icon

Priateľ robí v zahraničí

xsimonkax
17. okt 2021

Ahojte ženy, priateľ robí v Nemecku na turnusy, 3 týždne pracuje a 10 dni je doma. Takto stále dookola. Snažíme sa o bábo, chceme si postupne vybudovať svoj domov a pod. Je mi jasné, že finančne je to lepšie ako tu na SR, zarobí pekne. Len ja sa obávam či to takto môže fungovať ci nám vzťah nestroskota prave na tomto. Veľmi mi chyba a tie tri týždne sú pre mňa dosť zle znesitelne. Ako to zvladate vy? Dá sa takto fungovat? Neviem co je lepšie, veľa krát sme sa o tom bavili ze keby zostal tu, tak v nasom okrese a blízkom okolí takto nezarobi.. Ďakujem za Vaše rady a názory ❤️

Strana
z3
zara1357
Autor odpoveď zmazal
aurora33
19. okt 2021

@cariad úžasné napísané tlieskam!!!! Ale isto škoda snahy písať niečo takej sliepke ako je sasa.
Ja to vidím aj na svojom okolí. Kolegyňa tiež straaaasne diskutovala o tom ako by svojho ,,manzelika€ nepustila za hranice. Že majú malé dieťa a proste musia byť spolu a ako to ja dokážem a či mi nevadí že nie je s deťmi a bla bla.....nakoniec jej muž volal do roboty a kráska musela utekat domov prebaliť a uspať lebo pán dokonalý manžel to nedokáže. Toľko k tomu času venovanému deťom.
Môj sa s radosťou stará o naše a keď je doma prídu ešte švagrinej deti a vešajú sa nanho tak ho zbožňujú pričom nezabudnú pripomenúť že ich ocko (ktorý je doma každý deň) sa s nimi nikdy tak nehrá......

cariad
19. okt 2021

@aurora33 ďakujem veľmi pekne. Naozaj si tvoje slová cením, strašne má rozčúlila, ale už som pokojnejšia. Písala som to s prestávkami odkedy ona mne odpísala. ďakujem. 🎈💕

cariad
19. okt 2021

@zara1357 ďakujem veľmi pekne. 💕🍀

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
20. okt 2021

@sasa1310 veď sa iba bránia kvôli tomu, že zasa tie, čo máte chlapov doma si myslíte to, čo ste tu popísali... nejdem vypisovať ani citovať, viete dobre aké tu boli o rodinách s chlapmi v zahraničí popísané zovšeobecňujúce zhrnutia. Každá rodina má svoj príbeh, svoje dôvody a svoje rozhodnutia.

sasa1310
20. okt 2021

@aurora33 ty si sliepka v prvom rade. A pekne si napísala presne to, čo som písala vyššie. Vidíš na ostatných vzťahoch len to čo chceš vidieť. A jasné, všetky čo máme chlapov pri sebe, tak naši chlapi sa o deti nestarajú, nezaujímajú. To len tí vaši 10 dňoví otcovia sú tí starostliví

PAPA

@cariad takže buď ti chýba, čiže nie je to ideálne. Alebo nechýba a tam potom bude chyba zasa niekde. Tiež prajem krásny deň. Nech ti to rýchlo ubehne 😀

sasa1310
20. okt 2021

@0silvia0 bránia sa urážaním, že som sliepka. Úžasné

0silvia0
20. okt 2021

@sasa1310 slepacie pomenovanie nie je vhodne, ale slusne diskutovanie by bolo fajn na oboch stranach. Nemusime jedna druhu presviedcat, ze ten nas sposob fungovania je ten najspravnejsi, kazdy ma inu situaciu.

luccija
20. okt 2021

@sasa1310 strašne zovseobecnujes.Ja by som tiež prijala, keby muž robil na turnusy, ale zase nie mesačne.Co z neho máme, keď príde o 18.Ale kvôli dieťaťu by mi to bolo ľúto, že nie sú spolu.Predstavit kvôli sebe by som si to vedela tak či tak všetko väčšinou zariadujem ja..a pri turnusoch majú chlapi viac času si oddýchnuť a čas na iné aktivity.Nie každá potrebuje muža stále pri sebe a je bezradná, keď ma kúpiť dieťaťu papuče.Zeny, ktorých muži robia vonku to majú ťažšie vedia, že sa musia spoľahnúť samé na seba.Kazda rodina má to svoje, prečo im to vyhovuje.

loginexistuje
20. okt 2021

@0silvia0 co by si povedala zadavatelke otazky ak by to bola tvoja dcera ? (priatel snaha o babo tri tyzdne v zahranici atd)

ja by som svojej povedala ze rodina a manzelstvo (a deti maju prichadzat do manzelstva podla mna) sa neda budovat ak su takto odluceni a mala by bud ist za nim a tiez tam pracovat alebo on byt tu
Samozrejme nie sommblba a vhapem ze su situacie kedy proste rodina nema prijem alebo ma nizky muz tu nezarobi a musi ist robit von ale nie je to ta moznost co ma byt prva ( rodina ma zit spolu ) bez ohladu na to ci odchadza otec ci mama ved aj to sa deje inak sa formuju vztahy ak ste s tym clovekom denne a inak ak raz za tri tyzdne vzajomne vztahy
Ako vy viete preco mate takyto sposob fungovania my mame iny (a mame aj dost penazi a profesionalny rast atd ) takze klise su na oboch stranach
co by si odporucila ty svojej dcere ?

aurora33
20. okt 2021

@sasa1310 a ty čo robíš? napísala si niekedy niečo pozitívne na vzťahy kde je muž alebo teda jeden rodič v zahraničí? Nie. Stále dookola si mlela len tú svoju pesničku. ženy obviňuješ z toho že su pomaly zlatokopky, deti sú úbohe polosiroty, ktoré poznajú otca len cez skype, takže áno z toho čo si písala si zaslúžiš aj ovela horšie pomenovanie. Absolutne neprijímaš iný názor. V živote si si to nevyskúšala a aj tak stále mudruješ. Je to úbohé.

