icon

Rozširujúce štúdium na IPV v Žiline

mimik22
8. mar 2018

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ci má niekto skúsenosti s rozširujúcim štúdiom pre učiteľov v ZA. Mám vyštudovanú angličtinu a pred materskou som 6 rokov učila na strednej škole a rada by som si dorobila ešte druhý predmet. Premýšľala som nad dejepisom, pripadne primárnou pedagogikou alebo aj niečo iné, aby som si zvýšila šancu nájsť si prácu, s tým, že si možno budem hľadať prácu na ZŠ. Vie niekto poradiť? Aká je náročnosť a dá sa to stíhať popri deťoch? Vopred ďakujem za odpovede!

mimik22
autor
4. júl 2019

@ade86 ahoj, tak ja si nakoniec dorábam rozširujúce štúdium náboženstva v Ružomberku, aby som sa mohla v septembri vrátiť do práce, keďže inak by som o ňu prišla. Mám rok za sebou a rok pred sebou. Z pohľadu mamy s 2 deťmi je to náročné, ale dá sa to zvládnuť, najmä ak pomôže rodina - manžel, babka... Vždy som mala o Ružomberku takú mienku, že je tam jednoduché štúdium, vlastne ani neviem prečo. Mám vyštudovaný anj na UK v BA, ale teraz ako študentke, sa mi to v Ružomberku nezdá nejaké jednoduchšie ako inde, ako som si povodne myslela. Nazvala by som to takým férovým prístupom - vieš, máš - nevieš, nemáš (skúšku). Inak prístup v pohode, ústretový, žiadna zákernosť alebo naschvál vyhadzovanie len tak, aspoň moja skúsenosť. Čo sa však týka iných predmetov, neviem posúdiť, ani nemám informácie, aký je tam prístup. Prajem veľa šťastia!

ade86
5. júl 2019

dik za info

ade86
5. júl 2019

@mimik22 a skúšky sú skôr ústne alebo písomné?, koľko je termínov na skúškovom? keby som nejakú skúšku neurobila, prenesie sa do ďalšieho ročníka alebo ako? Dik

mimik22
autor
7. júl 2019

@ade86 skúšky sú väčšinou písomne, ale bolo už aj ústne skúšanie. Väčšinou na opravný už každý spravil, takze neviem, koľko je max. počet termínov. Ale väčšinou keď niekto nespravil na prvý krát, bolo to na dohode so skušajúcim. Skúškové obdobie v letnom semestri končilo 15.6., takze po tomto termíne ak niekto nestihol dorobiť skúšky, mohol si požiadať o predĺženie skúškového obdobia - toto viem, pretože niektorí nestíhali chodiť na skúšky , keďže sa im to nahromadilo, žiadali si o predĺženie. Potom predpokladám, že sa ta skúška môže preniesť do ďalšieho ročníka - ale s tým nemám skúsenosť.

tinuska436
17. júl 2019

@akzi zdravim.. písala som Vám súkromnú správu 😘

jahodka1155
17. júl 2019

@ade86 ty si si robila aj rozširujúce štúdium geografie?

ade86
19. júl 2019

@jahodka1155 ja som geografiu robila spolu s dejepisom normálnym denným štúdiom na UMB

kika1441
14. aug 2019

Ahojte. Posiela niekto prihlaášku eše do Žiliny na tento školský rok? 🙂

milota16
15. aug 2019

@kika1441 ano ja som poslala a aj zaplatila 100€k prihlaske na primarnu pedagogiku.

papaveris
18. aug 2019

@kika1441 ano, ja na chemiu.

kika1441
26. aug 2019

@milota16 ja som poslala tiez na primarnu, a rozmyslam ci ist alebo neist. chcela by som skor predprimarnu.

milota16
26. aug 2019

@kika1441 ja som uz prijatá,snáď to zvladnemr 🙂

jahodka1155
26. aug 2019

@kika1441 predprimárne otvoria asi až v januári. Dnes som volala na ipv o info,

kika1441
27. aug 2019

@milota16 mne zatial nic neprislo, mam cakat papier z BA, uz ti prisiel?

@jahodka1155 naozaj? takze kedy posielame prihlasky?

milota16
28. aug 2019

Prihlášky predĺžili do konca augusta, dopĺňajú stav. Prišiel mi rozvrh a zmluva o škole + 100 € zaplatiť a jednu zmluvu poslať späť do BA. Takže ak doplnia stav pravdepodobne v ZA začíname koncom októbra začiatkom novembra. Snáď to zvládnem :D

lendejss
3. sep 2019

@papaveris dobrý deň prihlásili ste sa na tú chémiu? Ja si idem podať prihlášku na UMB v BB pretože v ZA ževraj neotvaraju .

papaveris
3. sep 2019

@lendejss Pozdravujem. Otvárajú, dnes mi volal pán Langer zo žiliny. Majú 15 prihlásených. Ešte rozmýšľam, ale pravdepodobne nastúpim do Nitry. Už mi prišlo že ma prijali.

cattleya22
4. sep 2019

@papaveris ahoj, prosím ťa, aké sú poplatky v ZA? Uvažujem, že o rok nastúpim tiež, som ale z východu, KE už piaty rok neotvárajú. Ja som taký špeciálny prípad, chémiu som študovala, ale len po Bc. a s tým učiť nemôžem. Ak by som ťa veľmi pekne poprosila, vedela by si mi potom poslať niečo ako študijný plán? Samozrejme, ak ťa to neobťažuje 🙂 Chcela by som mať prehľad, aké predmety sa učia. Veľmi pekne vopred ďakujem 🙂

papaveris
7. sep 2019

@cattleya22 ahoj, napis mi mail. Poslem ti to

danus61
11. sep 2019

@ingrid2304 mozem sa spytat, ja sa este rozhodujem nad studiom SJL v ZA, stalo sa, ze uz aj niekoho vyhodili a nedokoncil studium?

danus61
11. sep 2019

@kika1441 ja idem na SJL

ingrid2304
11. sep 2019

@danus61 Nás je 15, ale na štátnice nás ide len 6. Máme teraz v septembri.

papaveris
11. sep 2019

@cattleya22 ahoj, posielala som ti veci z BA ale už 2 x sa mi to vrátilo.

cattleya22
11. sep 2019

@papaveris ahoj, písala som ti správu 🙂

denisekkk
17. sep 2019

@kika1441 ja som prijata na Historiu. Uz mam zaplatene a mam stres ako to zvladnem😂

leeaanka
24. okt 2019

@akzi prosím ťa, je tam aj matematika trochu sa toho bojím..a zvažujem či sa na to dať

akzi
25. okt 2019

@leeaanka ano pravdaze,su tam vsetky predmety,ktore sa ucia na 1.stupni ZS...ked som to studovala,prave matematiku nas ucila skvela profesorka (da sa pivedat,ze jedna z najlepsich,ktore tam boli,co sa tyka profesionalnej ale aj ludskej stranky),takze matematiky by som sa urcite nebala😉

zuzu1104
22. dec 2019

@milota16 ahoj, nastupila si na primarnu pedagogiku v Za?

kika1441
25. dec 2019

@zuzu1104 aj ja som nastupila.

milota16
25. dec 2019

@kika1441 tak to je tam fuska 🙂