Prijala som pracovnú ponuku a dnes som si našla dve čiarky na teste
Ahojte, ide o to, že máme 3 ročného syna, na ktorého sme si museli počkať. Kedže sme vedeli, že to nebude len tak, tak sme začali pracovať na jeho súrodencovi keď mal 1 rok...Počas dvoch rokov som mala vela biochemických tehotenstiev atd, nejak nám to nešlo, tak vidina o babatku sa vzdialovala. Počas toho ako som bola na MD a RD ma niekolkokrát volali do práce naspať, avšak vždy som to odmietla, vzhľadom na to, že ked sa nam maly nedaril, tak že si to s ním budem užívať doma a nebudem sa hnať do práce....Koncom leta sme navštíviili Reprofit, kde nam nastivili liečbu s tým, že si na dieťatko ešte počkáme, kým mi dajú hormóny dokopy, že to môže trvať ešte aj rok kludne...Tak začiatkom oktobra ma znova oslovili z práce s tým, že mi ponúkli ponuku, ktorá sa neodmieta, tak som ju prijala s tým, že nástup mám v decembri.
Avšak, zázrak sa stal a včera som si nasla 2 čiarky na tehu teste, 3-4t. Mám podpísanú zmluvu asi týždeň...
Ide o to, že som bola prijatá na projekt, ktorý sa má odpáliť v marci, rok hladali človeka, ktorý sa toho ujme....ja som s prvým bola od začiatku na rizikovom, preto mi aj dr odporúčili druhé dieťatko čo najskor...
Teraz budem v práci vyzerať ako totálny idiot, v strede decembra mi vychádza prvá navsteva gynekologa na potvrdenie tehotnosti...
Ako to povedať v práci? Mám tam veľmi nadstartadne vztahy ako zamestnanec, na babatko sa veeelmi tešíme ale fakt sme nečakali že po 2 cykle sa nam podarí dietaťko na šupu...
Kedy oznámiť sefovi, že idem na matersku ??? Sef je moj kamos, vyhoveli mi vo všetkom čo som im navrhla, dva krat mi menili pracovnú zmluvu, teraz to vyzerá dosť blbo, ked sa môze stat, že v januari nastupim na PN....
Ako by ste to riešili ? Bojim sa mu to povedať už teraz, kedze som uz zazila biochemicke tehotenstva, ktorá skončili nedobre...
Manžel mi hovorí, že si z toho robím zbytočne stres, že sa mam na to vykaslat a oznamiť im to v januari...Mne to však nedava spavat...
keby som vedela, že sa nam podari, tak by som ani zmluvu dalej nepodpisovala...
gratulujem!!
dieťatko je najdôležitejšie, teš sa!! čo by som ja za to dala.
ak máte v práci nadštandartné vzťahy, tak sa neboj reakcie, určite sa budú tešiť s tebou.
@kikailavska1 akoze prepac, ale kvoli dietatku budes vyzerat ako idiot? To snad nemyslis vazne... Tak im vysvetlis, co sa stalo, kazdy normalny clovek to pochopi. Ak je to projekt, na ktory hladali cloveka dlho, bolo by fer povedat to co najskor - zvlast, ked sef tebe takto viackrat vysiel v ustrety
Ak je to kamoš normálne mu to vysvetli co je vo veci ze sa nedarilo čím ste si prešli ...urcite to pochopí neboj sa držím palce
Taky uz je zivot, do prace nastup, a potom sa uvidi. Ja by som mozno kamosovi povedala aj vopred, ze sa to deje...ale to by musel byt fakt dobry kamos, a mala firma k tomu 🙂
Uvidis ci budes musiet byt na PN, mozno ani nie, ak nemas este ine zdravotne problemy. Ale na to sa spoliehat neda...tak si len opakuj, ze oni to bez teba preziju, zariadia sa, najdu za teba cloveka. Hlavne klud, a nohy v teple 😉
Ja Ta chapem, presla som si niecim podobnym. Prve IVF, druhe prislo pocas doleziteho projektu uplne necakane. Po rokoch budovania kariery, potom krasnej prestavke na MD som dostala moznost od firmy pracovat na flexibilny prac. cas, rozne benefity navyse atd. Dokonca som bola povysena na managera. A potom bum. Tehotna. Rozhovor s majitelom firmy som odlozila az na 12tt a bol neprijemny, priamy nadriadeny to zobral velmi dobre. Ale aj oni su ludia. Tiez by chceli mat klud pre svoju rodinu a tak museli hladat nahradu Po 1-2 mesiacoch sa to ukludnilo a ja som sa zacala sustredit len na babatko. Pocas mojej materskej zakaznik vypovedal zmluvu, lebo nebol spokojny s nahradou. Bavime sa tu o milionoch EUR, takze ziadna sranda a pokazene meno firmy. Po roku na MD ma opat volali naspat na 1/2 uvazok. Na vsetko sa zabudlo a dnes tam pracujem.
