Šéf ma núti do polmaratónu, mám šancu?
Dobrý deň, pred mesiacom som nastúpila do novej práce. Šéf veľmi tlačí na to aby sme pravidelne utužovali kolektív a ja som ešte v skušobnej dobe a ocitla som sa v situácií v ktorej neviem čo spraviť. Vymyslel totiž že pôjdeme celá firma (9 ľudí) na bežecký polmaratón. Lenže všetci to vedia už pol roka a trénujú a ja to viem 3 dni. Lístok má aj pre mňa a vyšiel ho 100€, vrátiť sa nedá. Kúpil ho bez toho aby sa ma spýtal a ešte mi - síce s úsmevom na perách ale zdôraznil že je to povinná akcia. No a beh bude 6.4., čo je za týdeň a pól. Lenže ja nebehám, nikdy som nebehala. Kedysi som chodila aktívne do posilňovne ale už cca 2 roky nerobím takmer nič, občasne jógu nakoľko som po 2 pôrodoch a času už nie je toľko koľko bolo. Proste fyzicky som na tom aktuálne najhoršie ako som za svoj život bola. Tak isto aj strava a spánok, aktuálne tiež nič ideálne. Povedala som mu to a nebral ma vážne, povedal že ma tam očakáva a že to pri najhoršom odchodím a hotovo. Polmaratón je 21km a časový limit je 3hodiny. Je to vôbec reálne aspoň prejsť chôdzou ? A celkovo nie je to kravina že odbehnem 2km a 19 prejdem peši ? Ve´d keď chodím s rodinou cez víkendy na prechádzky ideme miernym tempon 2-3km a prídeme domov vyčerpaní a na hoďku si sadneme k TV. Alebo je nejaká reálna šanca podľa vás že ešte niečo natrénujem ? Zbláznim sa, nechcem aby ma dali na druhú kolaj alebo nedajbože vyhodili. Ďakujem za každú radu ❤
mňa by zaujímalo ako to nakoniec autorka poriešila. Písala neičo? Je tu už toľko strán a nenašla som od nej záver, ako to skončilo alebo čo plánuje
@ibatanecnica písala.
@ibrunova aha, našla som, tak to dobre poriešila.
Kvazi lacny a dostupny sport, som si hovorila, ze preco to nedokazem. Ale uz sa tym nezatazujem. Neviem behat. Po par metroch mam krce v lytkach a pluca v ohni ( nefajcim ) takzw u mna by sa to nedalo ani natrenovat, skusala dom beh kombinovat s rychlochodzou a trpim. 😵💫
Na pražském půlmaratonu kolabovali běžci, záchranáři vyhlásili traumaplán (stalo sa dnes)
V souvislosti s konáním 1/2 Maratonu, došlo během akce k mimořádné události, při níž má zdravotní obtíže větší množství osob, přičemž obtíže jsou spojeny s mírou fyzické náročnosti závodu.
Z tohoto důvodu byl vyhlášen TRAUMAPLÁN.
Traumaplán se podle mluvčího aktivuje ve chvíli, kdy je postiženo větší množství lidí, někdy i preventivně, kdy počty ještě nejsou známy a není zřejmé, jak se situace vyvine. „Jsou tam obtíže po fyzické námaze včetně kolapsů,“ řekl.
🏃♂️🏃♀️🏃♂️🏃♀️🏃♂️🏃♀️🏃♂️🏃♀️
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/beh-pulmarato...
Hnet sa mi vybavila táto diskusia. Snáď sú kolegovia a šéf zdraví 🙏
@tweetinka.co clovek nevie, ci sa ma smiat alebo plakat 🙈
Tak dobre som sa zasmiala 😂 Toto je myslené vážne? Človek, ktorý nebehá toto nezvládne, nehovoriac o hroziacom zdravotnom riziku, zdravotných problémoch, kolapse atď, to musí byť pekný pako. V žiadnom prípade by som nešla, ešte sa dopraviť na vlastné náklady, prosím? Čo je to za firmu?
Aj tak nechápem, že všetci ostatní sú s tým ok a vo svojom voľnom čase trénujú pol roka. Buď sa našli takí športovci alebo sa boja o prácu. Už čítam, že si dala výpoveď, správne rozhodnutie 👍
@vecicky1805 skoda ze nedostali vsetci tito ludia podporu od teba, mohli to dat… https://www.idnes.cz/praha/zpravy/beh-pulmarato...
@elzena2
“ ponizujuce komentáre od sefa (v style zena po materskej už nie je hodnotny zamestnanec)”
- by som mu hneď povedala, že nech to debil povie svojej matke do očí, že čo by mu na to povedala.

@elzena2 čo tak pravdu. Počas skúšobnej doby som zistila, že vo firme veľmi viazne priama komunikácia (ohovaranie poza chrbat) a naše predstavy o trávení voľného času zamestnanca v jeho osobnom voľne sa veľmi rozchádzajú (sef si mysli, ze firma moze diktovat zamestnancom co budu robit a tlacit ich do pre nich uplne nevhodnej situacie. Este si to maju sami zaplatiť).
Možno aj prvá veta by stačila a druhu by pripadne doplnila, informáciou, že od nej žiadali účasť na akcii, ktorá presahovala jej fyzické možnosti a nijako nesúvisela s jej pracovnou náplňou.
Alebo by povedala, ze zistila, že vzťahy medzi firmou a zamestnancami nie sú korektné. Lebo tlačiť niekoho do niečohoco hranici so zdravym rozumom, ak odmietne povedať OK a potom ho roznosit pred kolegami naozaj korektne nie je