icon

Šéf ma núti do polmaratónu, mám šancu?

27. mar 2024

Dobrý deň, pred mesiacom som nastúpila do novej práce. Šéf veľmi tlačí na to aby sme pravidelne utužovali kolektív a ja som ešte v skušobnej dobe a ocitla som sa v situácií v ktorej neviem čo spraviť. Vymyslel totiž že pôjdeme celá firma (9 ľudí) na bežecký polmaratón. Lenže všetci to vedia už pol roka a trénujú a ja to viem 3 dni. Lístok má aj pre mňa a vyšiel ho 100€, vrátiť sa nedá. Kúpil ho bez toho aby sa ma spýtal a ešte mi - síce s úsmevom na perách ale zdôraznil že je to povinná akcia. No a beh bude 6.4., čo je za týdeň a pól. Lenže ja nebehám, nikdy som nebehala. Kedysi som chodila aktívne do posilňovne ale už cca 2 roky nerobím takmer nič, občasne jógu nakoľko som po 2 pôrodoch a času už nie je toľko koľko bolo. Proste fyzicky som na tom aktuálne najhoršie ako som za svoj život bola. Tak isto aj strava a spánok, aktuálne tiež nič ideálne. Povedala som mu to a nebral ma vážne, povedal že ma tam očakáva a že to pri najhoršom odchodím a hotovo. Polmaratón je 21km a časový limit je 3hodiny. Je to vôbec reálne aspoň prejsť chôdzou ? A celkovo nie je to kravina že odbehnem 2km a 19 prejdem peši ? Ve´d keď chodím s rodinou cez víkendy na prechádzky ideme miernym tempon 2-3km a prídeme domov vyčerpaní a na hoďku si sadneme k TV. Alebo je nejaká reálna šanca podľa vás že ešte niečo natrénujem ? Zbláznim sa, nechcem aby ma dali na druhú kolaj alebo nedajbože vyhodili. Ďakujem za každú radu ❤

tweetinka.co
2. apr 2024

@vecicky1805
Čakám na tú tvoju odpoveď.
Nič iné nechcem 😉.
Len absolvovana súťaž s časom. Všetko.

vecicky1805
2. apr 2024

@tweetinka.co však čakať možeš

tweetinka.co
2. apr 2024

@vecicky1805 akým právom radis keď očividne nebehas????
A nemáš páru vôbec o behu!!!!
Neuvedomujes si následky, že autorke môžeš zdravotné poškodiť svojimi kvázi radami????

vecicky1805
2. apr 2024

@tweetinka.co ešte stále ťa to baví? 😂dúfam že máš takú výdrž aj pri behu..
Hej poškodím jej vážne zdravie tým že napíšem že to pomalým tempom dá ak sa jej chce 🙈 choď sa radšej vyspať

tweetinka.co
2. apr 2024

@vecicky1805 čudovala by si sa. Nemáš páru s kým si píšeš 😉.
Čiže tvoje výsledky bežecké sú kde? Či len prázdne kecy, čo?

vecicky1805
2. apr 2024

@tweetinka.co a je to tady tak ako som si myslela máme tu madam egohoničku

tweetinka.co
2. apr 2024

@vecicky1805 ty si neuvedomujes čo robíš?????
Ešte raz. Tvojim sprostym vyrokom môžeš autorke zdravotné ublizit.

Kde máš výsledky na to, aby si mohla radit či má niekto zabehnúť polmaratón?

tweetinka.co
2. apr 2024

@vecicky1805 môj spánok aj moje ego nechaj na pokoji. Ďakujem nepýtala som sa ťa na radu ani na názor.

Je naozaj problém zverejniť svoje výsledky keď po rizikovom tehotenstve odbehnes 12km/hod.
Tu vieš zverejniť číslo? Ale keď chce niekto vidieť reálny čin, to je už problém a hľadáš výhovorky???.