@kikailavska1 no nič by som zatiaľ nehovorila, môže to dopadnúť všelijako. Veľa šťastia
@kikailavska1 Nebudes vyzerat ako debil, ale ako zena, ktora otehotnela. Urcite by som necakala do januara. Mne sa to vlastne stalo podobne, hadam aj 3 roky sme sa v praci snazili o jeden grant, kde som mala mat jednu z klucovych uloh. A ked sme ho konecne dostali, tak som bola na zaciatku tehotenstva. Bol to navyse grant s ludni, ktori mi nie su nejako blizki, ale povedala som im to. Reakcia bola ze mi zagratulovali, jeden z nich mal prave tehotnu zenu, takze sa chcel potom uz bavit len o tom 🙂 No a nasli sme za mna nahradu.
@vikusjk uz sa tema premenovala 🤦😃
@babulkomale ja som to skor myslela tak, ze nechapem, ako moze mat ona sama pocit, ze kvoli tomu, ze caka vytuzene druhe dietatko, bude v praci za idiota ;) Pre mna za mna nech je nazov temy akykolvek, aj v obsahu vyjdruje taketo pocity
To je zivot.
Ale urcite je fer oznamit im to hned, necakala by som, aj ked to samozrejme moze dopadnut este kadejak vzhladom na skory tyzden.
Povedala by som rovno šéfovi že to vyzerá na trhu nech s nástupom počká do toho decembra, keď sa potvrdí ani nenastúpiš keď nie tak áno, jasne že ta mrzí ich nechať v štichu ale priority sú jasne
@marianarem Ďakujem za reakciu....fakt taketo niečo sa neda naplanovať a takto to vyslo...len rozmyslam ako to sformulujem a kedy aby to prijali čo najviac v pohode..🙂)
@kikailavska1 v prvom rade gratulujem.
V 2.hom.... to je zivot , to si nenaplanujes na 5rocnice. Si este len v 3-4t, este sa moze stat vselico. Normalne by som pockala na gynekologiu, ako to vyzera, porozpravala sa s lekarom ako to vidi s pracou ( predpokladam ze administrativa) tam sa da robit z domu, nie je to nic co by tehotnu obmedzovalo, teda z mojho pohladu.
Projekt ma zacat v marci, tak koncom januara ( to bude taky 12t) by som im dala vediet, ci teda ma don chcu zapojit vzhladom na riziko ze pojdem na PN alebo najdu nahradu.
@eeffka ano ano, len uz chceli aby som teraz v decembri nastupila, aby ma zaučili do procesu, kedze menim odd a po novom sa nebudem moc vyznať.. tak mi chcu dat "skoliaci trening" do toho marca a v marci sa pojde na ostro...som v oblasti IT...len je mei to blbe začať so zaucanim a potom im povedať bye bye.
@kikailavska1 Bola som v podobnej situacii, ale teda bez tej PN. V ten den ked mi ponukli ponuku co sa neodmieta som si nasla 2 ciarky. Povedala som im to hned a mega si to vazili. Poprosila o diskretnost kedze to bolo este len uplny zaciatok, sami mi ponukli pracu na dohodu, aby som neprisla o vysoku matersku (pracovat som mala len part time), a teraz spatne to hodnotim mega dobre. Uz mame druhe babatko a to ze som mohla na cca pol roka vypadnut z mama povinnosti ma dostalo do ovela vacsej pohody. Prestala som pracovat cca v 8 mesiaci. Ale teda mne nehrozila PN 😕 ja by som im to povedala co najskor, presne takto ako to citis.
