Rozširujúce štúdium na IPV v Žiline
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ci má niekto skúsenosti s rozširujúcim štúdiom pre učiteľov v ZA. Mám vyštudovanú angličtinu a pred materskou som 6 rokov učila na strednej škole a rada by som si dorobila ešte druhý predmet. Premýšľala som nad dejepisom, pripadne primárnou pedagogikou alebo aj niečo iné, aby som si zvýšila šancu nájsť si prácu, s tým, že si možno budem hľadať prácu na ZŠ. Vie niekto poradiť? Aká je náročnosť a dá sa to stíhať popri deťoch? Vopred ďakujem za odpovede!
Baby a teraz na dps ide niekto do ziliny?
@mimik22 mozem sa spytat ci ste sa prihlasili? Ja tam teraz studujem...
@ingrid2304 ja som sa teraz prihlasila na to dps. Neskor chcem na tu primarnu...a da sa to dps zvladnut? Ako dlho trvaju prednasky? Dakujem
@ingrid2304 ja chodim na primarnu pedagogiku do ziliny 😊
@ingrid2304 ja nakoniec nie, lebo sa vsetko nakoniec vyvinulo inak - prajem vela uspechov v studiu! 🙂
@afronikaa ja nie som na DPŠ ale na rozširujúcom 🙂 je to náročné, sústredenie máme 3x do roka od pondelka do piatka, každý mesiac skúška, vždy po skúške ďalšie prednášky, okrem toho ďalšie práce písať (niečo ako seminárne), a veľa veľa samoštúdia. V 1. ročníku som sa pol roka denno denne učila na skúšky. Študujem SJL. Popri práci, domácnosti, deťoch, je to fakt náročné...
@mimik22 ďakujem
@ronja...ahoj prosím ťa aké to tam je ?? Dá sa to zvládnuť ?? Ďakujem za info.
@emmka74 ja si robim telesnu. Da sa to. Neviem ako ine predmety. Prednasajuci su zatiaľ ústretoví.
@janickajanicka dakujem za info...nad telesnou som uvazovala pred rokom ale upustila som z toho...kedze som ucka ekonomiky na SŠ to by som si moc nepomohla.
@emmka74 ale ano.hlavne,ze mas este nejaky predmet. Mam anj a robim si telesnu
@janickajanicka Prosím ta si v žiline? Mate aj telesnú teda ci cvicite alebo mate len teoriu? Dakujem
@milota16 v ziline. 3/4 je cvicenie, plavanie a caka nas lyziarsky
ahojky. neviem ci sa najde este niekto kto by mi odpisal. uz dlhsie uvazujem nad ipv v ziline ale aj nad presovskou univerzitou? chcela by som studovat rozsirujuce studium bud geografie alebo obcianskej vychovy. rozmyslam, kde by sa to dalo zvladnut lahsie popri malych detickach. 🤔 vraj presov je dost narocny a tu o ziline pisete, ze celkom oki. vedel by mi niekto konretnejsie napisat - ako prebieha vyucba, skusky (ake su) a je aj nejaka prax? a ako sa konci toto rozsirujuce studium? vopred dakujem za info 😉
@roselyn Dobrý deň, môžem podať aktuálne informácie o štúdiu cez IPV ZA, aj keď nie o GEO a OBN. Ja si rozširujem aprobáciu o SJL (cez UK BA). Štúdium trvá 2 roky. V každom ročníku máme 3X týždenné sústredenie v ZA z rôznych predmetov. Skúšky máme cca 1 za mesiac. Aj po skúške vždy ešte nasledujú ďalšie prednášky. Skúšky sú písomné, každú píšeme 60 minút. Chcú veci dosť do podrobnosti. My máme aj veľmi veľa povinnej literatúry čítať... Okrem toho ešte zopár, nazvime to, seminárnych prác. Aj prax sme mali. Odučiť 10 hodín, potom odovzdať podrobné prípravy aj s reflexiami z každej hodiny. Štúdium končí napísaním záverečnej práce a štátnicami.
