musíme viac ako dvaja pri sebe, hovoriť že tie výhody stoja za to. Hovoríš o čase strávenom spolu ako rodina, že o tom to celé je, že na ničom inom v podstate nezáleží. Poviem ti takýto rodičia si dajú sakra záležať aby spolu zažili 100% kvalitný čas a nie ako po škole ty ten čas stráviť s tou 12 ročnou ako. Stavím sa že minimálne tri dni v týždni len tak v podstate je zatvorená v izbe (alebo má krúžok),dva dni v týždni si robí úlohy, dva dni v týždni niečo robíte naozaj kvalitné spolu ako rodina. Staviam sa že na ihrisko nejdete viac ako raz za týždeň určite nie s 12 ročnými a vyššie.
Ty si sa samu seba presvedčila o tom, že práca v zahraničí jedného z rodičov/partnerov je absolútne neúnosné a vedie iba k negatívnym a hrozným následkom ktoré sa povlečú jedine cestou k rozvodu, alebo smrti.
O tom či mi môj manžel chýba alebo nechýba takému človeku čo odsúdi zívotný štýl druhého odpovedala nebudem, nie si mi toho hodná, veď predsa podľa tvojích slov obhajujem si samu seba a ubezpečujem sa a aj ostatných že to tak je.
Pekný večer ti prajem a nezabudni sa pochváliť tomu manželovi čo je pri tebe, veď má deň voľna dnes aká si ty povahovo krásna a neodolatelná.
Pokiaľ nemáš skúsenosť v tejto oblasti vôbec by si sa nemala vyjadrovať keďže autorka sama žiadala o skúsenosti nie o názor hodcikojo z ulice. Pekný večer sasa1310

0silvia0
19. okt 2021

@cariad nemusis sa vobec obhajovat pred tymi, ktore by tak nikdy nezili a muza by nepustili do zahranicia... oni maju svoj zivot, svoje priority, svoj pohlad. Ty zasa svoj, nenechavaj sa vytocit, hlavne nie tu v modrokonovych diskusiach, skoda energie.

cariad
19. okt 2021

@0silvia0 ďakujem. Strašne má to vytočilo už som kľudnesjšia. Ďakujem moja za spolupatričnosť. 🎈🍀