icon

Rada ohľadom doby neurčitej

19. okt 2023

Ahojte, som zamestnana vo firme dva roky. Medzitym sa mi dvakrat predlzila doba urcita. Ale teraz od 1.okrobra mi tato doba na dobu urcitu skoncila a doteraz mi nikto nedal podpisat ziadnu novu zmluvu na dobu neurcitu. Na nasom ,,ekonomickom" oddeleni o tom vedia. Nemoze sa stat, ze za mna teraz neplatia odvody alebo tak? Dakujem za radu

janulik2008
19. okt 2023

U mňa tiež. Ale to bolo dávno cca 7 rokov dozadu. Predĺžili mi zmluvu ale nepodpisoval som nič 😁 a platia odvody nakoľko toto spravili s každým komu končila zmluva

tinkavvv
19. okt 2023

Takze vlastne pracujes "na cierno" bez zmluvy. Je v tvojom zaujme zmluvu podpisat.

ibrunova
19. okt 2023

Niekedy bolo v ZP - neviem, či to platí aj teraz. Ak ti skončila doba určitá a nikto nič, ty prídeš ďalší deň do práce a pracuješ, tak máš automaticky pracovný pomer na dobu neurčitú.

sasa1310
19. okt 2023

Akonáhle ti nepríde opätovne predĺženie na dobu určitú a stále pracuješ, tak už máš automaticky na dobu neurčitú a všetky odvody samozrejme za teba platia

matullienka
19. okt 2023

Žiadnu novú zmluvu to nikto nemá prečo dávať podpisovať, mali by ti urobiť dodatok k tej pôvodnej, ak tak neurobili najneskôr 1.10. a naďalej vykonavas prácu tak platí, že máš už zmluvu na dobu neurčitú. Ten dodatok by som im ale pripomínala

moonlight1210
19. okt 2023

Chod na ekonomicke a ries to s nimi. Nech ti minimalne vystavia doklad, kde pisu, ze o skonceni doby urcitej vedia a suhlasia, aby tvoj pracovny pomer dalej trval. Staci takto kratko. Peciatka, obojstranne podpisat od nich a od teba. Jeden doklad tebe, jeden pre nich.
Netreba dodatky k zmluve (ale moze byt aj dodatok, ak chcu).

Posudzuje sa to totiz jednotlivo, to nie je pausalna zalezitost, ze ostanes robit dalej a si automaticky na dobe neurcitej. Pozor na to.

Podmienkou totiz je, ze pokracujes s vedomim zamestnavatela. §71 zakonnika prace, odstavec 2.
Teda si niekto len tak naschval nenakraca po skonceni doby urcitej na druhy den do prace, zacne robit to, co vzdy a: tu ma mate, ja som sa rozhodol, ze ja mam uz dobu neurcitu, mate smolu.
Preto je tam naschval uvedene “s vedomim zamestnavatela”.

Ak tam pokracujes bez vedomia zamestnavatela, nejedna sa o pokracovanie prac pomeru po skonceni doby urcitej a nestava sa to tym padom pracovnym pomerom na dobu neurcitu.

Podla mna to u vas beru tak, ze si uz na dobu neurcitu, ved tam chodis uz treti tyzden “naviac”. Takze ziaden problem nebude.
Ale ten doklad o suhlase je tvoja poistka, ze ti zrazu 31.10. nepovedia, ze co tam robis, ty tam nemas uz byt, si davno poodhlasovana z poisteni, praca s tebou ukoncena, tak dovidenia. Robila si zadarmo.

melanta
19. okt 2023

@ibrunova nie, to nie je pravda. Je to ako píše @moonlight1210 musí to byť s vedomím zamestnávateľa. Nestačí, že prídem a robím a mám automaticky dobu neurčitú. Ani náhodou to nie je automatika, takže pozor na to. @sasa1310 @matullienka