Ja teda neviem ako je v Prešove, ale tvrdiť, že v ZA je to oki, je podľa mňa dosť trúfalé. Možno iné predmety, ale SJL je veľmi náročná, a to mi potvrdili aj spolužiačky, čo takto študovali iné predmety. Napr. DEJ bol vraj celkom v pohode 🙂
Študovala som ANJ a OBN na 2 rozdielnych univerzitách a dovolím si tvrdiť, že ANJ bola jednoduchšia ako SJL.
Neviem, aké malé máte detičky, ja tiež študujem popri deťoch, mladšia je momentálne prváčka na ZŠ, popri tom chodím do práce, učeniu venujem každú voľnú chvíľku a áno, uvedomujem si, že svoju rodinu už dlho zanedbávam :(
Toľko moja skúsenosť so Žilinou, možno niekto bude vedieť podať info o Prešove. 🙂
@ingrid2304 dakujem velmi pekne za info 😉😉😉
zeny, prepacte, ze sa vam tu do toho pletiem, ale tiez si chcem dorobit rozsirujuce studiium, idealne asi SJL, len problem je, ze v Prešove ani na vychode sa to nikde pokial viem uz nejaky ten rocik neotvara...na IPV v Ziline som zase nasla info, ze sa vraj bude otvarat SJL az v buducom roku a dalsie infro budu zverejnene od marca 2019...
@maja527 na IPV Žilina až budúci rok (myslím školský, resp. akademický), prihlášky zvyknú brať do apríla, niekedy aj dlhšie, treba to sledovať. Tento (minulý) rok stopli prihlášky v apríli, preto sa veľa ľudí nestihlo prihlásiť. Takže tento rok prvý ročník v Žiline neotvorili. Ja som v druhom... Polovica spolužiačok je z východu...
@ingrid2304 dakujem za info...takisto sa na ich stranke uvadza, ze ma ist o studium, ktore prebieha cez vikendy....ale Vy ste tu tusim pisali, ze niekedy aj cely tyzden....myslite, ze to chcu zmenit?Ano, nerozumiem Presovskej univerzite, preco uz tento odbor neotvara, urcite by sa nazbieralo z vychodu dost ludi..a posledna vec, ktora tam uvedena nie je...cena??
@maja527 záleží, či to organizuje UK BA (2 roky, v pracovné dni) alebo UMB BB (bolo 3 roky, cez víkendy, vraj už to robia tiež 2 roky, piatok - nedeľa, počula som "z druhej ruky")
Ja som si vybrala Bratislavu, práve kvôli dĺžke.
Čo sa týka ceny, len za štúdium, bez cestovného, bez stravy, prípadne ubytovania, 2000 €. Platí sa v splátkach, každé dva mesiace (170 €, prvý ročník, 190 € druhý ročník), takže v podstate 100 € mesačne.
Ahojte, aj ja sa pridávam do diskusie. chcem si urobiť rozširujúce štúdium chémie buď v Nitre alebo v Žiline. Nájde sa tu niekto taký, ktorý by mi podal bližšie info? Ďakujem
Má niekto skúsenosti s rozširujúcim štúdiom v Ružomberku? Uvažujem nad biologiou (mám geografiu a dejepis) len neviem či popri rodičovskej ,,dovolenke" a dvoch malých deťoch je to zvládnuteľné a keď to štúdium toľko stojí tak by som to chcela aj úspešne ukončiť.
@ade86 ahojky, aj ja chcem ísť na rozširujúce na biológiu. Máš nejaké bližšie info? Dakujem
@jahodka1155 iba to čo majú na ich stránke, preto neviem ako to tam chodí
@ade86 ja by som tiež chcela nejaké bližšie info, ale akosi nikoho nemôžem zohnať, čo by mi dal take info z pohladu študenta.

Zatiaľ nie a ty??