Rozširujúce štúdium na IPV v Žiline
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ci má niekto skúsenosti s rozširujúcim štúdiom pre učiteľov v ZA. Mám vyštudovanú angličtinu a pred materskou som 6 rokov učila na strednej škole a rada by som si dorobila ešte druhý predmet. Premýšľala som nad dejepisom, pripadne primárnou pedagogikou alebo aj niečo iné, aby som si zvýšila šancu nájsť si prácu, s tým, že si možno budem hľadať prácu na ZŠ. Vie niekto poradiť? Aká je náročnosť a dá sa to stíhať popri deťoch? Vopred ďakujem za odpovede!
dik za info
@ade86 skúšky sú väčšinou písomne, ale bolo už aj ústne skúšanie. Väčšinou na opravný už každý spravil, takze neviem, koľko je max. počet termínov. Ale väčšinou keď niekto nespravil na prvý krát, bolo to na dohode so skušajúcim. Skúškové obdobie v letnom semestri končilo 15.6., takze po tomto termíne ak niekto nestihol dorobiť skúšky, mohol si požiadať o predĺženie skúškového obdobia - toto viem, pretože niektorí nestíhali chodiť na skúšky , keďže sa im to nahromadilo, žiadali si o predĺženie. Potom predpokladám, že sa ta skúška môže preniesť do ďalšieho ročníka - ale s tým nemám skúsenosť.
@akzi zdravim.. písala som Vám súkromnú správu 😘
@ade86 ty si si robila aj rozširujúce štúdium geografie?
@jahodka1155 ja som geografiu robila spolu s dejepisom normálnym denným štúdiom na UMB
Ahojte. Posiela niekto prihlaášku eše do Žiliny na tento školský rok? 🙂
@kika1441 predprimárne otvoria asi až v januári. Dnes som volala na ipv o info,
@milota16 mne zatial nic neprislo, mam cakat papier z BA, uz ti prisiel?
@jahodka1155 naozaj? takze kedy posielame prihlasky?
Prihlášky predĺžili do konca augusta, dopĺňajú stav. Prišiel mi rozvrh a zmluva o škole + 100 € zaplatiť a jednu zmluvu poslať späť do BA. Takže ak doplnia stav pravdepodobne v ZA začíname koncom októbra začiatkom novembra. Snáď to zvládnem :D
@papaveris ahoj, prosím ťa, aké sú poplatky v ZA? Uvažujem, že o rok nastúpim tiež, som ale z východu, KE už piaty rok neotvárajú. Ja som taký špeciálny prípad, chémiu som študovala, ale len po Bc. a s tým učiť nemôžem. Ak by som ťa veľmi pekne poprosila, vedela by si mi potom poslať niečo ako študijný plán? Samozrejme, ak ťa to neobťažuje 🙂 Chcela by som mať prehľad, aké predmety sa učia. Veľmi pekne vopred ďakujem 🙂
@cattleya22 ahoj, napis mi mail. Poslem ti to
@ingrid2304 mozem sa spytat, ja sa este rozhodujem nad studiom SJL v ZA, stalo sa, ze uz aj niekoho vyhodili a nedokoncil studium?
@danus61 Nás je 15, ale na štátnice nás ide len 6. Máme teraz v septembri.
@cattleya22 ahoj, posielala som ti veci z BA ale už 2 x sa mi to vrátilo.
@papaveris ahoj, písala som ti správu 🙂
@leeaanka ano pravdaze,su tam vsetky predmety,ktore sa ucia na 1.stupni ZS...ked som to studovala,prave matematiku nas ucila skvela profesorka (da sa pivedat,ze jedna z najlepsich,ktore tam boli,co sa tyka profesionalnej ale aj ludskej stranky),takze matematiky by som sa urcite nebala😉

@ade86 ahoj, tak ja si nakoniec dorábam rozširujúce štúdium náboženstva v Ružomberku, aby som sa mohla v septembri vrátiť do práce, keďže inak by som o ňu prišla. Mám rok za sebou a rok pred sebou. Z pohľadu mamy s 2 deťmi je to náročné, ale dá sa to zvládnuť, najmä ak pomôže rodina - manžel, babka... Vždy som mala o Ružomberku takú mienku, že je tam jednoduché štúdium, vlastne ani neviem prečo. Mám vyštudovaný anj na UK v BA, ale teraz ako študentke, sa mi to v Ružomberku nezdá nejaké jednoduchšie ako inde, ako som si povodne myslela. Nazvala by som to takým férovým prístupom - vieš, máš - nevieš, nemáš (skúšku). Inak prístup v pohode, ústretový, žiadna zákernosť alebo naschvál vyhadzovanie len tak, aspoň moja skúsenosť. Čo sa však týka iných predmetov, neviem posúdiť, ani nemám informácie, aký je tam prístup. Prajem veľa šťastia!