Radikálna zmena kariéry
Je tu niekto kto radikálne zmenil prácu? napr. že ste si urobili vyučný list, možno aj kurz?? alebo ste sa uchádzali o najnižšiu pozíciu v úplne inom odvetví? aké to bolo a čo vás motivovalo?
Mám v okolí veľa žien čo majú také halabala stredné školy, že síce majú aspoň maturitu, ale v praxi to nič už dnes neznamená a nezaručuje to prácu - väčšinou skončia ako predavačky, na pumpách, call centra atd. bohužial také nič moc pozície - to je presne aj môj prípad. Potom prišla rodina, a vlastne zisťujem že už ani nemám čas hľadať samú seba, a čo by ma bavilo.
čo poznám tak si spravia zdrav. školu a pracujú ako sestričky v zdravotníctve. Tam je miesta dosť.
Ja mám VŠ a pracovala som na call centre, vôbec mi to neprišla ako podradná práca. Po VŠ sme tam začínali mnohí, aj moji spolužiaci. Bola som tam rok a do ďalších 4 rokov som skončila na regionálnej manažérskej pozícii v HR. Moja sestra pracovala ako predavačka v DM, call centrum ani iné služby nechcela. Počas materskej si urobila kurz mzdového účtovníctva a pracovala na sebe. Neskôr si zobrala jednu, dve firmy a robila im komplet mzdy. Dnes je vedúca mzdového oddelenia v jednej väčšej spoločnosti.
Tiež som robila predavačku aj na pumpe. Čo ma motivovalo? Peniaze možnosť kariérneho rastu atď. Po 9r na pumpe a mizerný plat. Poslala som žiadosť, čakala skoro polrok, kým ma kontaktovali. Prijali ma. Samozrejme potom bol kurz a skúšky. Už som na vyššej pozícii a spokojná
čo poznám tak si spravia zdrav. školu a pracujú ako sestričky v zdravotníctve. Tam je miesta dosť.
@anonym_8b25c0 Tak to rozhodne nie je pre každého. 🙂
@anonym_autor a vidis..ja som zmenila hned po roku. S VS som zo skolstva odisla do pre teba podradneho call centra s totalne inym zameranim,.nez som vystudovala, ale s dvojnásobným platom oproti skolstvu. A po rodicaku som odisla do ineho call centra s úplne inym zameranim, cize zas kopu novehu studia, nova agenda. A mna to stale strasne bavi. Stale je sa co ucit. Cize pre mna to bolo najlepsie, co som mohla spravit. Napriek tomu, ze mam VS.
Ak si nie si ista, co ist robit, su karierni poradcovia, ktori ta mozu nasmerovat. A podla toho si mozes spravit kurz. Pokial viem, su aj vyhorete manazerky, ktore teraz robia upratovacky... Za ziadnu pracu sa netreba hanbit.
@anonym_autor a vidis..ja som zmenila hned po roku. S VS som zo skolstva odisla do pre teba podradneho call centra s totalne inym zameranim,.nez som vystudovala, ale s dvojnásobným platom oproti skolstvu. A po rodicaku som odisla do ineho call centra s úplne inym zameranim, cize zas kopu novehu studia, nova agenda. A mna to stale strasne bavi. Stale je sa co ucit. Cize pre mna to bolo najlepsie, co som mohla spravit. Napriek tomu, ze mam VS.
Ak si nie si ista, co ist robit, su karierni poradcovia, ktori ta mozu nasmerovat. A podla toho si mozes spravit kurz. Pokial viem, su aj vyhorete manazerky, ktore teraz robia upratovacky... Za ziadnu pracu sa netreba hanbit.
@anonym_fa3241 tak tomu nejak neverim, ze na call centre 2-nasobny plat oproti skolstvu
Ja mám VŠ, dlho som robila aj v obore, teraz chcem skúsiť prácu upratovačky. Mám všetkého pokrk a chcem kľud.
Ja mám VŠ, dlho som robila aj v obore, teraz chcem skúsiť prácu upratovačky. Mám všetkého pokrk a chcem kľud.
@anonym_3ee5b4 v akom odbore si robila?
@anonym_fa3241 tak tomu nejak neverim, ze na call centre 2-nasobny plat oproti skolstvu
@anonym_f42d70 Pred 25rokmi to tak bolo. Si myslis, ze by som odchadzala do horsieho?? Mohla som zmenit skolu, keby sa mi nepacilo v tej jednej a ist do druhej, to by nebol problem. Problem bol plat a zdravie.
Musela by som dlho- predlho vydrzat za biedneho platu, aby som teraz mala lepsi plat nez mam.
Ja nepredavam ponozky. Som v serioznej spolocnosti. A do skolstva by som sa nevratila nikdy. A teraz by sa mi to uz ani neoplatilo. Uznal by sa mi jeden rok a mala by som nizsi zaklad než mam v sucasnej robote.

No ja som sa od skoly,chcela dostat tam,kde sa mi to konecne podarilo az teraz.Vsetcia okolo mna tam pracovali,na praxi som tam bola.Cize mam aj maturu,len v inom meste.Ale ucia si svojich ziakov aj moj odbor.Takze hned ziadost po skole,no samozrejme vsetko len po znamostiach,ani po 20r sa nic nezmenilo.Roky som tam posielala ziadosti,az teda sa mi to konecne aj podarilo ale zauradovala znamost.
Nikdy v zivote som take peniaze nedoniesla ake mam teraz tam.Od noveho roku 3tiu poziciu idem robit,a snad to bude uplne v pohode az nuda.Zatial sa zaucam,este 3dni a mame volno.
U mna neslo o pozicie,ale o zamestnavatela.
A ano robila som aj predavacku,aj na pumpe,aj v inej vyrobe aj toto je vyroba.