icon

Rádio v práci

xnatalkax
21. júl 2023

Prosím vás, poraďte mi. Neviem, ako sa v tejto situácií zachovať. Nastúpila som do novej práce, som tam 2 týždne. A kolegovia v kancelárii, kde aj sedím počúvajú Infovojnu(konšpirátori) 4 hodiny z pracovného času. Ja som z toho na nervy. Nech si počúvajú doma. Ja som už povedala, že by sme mohli radšej pesničky počúvať ale nič. Čo robiť?

mogaa
22. júl 2023

@xnatalkax je to vždy o kompromise...teraz by som vydržala a potom sa dohodnete...jeden deń vyberieš ty druhý ona....ale zase nečakaj že vôbec nebude počúvať konšpirátorov.....ona tiež nemusí chcieť počúvať to, čo počúvaš ty....

libertz
22. júl 2023

Ja by som toto teda nedal ani za nic, ruzzacku propagandu pocuvat v robote... strasne takito cvoci. Bud by leteli oni alebo ja...

taminka1986
22. júl 2023

@xnatalkax no v case zaucania by som povedala ze ci nemozu preladit alebo vypnut,ze ma to jednoducho rusi. A potom uz by som riesila tie sluchatka pokial by to inak neslo

xnatalkax
autor
22. júl 2023

@mogaa poobede pocuvame radio kde hraju pesnicky a stym som ok. Takze keby to pocuvame cely den tak nemam namietky. Samozrejme, ze sa im nemusi pacit co pocuvam ja. Ale to je ako keby si tam pustam nejaky podcast co ich nemusi zaujimat.

mogaa
22. júl 2023

@xnatalkax tak ale si uvedom že ty si v skúšobnej dobe a kolegyňa ťa zaúča....oni sú tam 2 ty si jedna a nová čo tú prácu ešte neovláda....takže na teraz si ty tá, čo by sa mala prispôsobiť a nie naopak....ak tá jedna odíde, tak sa vieš s druhou dohodnúť.....že teba to nebaví a či sa dá počúvať niečo iného....ale momentálne si vstúpila do zabehnutého kolektívu(síce len 2kolegyne) a ty chceš po 2 týždňoch robiť zmeny....ak tam chceš ostať a mať priateľskú atmosféru, počkaj...

marcellka32
22. júl 2023

Kamoška takto znáša už skoro rok funradio v práci, nedá sa nijako s nimi dohodnúť, nechcú iné počúvať, 4 ľudia sú v kancli, ona tam je kvôli výške platu...a nevie odísť

xnatalkax
autor
25. júl 2023

@mogaa ale obtazovat druhych svojimi nazormi? A pocuvat hoaxi? To je v poriadku? Nie su doma ale v praci. To keby pocuvali omsu a je tam niekto neveriaci tiez to ma trpiet?

katulienkax
25. júl 2023

@xnatalkax no len si daj pozor na zmenu pomerov vo firme v ktorej si nova aby sa to neotocilo proti tebe, skor hladaj rozumne argumenty o nesustredeni, lebo ak im budes hovorit ake su tie konspiracie blbosti, postves si ich

1gramofon
26. júl 2023

Ved potom si daj slúchadlá keď už budeš zaučená. Ty si tam príliš krátko na to aby si robila zmeny a ešte keď chceš zmenu od niekoho kto potrebuje počúvať takéto rádio 8 hodín. Budete mat dusno v kancli a aj tak si pusti svoje

xnatalkax
autor
17. aug 2023

Prosim vas ja to uz nedavam, to radio sice pocuvaju len doobeda, al vcera ma zaucala zlozitejsie veci a mna to fakt vyrusovalo. To sa neda sustredit, tam kricia a nadavaju to je extrem. A ja som to aj povedala a oni to dali tichsie, ale ani ich netrklo. Vobec nemyslia na to ze sa pri tom neda sustredit a zaucat sa. Ked to dnes zapnu ja uz neviem…

marcellka32
17. aug 2023

@xnatalkax dala by som výpoveď .toto je pre mňa dôvod na odchod....ide o tvoje psychické zdravie

xnatalkax
autor
17. aug 2023

@marcellka32 lenze kolegyna odchadza o mesiac. Dost ma uz zaucila. Nebude to nefer? Ze budu musiet narychlo niekoho hladat. Akoze ano malo by mi to byt jedno co budu robit

marcellka32
17. aug 2023

@xnatalkax mne by to bolo jedno,....každý je nahraditelny....

kvetinka75
17. aug 2023

a keby počúvali hudbu ktorú ty nemusíš to už by bolo OK? Či ide iba o obsah? Nesústredím sa na to a hotovo. Ja mám zapnuté rádio a vôbec nevnímam čo hrajú, čo hovoria, mám to iba ako pozadie. Sústreďujem sa na prácu

kvetinka75
17. aug 2023

@deti95060810 ja som raz mala kolegyňu ktorá počúvala dychovky. Vtedy sme mali 20. Skoro ma dr.lo. Celý deň to počúvať. Ako išiel šuhajko za dievčinou a pod.🙉

sense
17. aug 2023

@xnatalkax ak to nedávas, tak odíd na to je skúšobná doba. Každý je nahraditelnx

kvetinka75
17. aug 2023

@omg1992 ja som tiež začala počúvať Slovensko a podobné stanice. Mimo relácií ako hráme jubilantom a pod. Bývajú tam určite zaujímavejšie témy ako na exprese .- okrem dopravného servisu. A tie ich niektoré priblblé témy. Nemajú o čom, tak vymýšľajú kraviny. Fakt sa to niekedy nedá počúvať. A ešte si myslia, aké je to vtipné.

