Šéf ma núti do polmaratónu, mám šancu?
Dobrý deň, pred mesiacom som nastúpila do novej práce. Šéf veľmi tlačí na to aby sme pravidelne utužovali kolektív a ja som ešte v skušobnej dobe a ocitla som sa v situácií v ktorej neviem čo spraviť. Vymyslel totiž že pôjdeme celá firma (9 ľudí) na bežecký polmaratón. Lenže všetci to vedia už pol roka a trénujú a ja to viem 3 dni. Lístok má aj pre mňa a vyšiel ho 100€, vrátiť sa nedá. Kúpil ho bez toho aby sa ma spýtal a ešte mi - síce s úsmevom na perách ale zdôraznil že je to povinná akcia. No a beh bude 6.4., čo je za týdeň a pól. Lenže ja nebehám, nikdy som nebehala. Kedysi som chodila aktívne do posilňovne ale už cca 2 roky nerobím takmer nič, občasne jógu nakoľko som po 2 pôrodoch a času už nie je toľko koľko bolo. Proste fyzicky som na tom aktuálne najhoršie ako som za svoj život bola. Tak isto aj strava a spánok, aktuálne tiež nič ideálne. Povedala som mu to a nebral ma vážne, povedal že ma tam očakáva a že to pri najhoršom odchodím a hotovo. Polmaratón je 21km a časový limit je 3hodiny. Je to vôbec reálne aspoň prejsť chôdzou ? A celkovo nie je to kravina že odbehnem 2km a 19 prejdem peši ? Ve´d keď chodím s rodinou cez víkendy na prechádzky ideme miernym tempon 2-3km a prídeme domov vyčerpaní a na hoďku si sadneme k TV. Alebo je nejaká reálna šanca podľa vás že ešte niečo natrénujem ? Zbláznim sa, nechcem aby ma dali na druhú kolaj alebo nedajbože vyhodili. Ďakujem za každú radu ❤
Vôbec by som sa tým netrápila. Nebehám. Bodka. Nešla by som do toho ani chôdzou. Jednoducho nebehám. Nemám ani oblečenie a obuv na beh. Bez ohľadu na ďalšie okolnosti, ako je doprava a ubytovanie na vlastné náklady. Keď kúpil vstupenku, nech ju predá, daruje manželke, sestre, susede, komu len chce. Bez akýchkoľvek výhovoriek jednoducho nebehám a tejto akcie sa nezúčastním. Ďakujem za pochopenie.
Ty si absolútne nevážiš samú seba.
Prečo máš nutkanie vyhovieť mu?
Kvôli tomu ti nemôže dať výpoveď.
(Ja mám napr.kardio problémy, chodím na pravidelné kontroly, užívam lieky. Môj zamestnávateľ to nevie, moja diagnóza nie je prekážkou v mojej práci, ale 21 km behu by som nedala ani náhodou - a to chodím veľa pešo.)
Ak majú mať voči tebe kolegovia výhrady a odsunúť ťa na druhú koľaj len preto, že nebeháš, asi to nie je až taká skvelá firma hodná ročného čakania na miesto 🤷♀️
Ak nechceš bez obalu odmietnuť a ísť teda nechceš, deň - dva pred odchodom dostaneš akože vysoké teploty (nejaký vírus), alebo črevná chrípka, hnačky a hotovo, nejdem. Ja by som však razantne odmietla s reálnym dôvodom - nemám to natrénované, nechcem ísť, nejdem. Už je na tebe, ako to poriešiš..
Preboha, to je co za premotivovaneho debila? U nas sa behavala ked tak stafeta 4x5 km....Toto sa nerobi. Nejako sa mi tomu nechce verit. 21 km neodbehnes ani nahodou, ja behavam tak 10 km a dalej som uz mrtva a to mam daco odbehane, zacala som na 5 kilometroch a pridavala....horko tazko by som este dala maximalne 12-13. Umries na tej trati a budes tam chodit, hanba na 100 rokov. A ked sa ti daco stane, zoberie si to na zodpovednost?
A fakt nechce sa mi tomu verit, ze ta tam poslal. Sama beham rekreacne, 21 km uz zabehnut skusenejsi bezci, nik bez treningu. Keby ta poslal na stafetu 4x5 km nepoviem nic
🤣🤣🤣 sorry ale ja si to predstavujem. Toto nemoze byt realne. Asi by som napisala na hr ze mam podozrenie, ze manager nieco uziva nech mu urobia nezavisle testy na omamne latky. Lebo to uz hranici s takymto extremom. Pri 2 detoch behat polmaraton, by som sa zasmiala a odisla. Hoc aj ceo nech je. 😅
Predstavujem si ako hovorim dovod vyhadzovu na inom pohovore. “Odmietla som zabehnut polmaraton.” 😂
@lilitela aj keby, tak sa to nerobí takýmto štýlom a nátlakom 🤷♀️ môj manžel behá, korčuľuje, bicykluje po lese aj tri hodiny, dovolím si tvrdiť, že má dobrú kondíciu, no na polmaratón by nešiel. A už vôbec nie z donútenia. Snáď má autorka vlastný rozum a dostatok sebareflexie na zhodnotenie svojich fyzických síl...
Preboha stojí ti táto práca za to, aby ti šéf organizoval voľný čas? Dala by som mu stovku a dovi dopo. Tento maratón nedáš ani chôdzou žienka pri všetkej úcte.
Ja to vidim na PN, necitis sa chora uz dnes😁🙊?
