icon

Šéf ma núti do polmaratónu, mám šancu?

27. mar 2024

Dobrý deň, pred mesiacom som nastúpila do novej práce. Šéf veľmi tlačí na to aby sme pravidelne utužovali kolektív a ja som ešte v skušobnej dobe a ocitla som sa v situácií v ktorej neviem čo spraviť. Vymyslel totiž že pôjdeme celá firma (9 ľudí) na bežecký polmaratón. Lenže všetci to vedia už pol roka a trénujú a ja to viem 3 dni. Lístok má aj pre mňa a vyšiel ho 100€, vrátiť sa nedá. Kúpil ho bez toho aby sa ma spýtal a ešte mi - síce s úsmevom na perách ale zdôraznil že je to povinná akcia. No a beh bude 6.4., čo je za týdeň a pól. Lenže ja nebehám, nikdy som nebehala. Kedysi som chodila aktívne do posilňovne ale už cca 2 roky nerobím takmer nič, občasne jógu nakoľko som po 2 pôrodoch a času už nie je toľko koľko bolo. Proste fyzicky som na tom aktuálne najhoršie ako som za svoj život bola. Tak isto aj strava a spánok, aktuálne tiež nič ideálne. Povedala som mu to a nebral ma vážne, povedal že ma tam očakáva a že to pri najhoršom odchodím a hotovo. Polmaratón je 21km a časový limit je 3hodiny. Je to vôbec reálne aspoň prejsť chôdzou ? A celkovo nie je to kravina že odbehnem 2km a 19 prejdem peši ? Ve´d keď chodím s rodinou cez víkendy na prechádzky ideme miernym tempon 2-3km a prídeme domov vyčerpaní a na hoďku si sadneme k TV. Alebo je nejaká reálna šanca podľa vás že ešte niečo natrénujem ? Zbláznim sa, nechcem aby ma dali na druhú kolaj alebo nedajbože vyhodili. Ďakujem za každú radu ❤

h2
27. mar 2024

@lienka.7 Jasné a cestu do Nepálu a späť si bude každý hradiť sám. 😀

taga
27. mar 2024

Akoze ak si nerovis srandu, tak ten sefinko je premotivovany blbecek a ja by som mu povedala asi narovinu, ze oddelujes pracu a osobny zivot a ze ho poprosis, aby ti nemanazoval volny cas, sportove aktivity, financne vydavky, ani cestovanie.
A ze mas problem s klbami, a nebudes svoje zdravie ohrozovat, lebo on rad beha

Ziadne fandenie, ziadne pristupovanie, ani o milimeter by som neustupila... toto je clovek, co ta nabuduce bude do coho tlacit???

janage
27. mar 2024

Mne nesedí ako mohol vopred, keď ešte nevedel, že vôbec vo firme budeš, kúpiť štartovné. Pokiaľ ja viem vždy je to na konkrétne meno a číslo je neprenosné.

candii
27. mar 2024

Fuuu no ja extrémne nenávidím beh a do tohto by som v žiadnom prípade nešla 🫣🫣🫣 nikdy by ma na to nikto nenahovoril.

reanda
27. mar 2024

@janage startovne sa da kupit este aj teraz.. nemusel ho kupovat dopredu

marcellka32
27. mar 2024

Mňa by zaujímalo ako si prezentovala šéfovi to, že odmietas ísť na teambuilding, keď píšeš že ťa nebral vážne....
Povedala by som mu, že buď nech to vážne berie že nejdem alebo nech mi dá krabicu idem si pobaliť teda veci ..
S tebou asi každý zametá ako chce, veď trochu za seba bojuj zena

gejb
27. mar 2024

Dobry napad..Vyhovor sa na voľby.
Nenechaj sa do toho namocit a este za takých podmienok 🤦‍♀️

h2
27. mar 2024

Ináč, mne je divné aj to, že všetci ostatní zamestnanci sú s tým OK a poctivo trénujú už pol roka. Potom cestujú v noci vlakom, aby ráno mohli ísť behať 21km a hneď potom zase vlakom domov a krásna sobota v prdeli.