vecicky1805
2. apr 2024

@tweetinka.co
za prvé ukáž mi kde Ti radím 😂🙈
Za druhé ani ja Teba som sa nikde nepýtala na názor, reagovala si prvá
Za tretie mňa to nebaví pohoň si už niekde inde prosím..
A neuviedla som ani jednu výhovorku to sú tvoje dom nienky a výplody..a zverejňovať moja zlatá kvoli Teba nemám za potreby nič, pretože si namyslená a sprostá a nemám ani záujem sa ďalej doťahovať, tak si tu možeš ak chceš básniť aj ďalej stále o tom istom a opakovať sa ešte aj 10 x jak papagáj kľudne ale už bez mojej reakcie, pretože toto nestojí už ani za zmienku ani za moj čas 😂

wolf_
Autor odpoveď zmazal
tweetinka.co
2. apr 2024

@vecicky1805 čo si teda odbehla???? Keď si tu radila a chválila sa že po rizikovom tehotenstve odbehnes 12km za hodinu.

tweetinka.co
2. apr 2024

@vecicky1805 ty očividne nevieš ani čo píšeš. A urazky alebo posudzovanie o namyslenosti a sprostosti sú tvoje. Neprijímam ich 🙋

wolf_
Autor odpoveď zmazal
susitko
3. apr 2024

vie co?!!!chod.obuj tenisky a chod.ber to ako vyzvu aj zabavu...novu skusenost.odkracaj to kludne.si nova-nechces kazit kolektiv,tak ides.chod si svoje tempo.ja som takto nejako podobne zacala behat.musela ist na nieco podobne.hanbila som sa.no teda,ze pobezim.ku koncu mi dochadzali sily,bok mi islo urvat.zrazu par zien co ma islo obehnut sa ku mne pridalo a dobehli sme to pomalicky spolu.chi chi ha ha....pokecali,zasmiali sme sa.6 zien s rovnakym casom.bola som milo prekvapena,ze aka super akcia.som rada,ze ma okolnosti donutili.nakoniec ma to inspirovalo k behu.mam to ako super psychohygienu a este mam aj nove kamosky👌

blackcat8885
3. apr 2024

Ja by som povedala že mam iný program vtedy alebo jednoducho by som prišla iba fandiť. Nikto ťa nemôže nútiť

mircalla
3. apr 2024

@vecicky1805 Boze, ty si agresivna

onedaynick
3. apr 2024

@vecicky1805 na to, ze mas len dokazat to, co pises, co ti napisali, ze je to nezmysel reagujes agresivne.

janage
3. apr 2024

@tweetinka.co zbytočne sa s
@vecicky1805 naťahuješ. To je človek, čo vytresne úplnú blbosť, ktorú vydáva za svätú pravdu, podporiť to svoje tvrdenie ničím nedokáže a preto obratom prechádza do arogantneho výsmechu voči druhej strane.
Som chorá už niekoľko dní a co sledujem niektoré diskusie presne taký typ sa objavuje. Rôzne nicky alebo čoby anonym.
Ak má autorka kúska rozumu, čo podľa jej prejavu má, tento jeden od reality totálne odtrhnutý názor by ju nemal ovplyvniť.
Každému čo chodí či behá je jasné, že to čo šéf od autorky požaduje je nereálne.
Ona sa podľa mňa bojí toho, že ak nepôjde, keďže je v skúšobnej dobe, vylejú ju bez udania dôvodu.
Zdravie má však iba jedno.

slovakboy
3. apr 2024

Poznam pripad kedy šiel človek na polmaratón bez tréningu. Da sa to zvladnuť pomaly ale je to velmi bolestive svaly nie su zvyknuté je to škodlivé. Potom mal dotyčny veľku svalovku a tyzden chodil ako drevený. Podľa mňa choď a odbehni 5km to zvladneš potom chod pešo občas pobehni a po 3 h to vzdaj. Kolektiv trhat nebudeš. Tvoj šéf je blbec, ale choď. Urob to, ale urob to tak, že ochrániš samú seba a neublížiš si. Tým prejavíš ochotu ale súčasne ukážeš, že kvôli nemu neskočíš do studne.

lilitela
3. apr 2024

@nikaeli Suhlasim, islo mi len o to, ze pravdepodobne mu to sama podsunula, no a on si takto testuje ludi. Mozno sa nakoniec vobec neurazi, ak tam nepojde, mozno je to ozaj test, ze kto sa vie postavit za seba a s kym sa da manipulovat, autorka co ty na to?

janage
3. apr 2024

@susitko akú dlhú trasu si vtedy išla? Postrehla si, že autorku unaví už aj bežná rodinná prechádzka?