kvetinka75
17. aug 2023

@poppy22 ja rádio už ani nevnímam. A hovorené slovo duplom. Ale mne v kancelárii nehučí. Ide tichšie. Keď robím niečo zložitejšie, tak ho vypínam. Pri bežných činnostiach mi nevadí

xnatalkax
autor
17. aug 2023

@kvetinka75 no vcera som sa sustredila na pracu, vobec som nevnimala co hovoria v radiu, to ide o to ze tam hucia ako v krcme a to ked mi kolegyna vysvetlovala este do toho toto, tak to ako keby mi 3 ludia hucia do hlavy

kvetinka75
17. aug 2023

@xnatalkax tak ich požiadaj, nech sú tichšie, ani to nejde? Potom už len - buď si na to zvykneš, alebo odídeš.

kristiii
17. aug 2023

@kvetinka75 lenže ona sa ešte len zaúča. Takže sa potrebuje sústrediť možno práve tak, ako keď ty robíš niečo zložitejšie a to rádio si vypneš. Ja ju chápem, ja by som toto tiež nedávala. Ale zas ja by som ani celkovo nechcela pracovať v takom prostredí, kde treba toto celý deň počúvať 😅.

kvetinka75
17. aug 2023

@kristiii ja zase na rôzne reči nereagujem. Obrnila som sa. Ja som sa zase od niektorých toľko napočúvala ako ja, neočkovaná ohrozujem očkovaných a pod. Takže u mňa jedným uchom dnu a druhým von. Ale to som ja. Ak to niekto nedáva, tak už len odísť a hľadať iný kolektív.

kate_cs
17. aug 2023

@xnatalkax fuuuu, toto by som ja nedala. Infovojna, konšpirácie, ja by som mala problém aj s kolegom ako človekom, keď je toto ochotný podporovať.
Normálne pekne by som ho poprosila, že ti kolegyňa vysvetľuje, ty sa potrebuješ sústrediť a hovorené slovo ťa ruší. Či nemôžu vydržať kým sa zaučíš.
Keď nepomôže, normálne kontaktovať nadriadeného, že počas školenia ťa rušia rádiom.

kristiii
17. aug 2023

@kvetinka75 to som sa napocuvala aj ja. Lenže ľudí môžeš stopnúť, zmeniť tému. Lenže rádio, z ktorého vyblakuju (neviem, či je to pravda, kým som sa nedostala k tejto diskusii som ani nevedela, že infovojna sa dá aj počúvať), je niečo iné. Niekto to asi vie nevnímať, iný s tým má problém.

cacianka
17. aug 2023

To sa tam aj pracuje alebo sa počas pracovnej doby počúva vysielanie a vedú krčmové reči ?!
Skús sa poradiť s kolegyňou, ako na to, či aj po zaučení budeš musieť toto trpieť, alebo hlavne ako sa máš dobre zaučiť , keď si neustále rušená. Možno neformálny pohovor s nadriadenou by pomohol. Lebo počúvať čokoľvek čo neskutočne zaťažuje a vyvoláva averziu v človeku, (infovek, dychovka, árie) je veľmi stresový faktor.
Je šanca, že po zaučení bude kľud a bud sa pustí rádio iba ako kulisa, či bude možné mať slúchadlá -ale ani to nie je výhra mať ich celé hodiny lebo ss niekto nevie vpratať do kože.
Ak máš pochybnosti a tušenie/ indície že to bude stále, radšej odíď v skúšobnej dobe, lebo ťa drbne a ak sú takíto, tak ti nemusí byť ľúto že už mesiac vynakladá niekto námahu. To ani jej nevadí, že ťa nemôže riadne zaučiť !

xnatalkax
autor
17. aug 2023

@cacianka lenze kolegyna co ide prec je prva co to chce pocuvat, ked nahodou to zabudnu zapnut tak ona hned prva ze nech to zapnu. Ja dufam, ze ked odide tak to kolegyna nebude sama pocuvat.

denithestrange1993
17. aug 2023

@xnatalkax a veduci co na to? Podla mna sa k praci celkovo nehodi hovorene slovo,nechapem ako sa pri tom moze clovek sustredit na pisanie emailov,vybavovanie klientov,...preto sa bezne pocuvaju pesnicky,ze to cloveku nebrani v myslienkovych pochodoch.

xnatalkax
autor
17. aug 2023

@denithestrange1993 veduca si to ide snimi

cacianka
17. aug 2023

@xnatalkax spýtaj sa jej priamo, tej čo zostáva, neutrálnym tónom, či to chce počúvať aj naďalej.
ups, ked aj vedúca !? no veru uvažuj že odídeš, kým je čas. po skončení skúšobnej to pojde oveľa ťažšie. netuším ako to máš s pracovnými možnosťami v okolí, ale toto by som ja neustála. 15 mesiacov som sa trápila za menšiu frustráciu, neskutočne mi odľahlo ked som odišla, ale vtedy som nemala na výber odísť v skúšobnej.

cacianka
17. aug 2023

@cacianka kedy ti končí skúšobná ?