barborachors
27. mar 2024

tvoj šéf je psychopat. Nic ine sa k tomu ani nedá dodať.

stanulienkat
27. mar 2024

Zožen si potvrdenie od lekára.

hefo
27. mar 2024

@h2 Mne je celý príbeh divný, neviem si to po svojich pracovných skúsenostiach (s platenou pohotovosťou aj všetkými nadčasmi) tiež veľmi predstaviť. Ale asi tí, ktorí to odmietali trpieť (tipujem, že tým, čo sa na tieto "dobrovoľno-povinné" aktivity dotlačiť nedali, to dával šéf "vyžrať" inak), už dávno tresli výpoveďou o stôl.

V štandardnom pracovno-právnom vzťahu by tento "výlet" bol platený ako služobná cesta/nadčasy, samozrejme s preplatením všetkých nákladov.

janage
27. mar 2024

@reanda ale veď to by tam musel použiť jej osobné údaje. Ako si môže toto dovoliť, bez jej vedomia? Ako k nim prišiel?

reanda
27. mar 2024

@janage je to jej sef.. jej osobne udaje ma zrejme k dispozicii.. a ako vidis, dovolil si.. a ona si to zrejme necha, lebo nechce prist o pracu.. aj tuna jej kopu ludi radi radsej vyhovorky, ako priame odmietnutie takehoto niecoho a ohradenie sa voci takymto sposobom.. 😔

janage
27. mar 2024

@reanda poslala by som mu mail, že vzhľadom na okolnosti osobne a zdravotné (vsak to si akurat tak infarkt uzenie) mu oznamujem, že sa plánovanej akcie nezúčastním.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
kiki68
27. mar 2024

Tak bude veni, vidi, ale nie vici 😀 Ja by som isla, odbehla co viem a dovi. Ked to nedokoncis tak co ako? No nic sa nestane. Nemala si kedy trenovat.

janage
27. mar 2024

@kiki68 akurát, že to veni, vidí má robiť vo svojom osobnom volne a za svoje peniaze, pričom o to vôbec nestoji

domak2
27. mar 2024

Nabudúce možno budete sutazne zonglovat. 😅 No toto som ešte fakt nepočula ako teambuilding.

h2
27. mar 2024

@hefo A samozrejme beh by bol dobrovoľný.

kiki68
27. mar 2024

@janage to uz je druhy problem, ale bud tu pracu asi chce, pripadne musi mat a tak uz z toho treba iba sikovne vykorculovat. Ale inak by som ma to dala bacha a pozistovala, ze co sefik je schopny este v roku naplanovat

reanda
27. mar 2024

@domak2 priste na kole.. ako fantozzi 😀

kiki68
27. mar 2024

Inak muz takto tiez robil behy, tak ten ako Spartan race a podobne. Vraj teda kedze skumaju rakovinu musia robit nieco akoze zdrave, dali im trickac zaplatili vstupku a odbehli to.

simca06022011
27. mar 2024

ja by som povedala, ze na akciu prideme a povzbudime ich, napr. by som zobrala aj rodinu do hladiska, a nech si miesto mna niekho najde z kamosov. A ak dobre pozeram tak doprava za vlastne, byvanie predpokladam ze tiez = nezmysel. Pre priklad team building robievame v budapesti, spojeny byva aj s pracou trochu, par hodin pri dodavatelovi nasom poobzerame novinky, byva tam nieco ako "vystava" prejdeme to a potom mame program, obed/vecera.. ako firma platime ubytko, cestu, aj vstupne, jedlo...

simca06022011
27. mar 2024

A sefinko ak mal nervy, nemal to objednavat, predpokladam, ze pri tolkych ludoch ma socialny fond vysoky, tym padom to mohol zatiahnut z neho...

