Rozmýšľam nad živnosťou a prácou z domu
Dala som výpoveď v práci kvôli dvom zákerným kolegyniam, ku ktorým sa pridal kolega a ďalšia kolegyňa.Ohovárali ma, podrypovali z výsmešnými poznámkami na moju prácu.Ohovárali aj vedenie aj nášho šefa, ohovárali aj kolegyňu, mňa a proste všetko.Mala som už toho dosť, bola to náročná manuálna práca a cítila som ako mi to ničí zdravie.Fyzické aj psychické.Musela som sa pred nimi pretvarovať, čo mi bralo energiu.Asi je to naivné ale rozmýšlam nad živnosťou a pracovať z domu.Vytvoriť si eshop, len neviem či sa týmto uživím.
Eshop s čím? Myslíš že je ich už tu malo? ak nemáš nič originálne tak sa neuzivis a hlavne potrebuješ pár tisíc na začiatok, aby si mala z čoho žiť, kým prejdes aj do nejakého zisku.
@anonym_autor ja som doma bez prace uz 4 mesiac. posielam CV a nikto nic, chcela som podnikat ale toto zmarilo moje plany. takze pekne budem cerpat podporu a potom sa uvidi. kvoli nim coraz viac ludi zatvori zivnosti a pojde na urad. toto chceli.
Davat vypoved ked nemas vo vyhľade inú prácu nie je múdre.Už si asi dlhšie vedela,ze tam dlho nevydrziš.Verim.ze maš financnu rezervu.Eshop by som v dnesnej dobe zakladala len keby som mala inu hlavnu pracu.Ani podpora teda jej vyska uz nebude to co bývalo..konečne.
to ťa neuživí, nedávno jeden veľký eshop s takýmto tovarom zanikol
Nemyslím si že máš povahu na podnikanie, keď z ohovárania kolegýň nespíš a máš žalúdočné problémy.. ako budeš riešiť sťažnosti zákazníkov a k tomu rátať faktúry či vyjdes na konci mesiaca a budeš mať na účty? Akože nič v zlom, ale najprv sa daj dokopy 🤷♀️ a myslím si že kreatívnych sad je dosť v pepcu za pár eur.
@anonym_autor to je síce pekné, ale takýchto e-shopov je už tiež plno. Objednávam si z viacerých, do jedného v BA si chodím pre objednaný tovar osobne, mám to neďaleko práce, za tie roky sme sa už s majiteľkou viac-menej spriatelili, viem, že prežíva len tak-tak. A teraz bude ešte horšie... Ak máš možnosť sa zamestnať, radšej sa zamestnaj
@anonym_autor dobre si urobila!! Veľmi múdro aj ked je to risk. Za zdravie ti to nestojí. Ja som prežívala niečo podobné ale znášala som to 10 rokov. Tiež som nechcela dávať výpoveď. No nič lepšie som nemohla urobiť. Ppretavilo sa to do psychických problémov neskôr az do fyzickych. U psychológa som sa dokopy dávala intenzivne rok a dalsie 4 roky som sa vyhrabavala zdravotne popritom . Samozrejme v najhoršom období na začiatku som bola aj na liekoch . Panické ataky , depresia, syndróm dráždivého čreva, priepustnosť, nástup laktozovej intolerancie a mnoho ďalších. Proste peklo ...az mi je spatne ked si nato spomeniem, nehovorim ze som sto percent vonku možno 85% ale ten život predtým. Nechápem ako som to mohla dopustiť!...ale už nikdy viac takéto zaobchádzanie so sebou nedovolím . Sebahodnota sa naspäť získava ťažko ale pôjde to
Tak chod zatiaľ na úrad práce na pol roka máš pokoj...
@anonym_autor po konsolidácii vychádzajú minimálne odvody mesačne ho výške 432 eur.
