Šéf si na mňa zasadol, poraďte čo robiť
Zdravim zienky..uz dlhsie ma trapi problem v praci a rada by som si vypocula nestranne nazory mozno ak mate niektora podobnu skusenosti..Mam 28 rokov a uz 8 rokov pracujem v pre jedneho operatora ako operatorka na informacnej a poruchovej linke..praca ma bavi mam skvele kolegyne s ktorymi super vychadzame a pomahame si..celkovo je v praci dobra atmosfera a rada tam chodim..ani financne ohodnotenie nie je zlé..ide o to ze nam pred rokom a pol odisla nasa skvela sefka ktoru sme mali vsetky velmi radi nakolko prijala pracovnu ponuku v Cesku..na jej miesto nastupil novy sef ..sympaticky mlady muz asi o dva roky starsi odomna..najskor sme sa vsetky obavali ze kto pride po nasej sefke lebo ona bola naozaj super a mali sme strach ze uz to moze byt len horsie...ale po case sme zistili ze novy sef je jej velmi podobny..mily ustretovy, priatelsky, férovy..tak nam odlahlo a pokracovali sme dalej..prvych 8 mesiacov bolo super...hodnotenia sme mali dobré so sefom sme si tiez postupne vytvorili priatelske vztahy..lenze..pre mna tieto priatelsky vztah s nim skoncil pred pol rokom a ja doteraz netusim preco..ide o to ze pred 6 mesiacmi boli u nas v meste mestske slavnosti..bol piatok poobede koncila som smenu a sef sa ma spytal ci idem aj ja na slavnosti tak som mu s usmevom povedala ze nie nejdem ze manzel dnes oslavuje 30 tku a idem po tortu..kupit sampanske a ideme oslavovat..chvilku na mna pozeral..len povedal ze: aha dobe..tak som a s nim rozlucila..ked som prisla potom v pondelok do prace zacalo peklo..sef si na mna zasadol..neustale na mne zacal hladat chyby ..dostavam zdrba za uplne vsetko..aj za to ze sa o minutu omeskam z obeda..uz si to vsimli aj kolegyne ze co ma somnou za problem a pytali sa ma co som mu spravila ze je na mna taky ( k ostatnym sa nadalej sprava ako predtym..milo priatelsky..)--ked chcem dovolenku alebo ocr ku malej ked je chora robi mi neskutocne prieky..dokonca ma premiestnil aj z miesta kde som sedavala 7 rokov a posadil ma hned ku sebe..kolegyne sa bezne rozpravaju alebo chodia na internet ked nie su hovory ja nesmiem ani jedno..neustale pocuva len moje hovory a hlada tam chyby potom mi ich pred vsetkymi vyhadzuje na oci..proste toto trva uz viac ako pol roka..za kazdym idem do prace s tym ze neviem co zase nove na mna vytiahne..raz som sa ho aj nepriamo spytala ze preco stale len na mne hlada chyby a preco je ku mne taky tak povedal ze on sa ku vsetkym sprava rovnakko..ale aj idiot vidi ze to tak nie je..som tam proste uz pol roka cierna ovca..kolegyne ma lutuju ale ani jedna sa neprihovori..co aj chapem..len neviem uz co robit...nechcem z tej prace odist mam to tam napriek vsetkemu rada..
@linda171 keď to kolegyne vidia a ste naozaj taký dobrý kolektív, tak ich popros, aby sa to ako kolektív zastali. Zvážila by som aj tú sťažnosť za bossing. šéf sa nemusí k tebe správať priateľsky. Ale minimálne to šikanovanie na poradách, zvaľovanie chýb a neospravedlnenie sa by som určite riešila oficiálne. Alebo aspoň verejne na porade. Tam sa ťa kolegyne nezastanú? Tak asi až taký super kolektív a až taká super práca to nie je. A hldala by som nejakú ďalšiu.
@ukulela nemôžeš očakávať , že niekto sa zastane , každý z nich chce mať za čo platiť účty a sú radi , že je všetko ok,, je naivné očakávať , že kolektív si bude robiť problémy kvôli niekomu
ale zastanu..dokonca ked sa vtedy stal ten omyl ze som ja zle zapisala informaciu..co teda nakoniec spravila kolegyna tak mu dalsia kolegyna povedala ze jej sa hned nezdalo ze by som to spravila ja..a nepovedal na to nic..ale tak kazda sa boji o miesto..
je to pomsta, za to , ze ta nemoze mat. Evidetne o nic ine neide, kazdy sa s prehrou vyrovnava inak. Pokecaj s nim medzi styrmi ocami a ked to nepomoze, vtiahla by som do toho sporu svojho muza, nech si pokecaju ako chlap s chlapom. Ale poviem ti tak, ze pravdepodobne budes musiet odist.
sama som take podobne zazila, nebol to sice sef, ale pomstil sa tiez, chcel mi rozbit rodinu a narozpraval mojmu muzovi, ze som kurva a ze chodim za nim a seba vykreslil ako anjelika, ktory bol len mily... odmetnutie moze vyzerat aj takto bohuzial
A este si myslim ze ak by sa ta zastali, zacal by byt hnusny ku vsetkym. A to by uz bolo uplne peklo.