To dáš neboj sa aj keď pomalinky ja mám tiež desnú kondičku a keď som začala “behať” tak tempo som mala fakt jemné pohodové a šlo to cca 5 min na 1 kilák, čiže sa 3 hodiny to musíš dať aj pomalým krikom neboj poodychuješ popauzuješ..najblbší
Je začiatok nezačínaj prudko keď už sa dostaneš na 10-15 min behu prejdeš do normálu a chytíš druhý dych a pojde to samo ešte sa pristihneš pritom že ako rýchlo to prešlo, išla by som aj keď sa bojíš bude skúsenosť..svojím tempom v pohodičke..
@mircalla akože bez šance kokos veď to nie je šprint ležala som pol tehu na rizikovom nijaký pohyb a začala som nejak pol roka po porode, a 5-6 min za kilák bol úplný začiatok, to stihne aj keby neviem čo aj keby sa plazila
A pekne dýchaj a “po” si urob poriadny strečing a horúca vaňa keď nie si zvyknutá aby si na druhý deň prešla po schodoch max s miernou svalovkou
Komenty som nečítala pozerám zbežne že som asi jediná kto ju tam poslal 😂mne to príde príjemný zraz ale to cestovanie a prespanie ak to nemáš spojiť aj s výletom s mužom to by sa ani mne nechcelo tak ďaleko trepať..to ale v povodnom príspevku nebolo, bola otázka či sa to nejako dá zvládnuť aj úplnym Ko ľuďom tak áno dá a aj s rezervou..keby si šla rýchlejšou chodzou občas málo podbehla stihneš to..taká bola otázka, tak odpovedám, neviem či tu je aj niekto iný čo to zabehol ako začiatočník a može to potvrdiť tiež nečítala som kto všetko ti radil či sa tu našiel nejaký bežec ..
@vecicky1805 Tu mas podobnu diskusiu skusenejsich bezcov, si ozaj naivna. 5-6 min za kilak neskuseny bezec ach jaj
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/za-aky-cas-sa-pripravit-na-polmaraton/
ahoj.
Nečítala som diskusiu. Ak sa budem opakovať, tak prepáč.
Ako netrénovana bežkyňa plus nemáš motiváciu to reálne odbehnúť, si dotlacena, tvoje telo reaguje stresovo uz teraz.
Odporúčam - šéfovi povedať, že sa rada zúčastnia maratónu, ale zo zdravotných dôvodov nemôžeš behať (keď by trebalo, od lekára si vieš vypýtať potvrdenie, že si seknuta napríklad.).
Tvoj šéf asi beháva a takéto elementárne veci by mal vediet... Nemôže Ťa donútiť si to odbehnúť..
Veľa sily na zvládnutie situácie.
Nesla by som… neboj sa, nikto ta nevyhodi. Zazelaj im vela sportovych uspechov a prijemnu atmosferu.
@vecicky1805 5 minut kilak? To máš 12 km za hodinu. Čiže s s prehľadom dáš polmaratón za cca 1.40 bez kondičky?
Už máš za sebou asi celkom pekne úspechy teda 💪💪💪 čím sa reálne vieš pochváliť? Fakt ma to zaujíma. A
@mircalla otázka bola či to je reálne aby to prešla za 3 hod ak je aj neskúsená a to reálne je. Takže tak. A áno aj neskúsený bežec začiatočník dá priemer 6 za kilák.
@mircalla a nie som naivná lebo som to dala 😂čítaj pozorne,
@tweetinka.co pozri chváliť sa fakt nepotrebujem, chcela som poradiť autorke svojou skúsenosťou a názorom, nepotrebujem sa doťahovať pýtala sa či je to reálne dať tak za ten čas je..už keď ide s mega nechuťou tak to asi zas najlepšie nebude to v príspevku nebolo..elán tiež urobí veľa ale aj keby sa neviem ako loudala si myslím že by to dala ak nemá zdravotný problém pretože to nespomína.
@vecicky1805 nemusíš sa chváliť.
Poprosím Ťa o fakty - aké súťaže si absolvovala a s akým časom. Nieje to teda chvalenie 😉
@vecicky1805 ak by si behala.... Reálne, tak jej nebudeš radiť takú sprostosť ako je v danom stave odbehnúť polmaratón. Dať to v podstate môže, ale tie zdravotné následky ktoré si telo ponesie niekoľko týždňov, stoja za to?
@tweetinka.co nevieš bez toho žiť? 🙈aby to dala za ten čas mohla by ísť aspoň cca 8 za km..neviem ako si bežala ako začiatočník ty, ale nemyslím si že toto je pre začiatočníka scifi a ani ma nemusíš presviedčať o opaku, alebo žijem v okruhu supermanov či čo..?moje časy mám vypisovať na čo? 🙈aby si ich autorka vedela porovnať so svojimi 😂😂😂😂🙈
Pekný večer
@vecicky1805 áno.
Poprosím Ťa. Akú súťaž si absolvovala s akým časom. Dik
@tweetinka.co týždňov? Vážne? 🙈budeš lepšie spať keď ti napíšem že nebehám 😂😂😂 toto fórum to je sila ozaj niekedy, píš priamo autorke, mne nemusíš, ďakujem, sama sa rozhodne čo sa jej pozdáva a čo nie možno bude prekvapená…
@tweetinka.co keď tak pekne prosíš asi porozmýšľam a pošlem Ti tabuľku 😂😂😂😂nejaké ešte iné veci by si nechcela vedieť, nech už to mám zaraz, budú to iste pre autorku doležité info

@maaamiii ja by som to ani bicyklom nedala, jedine autom 😂