icon

Rozširujúce štúdium na IPV v Žiline

mimik22
8. mar 2018

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ci má niekto skúsenosti s rozširujúcim štúdiom pre učiteľov v ZA. Mám vyštudovanú angličtinu a pred materskou som 6 rokov učila na strednej škole a rada by som si dorobila ešte druhý predmet. Premýšľala som nad dejepisom, pripadne primárnou pedagogikou alebo aj niečo iné, aby som si zvýšila šancu nájsť si prácu, s tým, že si možno budem hľadať prácu na ZŠ. Vie niekto poradiť? Aká je náročnosť a dá sa to stíhať popri deťoch? Vopred ďakujem za odpovede!

sue155
21. mar 2021

@luciehl no tak som zvedavá, silno som v očakávaní, pretože už dlho zvazujem ďalšie štúdium a neviem či chcem slovenčinu, tú otvárajú isto 🤔

7veve7
23. mar 2021

@sue155 zatiaľ nič.

koriblik
14. máj 2021

@mimik22 ahoj. Je to uz sice starsia tema, ale tiez zvazujem studium v RK, dokonca aj to náboženstvo. Da sa to pls? Je to o vsetkych nabozenstvach, taky prehlad, alebo vyslovene len o tom "nasom" a este zvazujem matematiku, len sa toho dost bojim, ze ci by som to zvladla...

mimik22
autor
17. máj 2021

@koriblik Ahoj, v RK je to vyslovene katolícke náboženstvo - mali sme krátko aj súhrn jednotlivých svetových náboženstiev, ale to bolo len v kontexte porovnania s katolíckym učením. Zvládnuť sa to dá, aj keď to nie je úplne jednoduché (tak som si to predstavovala predtým) - je tam toho dosť najmä z histórie, ale za mňa to bolo fajn, veľa som sa dozvedela. Ukončili sme všetci, aj keď niektoré skúšky robili niektorí na viackrát. MAT je teraz žiadaná, ale o MAT nič neviem - za mňa, ja by som MAT študovať nemohla - určite by som to nespravila, nemám na to bunky. 🙂

miluska2209
24. máj 2021

@danmag ahoj studovala si tu primarnu pedagogiku? Ak ano kde?

danmag
1. jún 2021

@miluska2209 nie,bála som sa do toho ist

afronikaa
2. júl 2021

Ahojte, najdem tu niekoho, kto ide na primarnu do Za? 😊

miluska2209
2. júl 2021

@afronikaa neotvaraju v Ziline

afronikaa
2. júl 2021

@miluska2209 otvaraju cez UK BA detasovane ma v ZA prisli mi uz papiere aj platba

silviarudi
4. júl 2021

@afronikaa koľko sa plati?

afronikaa
5. júl 2021

@silviarudi 500 e za semester, cize rok ma vyne na 1000. Ale dali to na splatky po 200 e mesacne

silviarudi
5. júl 2021

@afronikaa diky za odpoveď

naaty
19. aug 2021

@lillif1... Máš prosím nejaké info ohľadom štúdia histórie? Vie aj niekto iný poradiť obtiažnosť na jednotlivých VŠ, prístup, podmienky.... Myslím, že tento rok zase VŠ asi pôjdu formou viac dištančného štúdia, čo by mi aj viac vyhovovalo.

adika011
30. apr 2023

Dobrý deň, ma niekto skúsenosti s rozsirujucim studiom SJL v Ružomberku? Ďakujem.

blanka2111
20. máj 2023

Dobrý deň, prosím Vás nechysta sa niekto študovať GEG(rozsirujuce) v Žiline. Som z východného Slovenska, neviete otvárajú niečo aj v Spišskej.Ďakujem za každú radu.🙂

majinka273
12. jún 2023

@adika011 zistili ste nieco? hladam odvahu poslat prihlasku bud Ruzomberok alebo Zilina...

jannnkka
14. jún 2023

@blanka2111 dobrý deň. Aj ja o tom rozmýšľam. Napísal Vám, prosím, niekto? Chcela by som vedieť ďalšie info. Ďakujem❤️

roja310
15. jún 2023

Dobrý deň, ide niekto na primárnu do žiliny?

blanka2111
15. jún 2023

Dobrý večer, ano poslali mi základné info. Jeden vikend v mesiaci(sobota,nedela cas 09-16.00 hod. ).Len háčik je v tom,že v nedeľu by som mala príchod do Kysaku vlakom niečo pred jednou hodinou ráno...co je pre mňa dosť náročné...keďže mi cesta z Kysaku trvá domov cca skoro dve hodiny. Uz som volala aj do PO, neviem a vy sa niekto chystáte?ďakujem za každé info

blankabo
29. jan 2024

@denisekkk už prešlo pár rokov, môžem sa prosím spýtať aké bolo študium histórie?

denisekkk
29. jan 2024

@blankabo ja som bola absolútne spokojná, všetko na úrovni. Omnoho menšia náročnosť štúdia ako na KU.

blankabo
29. jan 2024

@denisekkk mozem vás poprosit este o dalsie informácie? Kludne aj do správy (kedy ste mali prednášky a skúšky cez víkend alebo boli online? a kde konkretne v žiline prebieha výúčba? Ja už mám aj deti tak sa bojím či to zvládnem, potrebujem posilnit moju aprobáciu a najviac sa mi hodí práve dejepis) Ďakujem za vašu ochotu.

denisekkk
29. jan 2024

@blankabo ja som končila 2021, začala som kes mali dcéry 2 a 9 rokov ešte na RD a končila keď som bola už zamestnaná. Dalo sa to zvládnuť, mali sme aj online aj priamo v dome odborov v ZA výučbu, skúšky tiež väčšinou online.

katkamiki
4. feb 2024

@blanka2111 Ahoj, nenastúpila si náhodou na tu geografiu do Žiliny? Rozmýšľam, žeby som to išla skúsiť od sept. 😀

jannnkka
4. feb 2024

@katkamiki Ahoj. V ZA geografiu neotvorili, mala som prihlášku, no nakoniec som nastúpila do RK. Je nás iba 7. Skúšky vačsinou ústne, popri práci a rodine je náročné. Ale zatiaľ zvládam.

katkamiki
4. feb 2024

@jannnkka a v RK je tiež geografia? Koľko skúšok máte? A prednášky ako často? Neviem aký predmet si dať rozsirujuci, ale geografia má celkom baví a láka, len kartografia ma odrádza 😂

jannnkka
4. feb 2024

@katkamiki Tento semester máme 6 skúšok. Prednášky sme mávali v piatky a soboty, nie každý víkend. To bolo v pohode. Len teraz mám málo času na učenie sa popri práci a rodine.

katkamiki
4. feb 2024

@jannnkka to verím, ja som si robila DPŠ pri troch malých deťoch, už sú väčšie, preto rozmýšľam nad rozsirujucim studiom nejakým. Aké ste mali teraz predmety?

natia29
15. máj 2024

@afronikaa ahoj, studujes tu primarnu pedagogiku v ZA?

dzana68
20. jan 2025

@afronikaa Dobry den mozem sa spytat? vy ste chodila na rozsirujuce na primarne do ZA IPV??