icon

Šéf si na mňa zasadol, poraďte čo robiť

linda171
19. jan 2020

Zdravim zienky..uz dlhsie ma trapi problem v praci a rada by som si vypocula nestranne nazory mozno ak mate niektora podobnu skusenosti..Mam 28 rokov a uz 8 rokov pracujem v pre jedneho operatora ako operatorka na informacnej a poruchovej linke..praca ma bavi mam skvele kolegyne s ktorymi super vychadzame a pomahame si..celkovo je v praci dobra atmosfera a rada tam chodim..ani financne ohodnotenie nie je zlé..ide o to ze nam pred rokom a pol odisla nasa skvela sefka ktoru sme mali vsetky velmi radi nakolko prijala pracovnu ponuku v Cesku..na jej miesto nastupil novy sef ..sympaticky mlady muz asi o dva roky starsi odomna..najskor sme sa vsetky obavali ze kto pride po nasej sefke lebo ona bola naozaj super a mali sme strach ze uz to moze byt len horsie...ale po case sme zistili ze novy sef je jej velmi podobny..mily ustretovy, priatelsky, férovy..tak nam odlahlo a pokracovali sme dalej..prvych 8 mesiacov bolo super...hodnotenia sme mali dobré so sefom sme si tiez postupne vytvorili priatelske vztahy..lenze..pre mna tieto priatelsky vztah s nim skoncil pred pol rokom a ja doteraz netusim preco..ide o to ze pred 6 mesiacmi boli u nas v meste mestske slavnosti..bol piatok poobede koncila som smenu a sef sa ma spytal ci idem aj ja na slavnosti tak som mu s usmevom povedala ze nie nejdem ze manzel dnes oslavuje 30 tku a idem po tortu..kupit sampanske a ideme oslavovat..chvilku na mna pozeral..len povedal ze: aha dobe..tak som a s nim rozlucila..ked som prisla potom v pondelok do prace zacalo peklo..sef si na mna zasadol..neustale na mne zacal hladat chyby ..dostavam zdrba za uplne vsetko..aj za to ze sa o minutu omeskam z obeda..uz si to vsimli aj kolegyne ze co ma somnou za problem a pytali sa ma co som mu spravila ze je na mna taky ( k ostatnym sa nadalej sprava ako predtym..milo priatelsky..)--ked chcem dovolenku alebo ocr ku malej ked je chora robi mi neskutocne prieky..dokonca ma premiestnil aj z miesta kde som sedavala 7 rokov a posadil ma hned ku sebe..kolegyne sa bezne rozpravaju alebo chodia na internet ked nie su hovory ja nesmiem ani jedno..neustale pocuva len moje hovory a hlada tam chyby potom mi ich pred vsetkymi vyhadzuje na oci..proste toto trva uz viac ako pol roka..za kazdym idem do prace s tym ze neviem co zase nove na mna vytiahne..raz som sa ho aj nepriamo spytala ze preco stale len na mne hlada chyby a preco je ku mne taky tak povedal ze on sa ku vsetkym sprava rovnakko..ale aj idiot vidi ze to tak nie je..som tam proste uz pol roka cierna ovca..kolegyne ma lutuju ale ani jedna sa neprihovori..co aj chapem..len neviem uz co robit...nechcem z tej prace odist mam to tam napriek vsetkemu rada..

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
19. jan 2020

@linda171 tvoj manžel nevie, co sa v práci deje?

linda171
autor
19. jan 2020

@letfenixa nevie..lebo on je v tomto dost impulzivny..on by bol schopny ist do roboty a mozno mu aj jednu natiahnut..on je velmi haklivy na taketo veci..a velmi ochranarsky voci mne aj malej samozrejme

letfenixa
19. jan 2020

@linda171 a možno by to pomohlo

ledgerka
19. jan 2020

Tvoj muz by mal vediet co sa deje. Pokazis si vztah kvoli sefovi? Mne by prislo divne keby sa mi partner nezdoveril z niecim takym.

linda171
autor
19. jan 2020

@ledgerka ja som mu len povedala ze mame v praci toho vela..ale ze vsetky..ze mame nove pokyny ktore su dost prisne a podobne..ale nepovedala som ze len ja mam problem..