lilitela
3. apr 2024

@slovakboy Tiez si myslim, ze sa to da, ved clovek vramci turistiky 21 km prejde a neumiera a ked popri tom obcas pobehnes, tak vlezies na rovine bez problemov do 3 hodin.
Ja by som ale z principu nesla, ak by mi sef daval toto ako podmienku prace, nieco co s pracou vobec nesuvisi, tak by ma nasral, ale to je o povahe.

janage
3. apr 2024

@lilitela ale v rámci turistiky neprejdeš 21km za 3h, ani 5h. Netrenovany človek to má na celý deň.

ibrunova
3. apr 2024

preboha, to sú rady.. 5 minút na kilometer, že pohodové tempo.. Úplný začiatočník zabehne možno tak 1km za 8 minút. Behám rekreačne veľa rokov chodím robiť na rôzne bežecké akcie, vždy sa bežci hádžu po behu do studeného potoka kvôli svalovici, a tu sa radí pravý opak, horúca vaňa? Amen dolores.

janage
3. apr 2024

A niektorí asi prehliadli info, že autorka je po 2,3 km prechádzke taká vyčerpaná, že si musí na hodinu sadnúť.
Takému človeku radiť prejsť svižne, nie že behať 21km je naozaj nešťastné.

h2
3. apr 2024

@aandrea9 Len nech pekne dilino prerobí! Nabudúce bude čo? Zaplatí im za XY tisíc let do vesmíru a kto nechce ísť, má mu to preplatiť?!

mmoni89
3. apr 2024

Urcite by som nesla.Beh nenavidim.Nemoze ta nutit.Inak to je dobry dilino

h2
3. apr 2024

Ja nechápem, že tu táto diskusia ešte pokračuje a že sú tu buď rady, ako sa má autorka vyhovoriť na chorobu, alebo potom ako to má zvládnuť chôdzou atď. To myslíte vážne?! Ona tam ísť nechce! Je to akcia, ktorá je v sobotu, v čase voľna a je v zahraničí, kam sa má každý účastník dopraviť na vlastné náklady a to ešte tak, aby tam ráno bol, čiže cestovať v noci, predpokladám, že po tom, ako v piatok podrobili plných 8 hodín pracovného času. Nehovoriac o tom, že následne má netrénovaná osoba, ktorá ani behať NECHCE, odbehnúť, alebo odchodiť 21km a potom ísť na vlastné náklady domov! Prepáčte, vy, čo jej radíte, aby tam išla a zúčastnila sa, ale vám hrabe?! Nešla by som tam, ani keby sa šéf na hlavu postavil! A ani by mi nenapadlo vymýšľať si chorobu!

mata44
3. apr 2024

@h2 ahoj, ja to riesim tiež teraz. Achilovky a z nich spôsobené po rokoch aj výrastky na päte. Mne trochu pomohol rontgen, ale to na tie päty. Achilovky bolia zase a stále. Ešte mi ortopéd odporučil špeci injekcie, 30€ jedna a potrebujem 10ks 🙈 ešte som ich neskúsila teda. Mne trochu pomáhali ľadové obklady a idem kúpiť elmetacyn sprej.

petamich
3. apr 2024

@vecicky1805 prepac ale si uplne mimo, absolvovala som niekolko polmaratonov, na ktore som poctivo trenovala a ani nahodou som to nedala takymto pacom ako pises (mozno tak km z kopca) a pace 5 min./km je teda nerealny pre kazdeho priemerneho bezca, za lepsi vykon sa povazuje dat polmaraton tesne pod dve hodky to je pace 5:38 a uz to nie je uplne priemerny bezec 🙂 neviem preco radis somariny a ak teda ty teda behas takymto tempon nenatrenovana, len tak si vstala z gauca a isla si si odbehnut polmaraton a dala si to, tak natrenovana asi v pohode porazis kenanov, ktory nam sem chodia alebo minimalne sa umiestnis ma bednickovej pozicii

nechcem sa v ziadnom pripade urazit ale evidentne si len tak z brucha tresla cas a nevies to podporit ziadnym argumentom

pozri si napr. vysledky minulorocneho polmaratonu v BA najrychlejsi chlap do dal za 1:08, zeny su v priemere o cca. 10 min. pomalsie = najrychlejsia zena to dala za 1:20 a ty tu autorke vravis, ze len tak nenatrenovana, ked ku unavi aj 3 km prechadzka to da za 1:45 no asi tazko 😂