Prijali by ste prácu s hodinovým dochádzaním?
Ahojte, dostala som ponuku práce, kde by čas na presun trval cca 50minút (30min metrom,10min autobusom). Plat mi ponúkli dva krát vyšší ako mám teraz, kde cestujem 30minút. Možno by sa mi časom podarilo získať nejaký prenájom aj bližšie k novej práci, takže počítam tak pol roka možno toho cestovania. Mali ste to tak nejak podobne?
Ja som mala presne taku situaciu, ponukli mi 2x viac, dochadzala som 60-70 min (2x bus). Ak poznatr BA, som z Devinskej a firma pri Avione. Kolegovia sa cudovali. Po roku sa firma prestahovala tak, ze som to mala busom uz len pol hodinu. Vo firme som doteraz. A prestahovali sa tretikrat 😃 stale to mam busom 30 min, teraz dokonca uz bez prestupu. Som rada, ze ma to neodradilo. V autobusoch som precitala vela knih. Nemala som deti vtedy a muz chodil z prace aj tak az po mne....
Ako slobodná a bezdetná by som neváhala, dochádzala som podobne. Na cestu odporúčam slúchadlá a podcasty 🙂
Deti nemas, si slobodna, nemas zaväzky na mieste, si ochotna a je mozne sa aj prestahovat, tak o com je tato tema? Ak ti plat a praca vyhovuje, nerozmyslaj. U nas je bezne takto cestovat. Mala som to roky, pokym som nemala deti. A este aj donedavna som cestovala minimalne raz za tyzden (zvysok HO) 40 min vlakom, ca. 10 min na stanicu (auto plus z parkoviska na stanicu) a do officu zo stanice este ca. 5 min. Cize hodina ta a hodina spät. A to som mala dlhe roky , 5 krat v tyzdni. S detmi je to potom uz horsie. Ale HO mam ciastocne od 2017 a kompletne od oktobra a ten to vsetko zachranil.
2x vyssi plat znie super 😊 naklady na byvanie v oblasti kde by si isla pracovat je ake drahe? Myslim tym, kolko ti spravi rozdiel v byvani v porovnani s rozdielom platu?
Bezdetna a bez domacich zvierat by som to urcite brala. Citala by som knihy, alebo pocuvala audioknihy, podcasty atd. Plus ked si v prenajme, ten mozes bez problemov do par mesiacov zmenit.

Bezdetna ano, ani by som nad tym neuvazovala. Teraz ako mama nie. Musela by som tie peniaze naozaj velmi potrebovat.