@linda171 iba 500? Ja ako predavacka v potravinach na Orave mam 600. A ked su odmeny aj 750. Plus dalsich 90 euro na stravnu kartu dostavam.
No nič, úvahy či tá chce alebo nie ti nepomôžu. Dala by som písomnú sťažnosť. Bossing je teraz dosť trendy slovo tak to využi. Napísala by somtam, že robíš dlho, bez pruserov, si loajálny zamestnanec, máš už niečo za sebou. Že tá neustále uráža, ponižuje, hľadá chyby. Že do tá kolegyne zastali, neospravedlnil sa. Nie si si vedomá žiadnej veľkej chyby. Daj raňajky to že si sa snažila o rozhovor, ale bez zmeny. Nehodlás to ďalej tolerovať až. Je to mladý chalan, bez nejakých veľkých úspechov, zadlžiť, takze nech sa buď začne k tebe adekvátne správať, alebodas vypovedá oslovia inšpektorát prace
Vieš, v týchto prípadoch väčšina obetí ťahá za kratší koniec, takze by som si hľadala iné miesto.
Koniec koncov, máš prax, si v ten práci dobrá a zas to nie je neviemake lukratívne miesto aby si za ním plakala.
@linda171 aka velka je vasa firma? Ste korporat alebo len mala firma bez ineho zastupenia?
@linda171 napr. za rok 2019 som az 5 krat mala vyplatu cez 700 eur. Plus 90 na stravnej karte. To je takmer 800. Tych 500 za pracu v kancli co ma sesternica je zdieranie podla mna. :(
@danielinaa ukazala mi vyplatnu pasku lebo som jej nechcela verit..kedze viem kolko zarabam ja..a robim v podstate to iste..bolo tam 550 eur..a povedal aze mi kludne ukaze aj pasky za cely rok..ja zarabam 800 v cistom ked je dobry mesiac aj 900..plus mame trinasty a strtnasty plat..a dalsie benefity
Ty asi robil u niektoreho z mobilnych operatorov. Ci? @linda171
oprava: robis @linda171
@linda171 ja si myslim asi aj ako v predavacka v martine (kukam z akeho mesta si) by zarobila viac ako tam kde je teraz :(
@danielinaa ano..ešte zatial robim
@danielinaa ja pochadzam z martina ale zijem v ziline
nemáte nejakú centrálnu linku, na ktorej môžete hlásiť veci ako korupcia, obťažovanie a podobne? alebo bezplatne human dynamics v rámci sociálnych benefitov? vo väčších firmách je to štandard.
@linda171 tak sa skus popytat preradit do inej pobocky co dany operator u vas v ziline ma. Platovo by to mohlo byt to iste, ci?
@danielinaa moj operator ma tieto centra len zilina kosice a bratislava
Do frasa Zilina je velke mesto, krajske, Martin este berem ze 550 dali sesternici, ale v Ziline? To je strasne. :(
@danielinaa no naozaj ja som jej tiez neverila..preto mi tu pasku ukazala..a ze mi ukaze aj za cely rok akj jej neverim..ze najviac mala 610 ..
@danielinaa ved ešte chcela ona aby som jej ja vybavila miesto u nas..ale takto tazko ked ma sef nevie vystat
@linda171 od nas chodia do ziliny kazdy den autami do prace, lebo sa tu da pekne zarobit. Mala by ta sesternica porozmyslat nad niecim inym.
@linda171 mozno ina komegyna by sa mohla za nu prihovorit. 🙂
@danielinaa mohla..to ma nenapadlo..lebo pytala sa ma v tom odbdobi ked mi zacali akurat tieto krušne chvile..
len najhorsie je to zeny ze ja som z tej sikany v praci uz tak frustrovana ze sa to zacalo prejavovat aj doma..uz niekedy aj bezdovodne stekam po manzelovi..uz aj on si vsimol ze som stale nervozna..hlavne vecer ked viem ze rano idem do prace..uz sme sa aj parkrat pohadali co sme sa predtym takmer nikdy..

@linda171 vieš čo je blbé.Ze možno čaká že sa budeš snažiť aj ináč.....a to už by bolo fakt svinstvo od neho....a neskúšala si hľadať rovnakú pozíciu ale u iného zamestnávateľa? Veď skúsenosti..prax máš...