Prsia po augmentácii sú ďaleko od seba. Čo s tým?

Zodpovedané
12. okt 2018

Dobrý deň,

som 20. deň po operácii a zdá sa mi, že prsia sú ďaleko od seba. Nevyzerá to dobre ani v oblečení.

Je možné, že sa to samé upraví?

Môžem tomu nejakým spôsobom dopomôcť?

Hrudný pás nosím stále.

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

na paniku je priskoro. Estetický výsledok operácie vo väčšine prípadov môžeme posudzovať s odstupom 3 mesiacov. Plastický chirurg pri konzultácii oboznámi pacientku s reálnymi možnosťami vzhľadom na očakávania a stav pred operáciou.

Konkrétne pri hrudníku, je možnosť dať implantát čo najviac ku stredu obmedzená úponom veľkého prsného svalu. A to tak aby nedošlo ku spojeniu prsníkov v strede.

Je to anatomická hranica, za ktorú nesmieme pri operácii zájsť. Vo výsledku v extrémnych prípadoch môžeme očakávať neprirodzene spojené prsia ak túto hranicu chirurg prekročí, alebo naopak, ak sú úpony prsných svalov ďaleko od seba. Vtedy bude aj medzera široká.

Som presvedčený, že Vám plastický chirurg dal implantát najlepšie ako vedel. Okrem toho, aj tkanivá do 3 mesiacov povolia a implantáty minimálne v podprsenke pôjdu určite bližšie k sebe. Stretávam sa niekedy s požiadavkou o čo najmenšie možné implantáty a zároveň čo najbližšie k sebe. Takáto kombinácia pri nerešpektovaní harmónie tela, ale môže viesť ku nepeknému tvaru prsníkov s bradavkami hľadiacimi "od seba".

Je potrebné nájsť kompromis a podľa možnosti dosiahnuť naturálny vzhľad so zreteľom na očakávania a požiadavky ženy.

Verím že sa žiadaný a vysnívaný dekolt ešte objaví v priebehu hojenia. Ak nie, kontaktujte svojho chirurga alebo ak nenájdete spolu riešenie, zvážte možnosť osobnej konzultácie u odborníka ktorému dôverujete. Ale chce to čas. 😉