Problémy v práci
Ahojte
V nemenovanom podniku pracujem skoro 3 roky.
Sme 5-6 zamestnanci s toho 4 muži a ja plus kolegyňa ... Kolegovia viac nerobia ako áno
Väčšinu času fajčia pijú kávu a sedia zavretý v kumbali
Za to mi ženy musíme robiť aj za nich
Plus musíme nosiť ťažké veci
Absolútne s ničím nepomôžu
A keď sa ozveme hneď po nás blacia že keď sa nám nepáči máme dať výpoveď. Že keď sme sa dali na tú prácu máme ju robiť . Že oni tam robia roky a mi sme tam krátko že teraz budeme robiť my a nie oni.
Platy majú niekedy 2-3x väčšie ako ja .
Proste cítim sa už ako šikanovana .
Máte také skúsenosti? Spraval sa voči vám niekto takto hnusne ? A nehovorím o Tom že keď potrebujem ísť k dr tak aký cirkus nasleduje
Máte šéfa? Určite áno.
Sadnite si do kumbálu a pite kávu aj vy. Nech blačia...
Ale aby som aj odpovedala na otázku. Nie, nikdy sa ku mne takto nikto nesprával. Keby áno a šéf nepomôže, odídem, hneď. Nikdy by som nerobila prácu za kolegu, ktorý vysedáva. Správajú sa k tebe tak, pretože to dovolíš.
Šéf je v tomto celom kde?
Keď si necháš srať na hlavu,tvoj problém. Hneď by som ho niekde poslala .... A keby to šéf neriešil,aj toho a našla si novú robotu.
Komunikovali ste s nadriadeným?
Muzi maju rovnaku pracovnu poziciu ako ty? Ak maju vyssi plat za rovnaku pracu, je to diskriminacne a obratila by som sa bud na inspektorat prace, alebo s antidiskriminacnou zalobou na sud. Kolegovia ta vyhodit nemozu, len sef. Takze si rob svoje, co mas podla zmluvy, ziadnu nadpracu. Kym ti nadriadeny nepovie,ze mas vlacit veci, tak ich nechaj tak.
Ak by ti robili problemy (hlavne sef), mozno by v tvojom pripade stali za uvahu aj odbory. Ale vsetko uvedene odporucam len ak uz nebude ine vychodisko, lebo si tym zarubes cestu k dalsiemu povyseniu, k normalnym vztahom na pracovisku. Mozno by stacilo postazovat sa sefovi.
Termin u sefa a doslova a do pismena mu toto povedat.
- nemakaju, flakaju sa, piju, fajcia
- nechaju vas navlacovat tazke veci
.- ohodnotenie je nerovnomerne
- tie hlasky, ze ked sa ti nepaci mas dat vypoved by som tiez spomenula - a aj s tym, ze ano das, pretoze bohuzial toto je neakceptovatelny stav.
Rovnako povedz, ze praca ta bavi, ale v normalnom rozpäti a tu musi zasiahnut ON ako nadriadeny.
Kedze je to neunosne, kludne chod do tejto konfrontacie. A nie necakaj, oni sa bez toho, aby im niekto podkuril nezmenia. Budu sa na teba hnevat? Ich problem, aj tak su hnusni uz teraz...boze ze tri roky, to ste nikdy nemali termin zo sefom, ako sa citis v praci, co je ok a kde treba zmeny, normalny feedback termin? Ved to sa robi raz kvartalne.
Jeden z tých kolegov je šéf? Inak nerozumiem.
Nie, veru nikdy sa ku mne tak v praci nespravali. Vzdy som mala sefa/sefku a keby bol hocijaky problem, tak by som isla za nim. Ak by bol sef neobjektivny a nespravodlivy, tak by som odisla. A bolo by “dobliakané” 🤷🏼♀️
Večer si sadni, premysli a spiš body, príprav sa a ráno smer šéf. Ak máš rovnaké pracovné zaradenie ako oni, základný plat by mal byť rovnaký môžu byť odlišnosti, ak robia dlhšie - myslím tym roky- a vo firme sa pravidelne pridava ďalšia vec, vysedávanie v kumbale, odhod kolegialitu a nahlas šéfovi, robia iba to čo im prejde. Ak to nepomôže, zmenila by som robotu, ale predtým hlásenie na inšpektorát prace-platova diskriminácia podľa pohlavia.
