Rozširujúce štúdium na IPV v Žiline
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ci má niekto skúsenosti s rozširujúcim štúdiom pre učiteľov v ZA. Mám vyštudovanú angličtinu a pred materskou som 6 rokov učila na strednej škole a rada by som si dorobila ešte druhý predmet. Premýšľala som nad dejepisom, pripadne primárnou pedagogikou alebo aj niečo iné, aby som si zvýšila šancu nájsť si prácu, s tým, že si možno budem hľadať prácu na ZŠ. Vie niekto poradiť? Aká je náročnosť a dá sa to stíhať popri deťoch? Vopred ďakujem za odpovede!
@koriblik Ahoj, v RK je to vyslovene katolícke náboženstvo - mali sme krátko aj súhrn jednotlivých svetových náboženstiev, ale to bolo len v kontexte porovnania s katolíckym učením. Zvládnuť sa to dá, aj keď to nie je úplne jednoduché (tak som si to predstavovala predtým) - je tam toho dosť najmä z histórie, ale za mňa to bolo fajn, veľa som sa dozvedela. Ukončili sme všetci, aj keď niektoré skúšky robili niektorí na viackrát. MAT je teraz žiadaná, ale o MAT nič neviem - za mňa, ja by som MAT študovať nemohla - určite by som to nespravila, nemám na to bunky. 🙂
@danmag ahoj studovala si tu primarnu pedagogiku? Ak ano kde?
@miluska2209 nie,bála som sa do toho ist
Ahojte, najdem tu niekoho, kto ide na primarnu do Za? 😊
@afronikaa neotvaraju v Ziline
@miluska2209 otvaraju cez UK BA detasovane ma v ZA prisli mi uz papiere aj platba
@afronikaa koľko sa plati?
@silviarudi 500 e za semester, cize rok ma vyne na 1000. Ale dali to na splatky po 200 e mesacne
@afronikaa diky za odpoveď
@lillif1... Máš prosím nejaké info ohľadom štúdia histórie? Vie aj niekto iný poradiť obtiažnosť na jednotlivých VŠ, prístup, podmienky.... Myslím, že tento rok zase VŠ asi pôjdu formou viac dištančného štúdia, čo by mi aj viac vyhovovalo.
Dobrý deň, ma niekto skúsenosti s rozsirujucim studiom SJL v Ružomberku? Ďakujem.
Dobrý deň, prosím Vás nechysta sa niekto študovať GEG(rozsirujuce) v Žiline. Som z východného Slovenska, neviete otvárajú niečo aj v Spišskej.Ďakujem za každú radu.🙂
@adika011 zistili ste nieco? hladam odvahu poslat prihlasku bud Ruzomberok alebo Zilina...
@blanka2111 dobrý deň. Aj ja o tom rozmýšľam. Napísal Vám, prosím, niekto? Chcela by som vedieť ďalšie info. Ďakujem❤️
Dobrý deň, ide niekto na primárnu do žiliny?
Dobrý večer, ano poslali mi základné info. Jeden vikend v mesiaci(sobota,nedela cas 09-16.00 hod. ).Len háčik je v tom,že v nedeľu by som mala príchod do Kysaku vlakom niečo pred jednou hodinou ráno...co je pre mňa dosť náročné...keďže mi cesta z Kysaku trvá domov cca skoro dve hodiny. Uz som volala aj do PO, neviem a vy sa niekto chystáte?ďakujem za každé info
@denisekkk mozem vás poprosit este o dalsie informácie? Kludne aj do správy (kedy ste mali prednášky a skúšky cez víkend alebo boli online? a kde konkretne v žiline prebieha výúčba? Ja už mám aj deti tak sa bojím či to zvládnem, potrebujem posilnit moju aprobáciu a najviac sa mi hodí práve dejepis) Ďakujem za vašu ochotu.
@blanka2111 Ahoj, nenastúpila si náhodou na tu geografiu do Žiliny? Rozmýšľam, žeby som to išla skúsiť od sept. 😀

@luciehl no tak som zvedavá, silno som v očakávaní, pretože už dlho zvazujem ďalšie štúdium a neviem či chcem slovenčinu, tú otvárajú isto 🤔