ketrint
27. mar 2024

@h2 prosím Ta, povieš viac o tých problémoch s Achillovkami?..: neviem, či nie som podobný pripad 🙈🙈 Aktívne som behávala dlhe roky, potom pauza o pôrode (niekoľkoročná) a nedávno som s veľkou chuťou začala a veruze ma boli “pri kotnikoch”. 😣 Nikdy som na týchto miestach necítila ani svalovicu, ani žiadnu bolesť a teraz aj pri chôdzi to cítim ze dosť. (Horšie to je na opätkoch alebo najhoršie keď napr z busu vystúpim, ten dopad, nasliapnute ze aaau). Pomastit konskou masťou čiastočne pomáha, ale už je dlho a rozmýšľam, či som si nespravila niečo viac a netreba to riešiť 🙈

lienka.7
27. mar 2024

@simca06022011 sefinko asi z toho platí v Prahe vikendik svojej rodinke, co ho tam príde podporiť

majlo1234
27. mar 2024

Jedine, ze by ma odniesol na chrbte. Chce to trochu asertivity, sef ti nema co rozpravat do toho, ako travis volny cas

janage
27. mar 2024

A ešte jedna poznámka, keďže to nie je služobná cesta, ak pri tom behu skolabujes, liečbu, PN, atď sa postará kto? Ci keďže si v skúšobnej, tak proste ukončia pracovný pomer a paaaaa.
Jedna moja známa lekárka hovori, že najviac srdcových kolapsov im nosia práve ľudí čo roky nič a potom išli 2h hrať intenzívne futbal, na bicykel a pod. Hlavne chlapi lebo im je trápne povedať, že nevládzu.
Tých 5 km za hodinu je svizna chôdza. Normálna je cca 4km/h.
Stoji ti ta práca za zdravotný risk odhliadnuc od všetkého ostatného.

maris5
27. mar 2024

Sefe, dakujem za prejavenu doveru, ale beh nie je moja silna stranka. Behu sa teda nezusastnim, ale rada vas pridem podporit. Dakujem, ze ma chapes a nechcem si zdravotne ublizit, kedze nie som trenovana.

Naozaj by som nenastupila, aj keby si to chcela odkracat, tak ked ratas rychlehsiu chodzu co je 5km/h, tak to.prejdes za viac ako 4 hodiny a take tempo neudrzis stale pokial nie si natrenovana.

Ak sa nechas teraz zmanipulovat uz to bude robit stale. A ak to nebube chciet chapat, tak radsej v takej praci nepracovat.

h2
27. mar 2024

@ketrint Ono to nie je celkom pri členkoch, je to nad pätou, vzadu. Ja mám už v dôsledku toho chronického zápalu tú šľachu zhrubnutú, ukazoval mi to ortopéd na ultrazvuku, tá šľacha pozostáva z vláken, ktoré sú za normálnych okolností spojené do jedného hrubého zväzku. U mňa sú oddelené a v medzerách mám vápenaté usadeniny. Vyzeralo to, ako taká cibuľka. 😁 Bolí ma presne to, čo aj teba, najhorší je dopad (skok, to robiť vôbec nemôžem). Alebo keď ma niekto chytí za nohu v tom mieste. Niekedy mám lepšie dni, kedy viem aj pobehnúť, ale o nejakom rýchlejšom behu už nemôže byť ani reči, bohužiaľ. Ja som to riešila pred tuším piatimi rokmi. Vyskúšala som všetko: najprv lieky a maste, potom injekcie, tejpovacie pásky a napokon na jednej nohe aj rázovú vlnu. O tej som si myslela, že mi nepomohla vôbec, ale napokon asi predsa len niečo, pretože som si to dala na nohu, ktorá bola na tom horšie a teraz je na tom lepšie. Ale trvalo to rok, ak nie viac, kým došlo k zlepšeniu.