@kikailavska1 Tak ja som to povedala rovno, nejako som neotalala, to mi prislo najferovejsie. Mala som stretnutie so sefom grantu a povedala som, ze sa tesim, ze to vyslo, no medzicasom sa mi zmenili okolnosti a a ak sa nic nestane, tak to vyzera, ze pojdem na matersku. A aj som povedala, ze kedy zhruba. Ale teda ze mozeme sa zatial o tom bavit a skusim pomoct najst nahradu. Vobec ho to nerozladilo, hned mi zagratuloval. Ale teda zhodou okolnosti som uz mala za sebou poradnu, kde mi bolo povedane, ze to vyzera zatial dobre. Mozno aj v tvojom pripade by som pockala aspon do tej prvej navstevy, za nejake 2-3 tyzdne uz mozes ist. Alebo ak mas so sefom taky blizsi vztah a pride na to rec skor, tak mozes s tym vyrukovat aj hned, normalne opisat situaciu s tym, ze nech to zatial nesiri a este sa uvidi. Ja som zastanca jednania na rovinu.
@kikailavska1 chápem ťa, lebo určite si bola vždy svedomita v práci. Nerob si starosti. Prvoradé je tehotenstvo a tvoje a mimi zdravie.
Pockaj do 8 tyzdna. Nasledne oznam tehotenstvo zamestnavatelovi a dohodnite sa. Do 14teho tyzdna si aj tak nevies byt nicim ista. Dohodnite sa ze sa rozhodnete potom.
@vikusjk jasne chapem, ty si pisala dobre, len ked zmenia nazov uz dalsi nevedia na co kto reaguje. Zvlastny zvyk, v povodnom nazve temy nebolo nic hrozne predsa.
@kikailavska1 Gratulujem k bábätku. Určite zamestnávateľovi neoznamuj tehotenstvo skôr, ako v 12 týždni. To, že si bola na rizikovom s prvým, ešte neznamená, že aj teraz budeš musieť byť na PN. Nestresuj sa, daj tomu voľný priebeh a zariadiš sa časom podľa situácie.
Ja som bola v podobnej situácii, otehotnela som po štátniciach, bola som na pohovore, všetko bolo super a dva dni pred podpisom zmluvy som si našla dve čiarky... Keďže to bola odborná pozícia vyžadujúca si celkom dlhodobé zaúčania, chcela som o tom šéfke vopred povedať aj za cenu, že má tým pádom nevezmú. Tak sa aj stalo, no rozlúčili sme sa v dobrom, veľmi mi šefka ďakovala, že som jej o tom povedala a zachovala som sa férovo a s čistým štítom sa u nich budem po materskej uchádzať o prácu znovu 😊
sla by som na prehliadku 6-7 tt potvrdenie srdiecka a hned im to povedz Slovensko je male ak budes cakat dva mesiace a povies je to pre nich nefer a potiahne sa to s tebou v tomto type prace je to tak
@kikailavska1 ahoj , ja som bola v podobnej situaci len s rym rozdielom ze sefa som vobec ale vobec nepoznala, 3 mesiace pred nastupom som podpisala znluvu a nejako za 3 mesiace to vypalilo a tyzden ored nastupom som ai nasla dve ciarky....ako presiel prvy trinester sefovi som povedala hned ze co ,aby vedel lebo keby cosi nech vie, no a zvysok kolegyne.... az potom sa dozvedeli po 3 mesiacoh....je to moj sukrmony zivot , nikoho do toho nic nebolo....a vobec nelutujem...ze vsetko tak doapdlo ako dopadlo...mozno som tiez prisla.hned o slubnu akrieru alebo mam doma 4 rocneho chalaniska ktory je viac ako vsetko zlato na zemi...bud kludna, potrebujes klud, so sefom sa narovinu uroimne porozpravaj a ak je clovek pochopi, ze zivot ktory prinesies n tento svet je ovela ovela viac ako ich projekt. 🙂 Drzim prsty
@kikailavska1 ahoj podla mna ked ti je kamarat tak ked mu povies tak ako si opisala tu pochopi to určite!!

@kikailavska1 v praci nahraditelna, ako mama tvojich deti ani zdaleka nie. Takze podla toho sa zariad, chran si svoje zaujmy. Nikdy som nelutovala ze som sa obetovala pre deti, ale uz velakrat som olutovala ze som sa obetovala pre zamestnavatela.