Prvý rok učiteľka - ako sa naučiť učiť?
Dobrý večer, viete mi poradiť tie čo ste učiteľky ,ako sa mám naučiť učiť na hodine ? Proste prednášať učivo a všeobecne ako začať byť učiteľka? Pretože myslim že učiteľky neabsolvujú žiadne zaucanie ako v iných zamestnaniach .tak mám z toho stres že ako mám vedieť presne čo mám robiť. Ďakujem 🙂
No ak mas socialnu pracu, tak pre prvy stupen kvalifikovana nebudes
Vidim to na astistenta ucitela, nerobila si si nahodou na strednej pedagogickej skole druhu maturitu?
@brendaa mám iba gymnázium
@h_petra ozaj a neprezradis mi čo konkrétne robíš ? Keď už teda nemám/nemôžem učiť . Nech viem načo iné sa mám zamerať ? Nemyslím to ironicky ale ozaj neviem kde sa v sociálnej oblasti celkom dobre zaraba
A na akej vyske si si robila pedagogiku?
@era777 a čo som na skúške ? :D
@autor ved slusne sa pytam, neviem kde moze pracovat soc.prac. napr. Podla toho si treba vyberat pracu nie ? Co by si mohla robit ? Kazda skola kazdy odbor co clovek ukonci ho k nejakej praci kvalifikuje nie ? Tak napis co by si mohla robit a mozno sa najde nejaka praca pre teba kde sa vyzaduje vzdelanie v odbore soc.praca
@era777 všetko čo poznám ja je výplata okolo 500 e . Preto sa pýtam že mi možno niekto povie pozíciu ktorú neviem že môžem robiť
A kde bývaš? Tu v ba je kopec medzinárodných nadácii, kde sa dá so soc. Prácou zamestnať za výborne platy, len je k tomu treba ovladat anglictinu aspoň na C1 urovni.
@lula313 bývam az pri Trenčíne a anglický viem bohužiaľ len B2 aj to už som pozabudala takže môj letný plán je angličtina. Ďakujem
@autor tak asi tazko, nieco v odbore kedze su kvanta a kvanta ludi, co ukoncili soc.pracu ... Bez urazky, ide to studovat kazdy, kto by inde nevystudoval, takze myslim ze realne nieje ani tolko miest ako absolventov ... Skor si myslim, ze ak najdes nejaku pracu tak to nebudem mat nic spolocne s tym co mas vystudovane ... A je tazke najst pracu aby mas aj dobry plat a aj pracovny cas aby ti vyhovuje 🤷
@era777 je to ťažké viem preto som využila možnosť zisťovať aj tu na fóre. Ale keď si myslíš že nenájdem v odbore tak sa zbytočne budeme baviť o pozíciách
Neviem odkial si, ale tak skus takto hladat ...
Prosím ťa môžem sa spýtať kde si študovala? Po tvojej otázke "čo je teda moderné?" som totiž odpadla od zúfalstva. Chápem, že všetci raz začínajú a aj príprava pedagógov je u nás čím ďalej tým horšia, ale čo ste sa tam teda pre pána učili? To už neexistuje všeobecná didaktika? Prešli ste aspoň nejaké základné vzdelávacie koncepcie a prístupy? To máš fakt predstavu že sa postavíš pred deti a budeš im tam niečo rozprávať, oni ťa budú ticho počúvať, náložíš im domáce úlohy, na tabuľu napíšeš poznámky?... Amen tma, vitajte v stredoveku 🤦♀️
@era777 ďakujem za ochotu . Ešte som to takto nehľadala keďže až v septembri pôjdem do práce ale určite by som sa k tomu dostala . Podľa uvadzaneho platu to vyzerá že je približne rovnaký ako v skolstve
@montemotherone ja som sa ešte z materiálov neucila ale keby sa rozhodnem na 100% že idem a môžem učiť tak si to určite nastupujem . Takže zbytočne odpadavas lebo ja neucim bez toho aby som niečo vedela ale iba zisťujem a rozmýšľam čo je reálne
"Ty si sa ešte z materiálov neučila"? A za čo si dostala pedagogické minimum? Akože fakt ma zaujíma z akých oblastí ste mali štátnu skúšku?
@montemotherone už som to tu písala napíšeš prácu a obhajis a k tomu pár otázok
Normálne v neziskovej organizacii. Sice na pozicii specialneho pedagoga, pretoze mi zakon na Slovensku neumoznuje pracovat ako soc.pracovnik, ale moj plat sa neodvija od toho, ci som tam ako specped alebo socprac.
Myslim, ze mas toho pozistovaneho strasne malo o moznostiach uplatnenia sa, evidentne si nikde poriadne v obore nepracovala.
Ano, samozrejme, su organizacie, kde je plat mizerne nizky, ale ja ich poznam naozaj dost, kde sa zaraba normalne. Pochopitelne, 1500€ v cistom necakaj 😁.
Ale 500€ je ozaj malo.
@era777 uplne je mi smutno z tejto zenskej, z tejto doby lenivej. To aby na konovi sme hladali niekomu moznosti uplatnenia sa, priserne.
Ked si predstavim, ako som sa ja sama za seba bila, aby som sa uplatnila, kolko CV a motivacnych listov som poposielala, kolko organizacii sama oslovila, aky som mala prehlad o tom kde, co, kedy, ako. A ono staci pritom.trepat nezmysly na konovi a uz by mi pracu niekto nasiel 🙈
V školách sa nehľadá práca cez letné prázdniny, rozvrh som robievala uz v júli, takze na teba nikto nečaká, ze sa 20.8. zjavis vo dverách. Ale dúfam, že učiť nepôjdeš, to totiž nie je práca pre tých, ktorý hľadajú len kratšiu prac. dobu.
Ja hlavne neviem, prečo školy dovoľujú prihlásiť sa na dps a takým, ktorí nebudú mať po jeho skončení žiadne uplatnenie.. veď sú to vyhodené peniaze a stratený čas pre študenta.. či škole je to fakt jedno? Daj si prihlášku, zaplať 500€ a je nám jedno, že ti je to úplne zbytočné..
Kazdopadne, aj s uplatnenim sa v oblasti socprac to budes mat tazke, nemas zakladny prehlad, nemas co ponuknut, mnohe organizacie si uz nevezmu medzi seba len tak hocikoho, kto ma diplom a na nom napisane "socialna praca".
Konkurencia funguje aj v tejto oblasti. Ak si sa nikdy tomu nevenovala, zrejme moc potencialneho zamestnavatela neoslovis na pohovore.
Netusim kolko mas rokov, kedy si dostudovala, ale zda sa mi az neuveritelne, aka si naivna, co sa hladania prace tyka.
@h_petra mám 25 ale nemá to moc logiku že nemám čo ponúknuť keďže som v tej oblasti nepracovala . Ako vlastne mám začať pracovať keď ma nikto nezamestná keďže nemám skúsenosti .ostatný kde získali skúsenosti keď ich nikto bez nich nezamestnal? Asi som naivná keďže popri vysokej som nemala žiadnu poriadnu robotu

@katrin21 tiež som chodila do Nitry a na didaktike MAT sme normálne sa ucili robiť si prípravy, tie sme prezentovali a boli komentované vyucujucou. Na FYZ to bolo viac teoretické. Ale zas sme mali poctivo prax.