Rady pre opatrovateľky v domácom prostredí

magdalenka17
15. jan 2023

Ahojte, prosím Vás, sú tu nejake opatrovateľky,ktoré opatruju v domácom prostredí?
Chcela by som sa dozvedieť,ohľadom toho, čo by nemala robit opatrovateľka?🙂

janinah
15. jan 2023

Keby som hľadala opatrovateľku tak jej na úvod dám zo dve otázky o prvej pomoci,ak by nevedela odpoveď,tak nemá šancu.A nemala by von vynášať nič zo súkromia rodiny.

nique
16. jan 2023

My sme mali doma 4 roky opatrovatelku. Bola to starsia pani a mala uz skusenosti. Moje poziadavky boli
1. skusenosti s detmi (uz bola opatrovatelka)
2. zaklady zdravovedy (bola vystudovana detska fyzioterapeutka)
3. absolutna diskretnost
4. o detoch rozhodujem ja. Rada som si dala poradit, ale rozhodovala som ja, co budu jest, co si oblecu, co si mozu dovolit, ako sa maju spravat atd. Teda ona sa snazila pochopit moje hodnoty

Nasa opatrovatelka nerobila nic okrem toho, ze bola s detmi. Upratovala len hracky, ktore deti pri nej rozhodili. Neporiadok, ktory urobili pri mne, som upratovala sama. Varila som pre deti, mohla si zobrat z jedla, co chcela, ale nosila si svoje a dala si ho do chladnicky. Samozrejme, kavu, caj, ovocie, napoje mala k dispozici. Vacsinou si ale nosila vlastnu kavu, lebo my nepijeme turecku.
Jedina vec, ktoru mi pomahala, bolo vyvesit vonku pradlo, ak bola nahodou s detmi akurat von a obcas zehlit, ak deti spali 2-3 hod. Inak ja som chcela, aby si pocas spanku deti oddychla. Pre mna bolo dolezite, aby bola spokojna. Bravala som ju teda aj na vylety s detmi, k lekarovi, obcas do restauracie. Oni ju mali cely cas za babku.