0silvia0
20. okt 2021

@loginexistuje ako stara skola by som zadavatelke temy odporucila, aby v prvom rade nerodila deti priatelovi. Dalej by som jej poradila, aby isla s nim do zahranicia, co ona odmieta. Nevieme dovod. Ak chce mat dieta s priatelom, do zahranicia s nim nechce ist, peniaze chcu, tak musia vydrzat. To je jej zivot, je dospela, ma 26 rokov, svoju hlavu, tak si z napisanych prispevkov moze zobrat cokolvek. To uz je na nej, nikto z nas za nu rozhodnutie neurobi.
Su pary, ktore takto funguju a take, ktorym to nefunguje, alebo by tak nikdy nechceli fungovat atd.

ejanjelik
20. okt 2021

@xsimonkax a nemoze skusit trebars Rakusko? Aby bol blizsie. Ked sme este neboli manzelia robieval na Sk cca 3 tyzdne v kuse. Nebolo to dobre. Teraz robi v At od pondelka do piatka kazdy druhy tyzden do stvrtka. Ono ak budete mat male, tak ho ani neuvidi rast 🙄

sasa1310
20. okt 2021

@aurora33 tak za prvé ty si čo, že tu ideš o niekom písať, že aké pomenovanie si zaslúši.
A za druhé, odpovedala som len na dotyčnú, ktorá ma označila. Skús čítať od začiatku
A keď sa ťa to tak strašne dotklo, že tu ideš niekoho urážať a osočovať a pomenúvať kto si aké oslovenie zaslúži, tak asi na tých mojich príspevkoch niečo pravdy bude. Pekný večer

sasa1310
20. okt 2021

@aurora33 to skôr ty nevieš prijať iný názor, nakoľko tu ideš za iné názory druhého urážať. Ja som nikoho neurážala ani nevymýšlala stupidné pomenovania

beronsche
20. okt 2021

@aurora33 a co je vlastne na takych vztahoch pozitivne? Okrem materialneho zabezpecenia samozrejme..
To, ze to kludne moze fungovat aj z dlhobodeho hladiska a ze aj manzelia mozu mat krasny a harmonicky vztah, aj s detmi si otec moze byt blizky, to ja nijako nepopieram. ano, moze to tak byt! Ale je to NAPRIEK, nie VDAKA tomu..

Alebo je par, ktory, ak by sa stal zazrak a muz by mohol robit to iste a za ten isty plat v susednom meste, tak by povedal , ze "nie, vdaka, my radsej zostavame ako sme boli, ze je chlap doma len kazdych x dni?"
cize neidealizujme.. proste zivot tak obcas vypali, ze toto je pre nas najvyhodnejsia moznost, vieme takto fungovat, takze ideme do toho.. ale je to nieco za nieco..

cariad
20. okt 2021

@sasa1310 prvý príspevok si zmazala a bol formulovaný ináč.
Takže znovu robíš urýchlené závery. Čierno biele. Žiadnu dúhu nevidíš. Buď mi chýba to je zlep. Alebo mi nechýba a to je zle tiež. Ak by som ťa mohla poprosiť už má do debaty nezapájaj, pretože so sebecký človekom, ktorým si (lebo myslíš iba na to ako sa tebe darí,koľko dovoleniek si môžeš dovoliť, ako tebe je smutno,ako ty by si nechcela byť sama, atď). Myslíš iba na seba,na svoje pocity, na to ako by si ty reagovala. Vôbec nemyslíš nezištne voči svojím deťom a pravdepodobne aj manželovi. Ja by som sa stavila keby si bola dôveryhodná opýtala sa toho tvojho manžela alebo keby ty sama máš ponúknutý 3x,4x,5x,6x,7x, väčší plat ale s odlúčením či by si nebola sklamaná jeho alebo svojou reakciu. Keď by so mohla robiť niečo čo naozaj chceš, v čom naozaj vynikáš a si naozaj úžasná. Trošku si zväčší rozhľad a prestaň byť tak úzkoprsá.

sasa1310
20. okt 2021

@cariad si ma pobavila a to doslova. Ja nerobím čo chcem, neviem čo chce môj muž a moje deti. Čo ešte vieš o mne lepšie ako ja? 😀 Ešte čo si vymyslíš, aby si mala "lepší odlúčený" život

cariad
20. okt 2021

@sasa1310 prvá komunikácia medzi mnou a tebou začala,tvojou obranou že nikoho nezhadzuješ. Tak aspoň výsmech, áno. Vynikajúco. Svedčí to úplne o všetkom čo som o tebe napísala. Prajem ti naozaj pekný večer.

sasa1310
20. okt 2021

@cariad aj ja ti želám pekný večer. A nech ti tých 6-8 týždňov bez drahého ubieha rýchlo. Chápem, že je to niekedy dosť na psychiku. Pekný večer

cariad
20. okt 2021

@sasa1310 neurážaj!

Strana
z3