icon

Rekvalifikačné kurzy preplácané úradom práce

inuska97
14. jan 2015

Chcem sa spytat ci tu niekto vyuziva rekvalifikacne kurzy, ktore su preplacane uradom prace. Do akej vysky mi moze urad prace preplatit jazykovy kurz. Dakujem za odpovede.

Strana
z2
9lf9
19. sep 2018

@jeennyv co ma dohoda u zamestnavatela spolocne s peniazmi z uradu prace? Pokial sa ti nekryju terminy na repas tak kludne mozes mat dohody ale len do max.zarobku a do 40 dni aby si nebola vyradena z evidencie inak by sisi kurz platila

axelka001
Autor odpoveď zmazal
zuzanka.zuzu
19. sep 2018

@axelka001 a kurz máš isto len 3 dni v týždni? lebo my sme mali každý deň
ak áno, tak by nemal byť problém mať súbežne aj repas, aj dohodu

axelka001
19. sep 2018

@zuzanka.zuzu ano 3krat mozno niekedy sa stane ze aj 4 ale urcite by som kurz absolvovala vsetky hodiny a dohodu iba vo volne dni, slo by skor o zaucenie v zamestnani.

jeennyv
19. sep 2018

@9lf9 sorry sekla som sa v prispevkoch..s praxami a cinnostami jo dohoda je ine...len ten zaciatok ostava ta dochadzka...

iwesska
19. sep 2018

@axelka001 Nie,nesmies byt zamestnana pocas celeho trvania kurzu. Robila som kurz cez Repas,podpisovala som s nimi dohodu,takze to viem.

axelka001
19. sep 2018

@iwesska nebudem zamestnana, bola by to iba dohoda (40 dni, max 205 € v hrubom)

9lf9
19. sep 2018

@axelka001 ved papiere co si podpisala mas tak pozri do nich na podmienky

iwesska
19. sep 2018

@axelka001 Nemozes byt zamestnana ani na TPP,ani na dohodu,nijak.

axelka001
19. sep 2018

@9lf9 fakt, bolo to tam. Uchadzac ma pravo byt v pracovnopravnom vztahu na zaklade dohody o praci vykonavanej mimo pracovneho pomeru, ak nepresiahne 40 dni a zivotne minimum. Dakujem za radu a pomoc

axelka001
19. sep 2018

@iwesska nasla som v dohode o prispevku na rekvakifikaciu, ze mozem na zaklade dohody tych 40 dni odpracovat.

iwesska
19. sep 2018

@axelka001 Ja som tam mala,ze nemozem.Aj 2 pracovnicky na urade (na roznych pobockach) mi to povedali.

axelka001
19. sep 2018

@iwesska hmm tak neviem, ci to zmenili odvtedy, toto je repas plus. Ale hovorim, druhej babe z ineho mesta tiez povedali ze nemoze, zajtra jej kuknem do dohody co tam ma napisane

gazovicova
19. sep 2018

Dievčatá,ak chodíte na kurz,výučba je každý deň,nemôžte v tom čase pracovať.

axelka001
19. sep 2018

@gazovicova u nas nie je kazdy den vyucba...

vagomilan1
1. okt 2018

Ja som robil na learn to code kurzy, ktoré sú online a platia ako repas. Napr. temu marketing, ktoru som robil ja, je možne aj vyskúšať zdarma, keby ste sa nevedeli rozhodnut tu https://www.learn2code.sk/kurzy/zaklady-online-... potom dalsie kurzy, ktore su viac specializovane su uz platene ale zaroven preplacane ako repas 🙂

45kacenka45
7. nov 2018

Ahojte kočky, ja som sa od 1.11.2018 nahlásila na úrad práce s tým, že budem mať pravdepodobne schválenú aj podporu. Chcela by som si spraviť rekvalifikačný kurz, tak aby mi bol preplateny cez úrad práce. Viete mi poradiť nejaky inštitút, ktorý by ponúkal komplet kurz účtovníctva? Kedysi mal Vajak kurz účtovníctva vychádzal okolo 800e, teraz majú kurzy ale len pokuskovane a rozdelené na viacero podkategórií uctovnictva . Tak ma zaujíma ci existuje ešte nejaký institut, ktorý by mal komplet kurz účtovníctva v ponuke a bol by mi preplateny. Som z Trenčína takže niečo tu v okolí. Vopred ďakujem za Vaše odpovede.

axelka001
8. nov 2018

@45kacenka45 ahoj, skus pozriet midaro, ale najblizsie budu organizovat kurzy az v aprili

45kacenka45
10. nov 2018

@axelka001 dakujen

Strana
z2