@anonym_autor ale teda ja som mala oveľa oveľa horšie prostredie nielen ohováranie. Ale v toxickom prostredí sa neoplatí ostávať, treba to hneď riešiť. Držím palce nech nájdeš čím skôr prácu, v ktorej budeš šťastná
Chcela by som sa opýtať. Manžel pracuje normálne na zmluvu, ale dostal ponuku robiť na živnosť, oplatí sa mu, keď bude robiť za 10e na hodinu? Aké sú potom odvody? Aj prvý rok platí? Keby po roku ukončil živnosť? Čo s daňovým bonusom?
@anonym_autor aj ja to beriem ako premrhany čas.. couz, ale som sa poučila, teraz som omnoho silnejšia a to som mala silnú povahu aj predtým. Ber to ako ponaučenie, vieš čo už nechceš a čo je uz cez. máš hranice nastavené a tie už neprekračuj💜 Peniaze zarobis ale zdravie si nekupiš 🍀
Chcela by som sa opýtať. Manžel pracuje normálne na zmluvu, ale dostal ponuku robiť na živnosť, oplatí sa mu, keď bude robiť za 10e na hodinu? Aké sú potom odvody? Aj prvý rok platí? Keby po roku ukončil živnosť? Čo s daňovým bonusom?
@anonym_7a1dcc nie neoplatí sa mu ísť za 10€/h na živnosť, pod 15€ sa to nikomu neoplatí, kto rozmýšľa trošku ďalej ako len po to, čo mu pípne na účet. Ide o PNku, dovolenku, OČRku o to, že je krytý a nemôžu ho zo dňa na deň vyhodiť a v základných odvodoch do SP nie je ani dávnka v nezamestnanosti. Takže nech ostane ako zamestnanec radšej, oplatí sa to ľuďom, čo majú stabilný príjem od jednej firmy a fakturujú aj inde -bokovky 🙂
@anonym_autor budem úrpimná z toho čo vidím, tak Atrmie tu čoskoro prevalcuje celý kreatívny trh, ak začať, tak s tým, že máš dostatočný budget nie len na tovar ale aj na marketing a reklamu, aby si bola otravná aspoň z polovice ako tá zelená príšera čo vykrikuje "pozemšťaaan" 🙂
@anonym_autor ak si neporozumela tejto odpovedi,tak potom neviem..........ja nemám eshop,ani živnosť,a dokonale tomu rozumiem...prepáč,ale ty si vedľa jak tá jedľa.
Zamestnaj sa.Inak dopadneš veľmi zle
@anonym_autor rovnako som pre zlý kolektív opustila prácu, kde som pracovala 14 rokov, každé ráno som tam išla so stiahnutým žalúdkom čo zasa bude..nestojí to za to. Pritom zárobok tam nebol bohvie čo.. a poviem ti, bolo to jedno z mojich najlepších rozhodnutí v živote. Dnes mám založenú živnosť.
Čo môžeš spraviť je, chod na urad práce a vyčerpaj podporu. Budeš mať nárok na dotáciu pre začínajúcich podnikateľov, len si dobre premysli v čom chceš podnikať, aby si mala aj na živobytie, aj na tie nezmyselné odvody.
@anonym_autor Treba si nájsť normálnu prácu na TPP, e-shopov je až príliš veľa nato aby sa nové uchytili a hneď od začiatku aj by zarobil. Čo poznám ľudí, ktorí majú e-shopy, tak to majú študenti VŠ a popri práci. To musí byť už dobre zabehnutý e-shop, aby bol ziskový.
@anonym_autor určite sa ti to neoplatí. Eshopov je dosť, nvm čo také by si ponúkla aby nakupovali práve u teba, kde by si nakupovala tovar? Za koľko? Máš prehľad o trhu? Máš z čoho ťahať prvé mesiace kým sa to rozbehne a budeš v strate? Máš sklad kde by si materiál uskladnovala? Kto by ti robil účtovníctvo?

@anonym_autor premyslala som aj ja, ale pocuj, ved teraz su v plane zas dake zmeny u zivnostnikov, neviem ci nepojdes do risku s podnikanim. uvidime co prinesie ta ich konsolidacia.