@melanta pôjdem k nemu a bude to tvrdenie proti tvrdeniu ... Už to jedna skúsila
Dostala výpoveď...
@maxalla ja som to skúšala s nadriadeným
Povedal mi že žiaľ na mojej strane byť nemôže ... Nemám si ich všímať mám robiť len to čo mam v náplni
A ja to spravím akurát že v náplni to majú aj oni ale to nerobia
@som_realistka diskriminácia tam nie je čo sa týka platu
Lebo viem za čo ho majú a prečo mi máme nižší
Diskriminácia je so strany práce
Že my máme veľa a oni nič
Nemôže byť na strane dobrej zamestnankyne? To je nejaký trulo a nie šéf. Rob si len svoju robotu a to čo majú robiť oni si nevšímaj. Ak sa dá hľadaj čím skôr niečo iné kým ta úplne nezdeptaju.
@januska12323 ale ja robím to čo mám
Len že oni mi nepomáhajú
Ja fakt nevládzem toľko ťahať
Chodím ako handra utahana domov .
Vždy robím čo povedia
Ale už ma to nebaví
A práca u nás v okolí nie je absolútne žiadna aby mi sedel pracovný čas
Samé katalógové predaje alebo financovanie a atď ...
No grc
a oni si tvoji nadriadeni, ze to hovoria, co mas robit? Ak nie, tak nech si hovoria co chcu .. kym to nedostanes od nadriadeneho prikazom....
Trocha si protirečíš. Píšeš, že nadriadený ti povedal, že más si robiť svoju prácu, ktorú máš v náplni. A potom píšeš, že nevládzeš toľko ťahať a chodíš ako handra. Tak rob iba svoju prácu, normálnym tempom, nerob nič navyše. Nerob to, čo povedia oni. Prečo to robíš? Lebo povedia? Ak nie sú tvoji nadriadení, tak ich ignoruj. Ak ti šéf povedal, že rob si prácu ktorú máš v náplni a ty aj tak počúvaš kolegov a robíš aj za nich, to je tvoj problém. Handru robíš zo seba v takomto prípade ty sama. Rob len svoje a ich ignoruj, to je jediná rada.
Mimochodom, ten nadriadený, ktorý povedal, že nemôže byť na tvojej strane, je majiteľ? Ak nie, išla by som vyššie. Majiteľ vie, že platí ľudí, ktorí sedia a fajčia? Lebo ja ako majiteľ by som to chcela vedieť a takých ľudí by som neplatila. Niekedy majitelia ani nevedia, čo sa u nich vo firme deje a možno by zmenili kopec vecí, ak by im to niekto povedal. Veď to by už bol aký pako, ak by chcel platiť ľudí, ktorí prd robia.
@melanta vieš ono to nie je firma
Je to niečo iné ale nesmiem to napísať
To je úplne jedno, čo to je, ak to nie je firma. Máš nadriadeného. Ten ti povedal, že máš robiť svoju prácu, ktorú máš v náplni. Tak to tak rob a kolegov, ktorí ti prikazujú robiť niečo navyše, ignoruj. Fakt je to takto jednoduché.
A je jedno, či je to firma alebo iná súkromná spoločnosť. Alebo štátna či verejná sféra. Aj keby si robila v NAKA či v SIS, všade sa dá ísť za vyšším nadriadeným. Nikde nezamestnávajú radi ľudí, ktorí pracovný čas trávia na cige a sedením. Ale nie je to potrebné hrotiť, stačí sa riadiť šéfom a nie kolegami.
@melanta ja to robím
Potom príde ten moment že kricia ako chorý
A atď
Ahoj, mne sa toto tiez dialo, este aj horsie, lebo aj manazer bol blbec. A este aj pocas pn cakali, ze budem robit. Zmenil sa mi manazer a ja som si prave v tom case nasla inu pracu. Tak som tomu novemu manazerovi isla dat vypoved, opytal sa ma na dovody a ponukol mi inu poziciu. Zobrala som to a je mi lepsie. Takze radim, hladaj novu pracu a rozhodne bud uprimna k manazerovi
Ty neťahaj za nich ale za seba. Začnú kričať? Nasaď úsmev číslo 3 a slúchadlá na uši.
Tak potom rob iba to čo máš netahaj ťažké veci čo majú ťahať oni. Ako sa hovorí, rob do výšky svojho platu

A čo povedal na to váš šéf alebo majiteľ keď si mu povedala toto, čo si tu napísala? Lebo to je podstatné.