0silvia0
19. jan 2020

@linda171 a nemas kontakt na byvalu sefku, nevedela by ti poradit co s tym? Mozno blby napad, ale ked ste mali vyborny vztah, mozno by vedela co s tym...

linda171
autor
19. jan 2020

@0silvia0 ano mam stale sme v kontakte ale uz len tak sporadicky..neviem ci ju mam do toho zatahovat

katus226
19. jan 2020

@linda171 zdover sa manzelovi, co ta trapi, lebo ten chudak ti este aj rozbije vztah

linda171
autor
19. jan 2020

@katus226 to nepripustim..uz sa doma snazim kontrolovat..uz ten posledny mesiac co som to prestala riesit je lepsi..zo zaciatku to bolo take ze som nervozna aj doma..

cacianka
19. jan 2020

Ohrdnuty pako...
Vyzvi kolegyne aby ta podporili lebo odídes, na toho trapka sa sťažuj, bývalú sefku popros o radu, ved ste vychadzali dobre tak nema dovod ta odmietnut.max nebude vediet poradit

bambinomio99
19. jan 2020

Ak v praci prezivas mobing,zhromazdi si dokazy a fakty a ries to s personalnym, ked sa toho bojis jedine vypoved
Uprimne mne tu nieco chyba v tvojom rozpravani,lebo chlap sa nechova ako zena, nerobi toto zo dna na den

bambinomio99
19. jan 2020

@linda171 preco si klamala manzelovi o tom ?

linda171
autor
19. jan 2020

@bambinomio99 naozaj to prislo ako blesk..nemam dovod si vymyslat..v piatok sme sa rozlucili s usmevom v pondelok uz somnou hovoril len s vaznou tvarou..a takto to islo postupne..zacal si hladat dovody preco mi nieco vytknut..hladat chyby a podobne..

linda171
autor
19. jan 2020

@bambinomio99 vysvetlila som v prispevku vyssie..manzel videl ze sa nieco deje a mal tusaka ze to je suvisi s pracou kedze doma aj v rodine bol klud..tak sa ma vkuse pytal tak som mu povedala..ze mame teraz vyssie tempo nove predpisy a podobne.

dilino
19. jan 2020

on ťa nešikanuje on sa do teba zaľubil a ked zistil že máš manžela a dieťa tak je na teba nahnevaný že si ho odmietla a on ma veľke EGO ignoruj ho a ked to nezaberie odid možno vtedy mu to dôjde aj pišeš sama že tvojej kolegyni s azda sa že sa do teba zaľubil tak je to tak ty sice pišeš že niesi jeho typ a ti to vieš odkiaľ čo ked si sa mu zapačila ser naňho máš manžela a dieťa načo ti nagelovaneho debilka.

bambinomio99
19. jan 2020

@linda171 mozno si skus sadnut a pozastavit da nad vasim pracovnym vztahom hlbkovo den za dnom...a mozno je za tym uplne ine nez pritazlivost, si najlepsia z teamu ? Neprepusta sa u Vas ? Zvlada to ako sef ?

bambinomio99
19. jan 2020

@linda171 cize si mu klamala a zastrela to vyssim tempom,lebo si myslis,zeby mu nalozil a co ked nie ? Co keby ste spolu nasli riesenie ?

linda171
autor
19. jan 2020

@bambinomio99 neprepusta sa u nas..ci som najlepsia neviem ale mam dobre vysledky aj hodnotenia..uz tam robim 8 rokov tu pracu mam rada a tak k nej aj pristupujem..nerobim kixy a som disciplinovana..a nemam pocit ze by to nezvladal..ja ale neviem co sa mu odohrava v hlave

bambinomio99
19. jan 2020

@linda171 tak radu odo mna si dostala a niekolko dalsich, konik ti uz dalej asi nepomoze

river_song
19. jan 2020

To bude asi nejaky jeho obranný mechanizmus, podla mna si sa mu pacila a ked zistil ze u teba nema šancu, lebo si vydatá, tak sa takto "bráni".. on si to možno chudák ani neuvedomuje.. každopádne, on ma určite tiež šéfa, takže by som toto riešila asi tam..

linda171
autor
19. jan 2020

rozhodla som sa ze sa este raz s nim porozpravam medzi 4 ocami.a ked to nezaberie tak sa poberiem inam..ešte neviem kam ale asi mi nic ine neostava v takom pripade

linda171
autor
19. jan 2020

len to ma stve baby ze som 8 rokov v praci ktoru mam rada kde dobre zarobim kde mam dobry kolektiv ale budem musiet odtial odist koli pakovi ktori je tu rok a pol a ktory sa proste rozhodol ze mi bude zneprijemnovat zivot..normalne sa s tym neviem zmierit..

marca12
19. jan 2020

@linda171 neskusala si si s nim priamo pohovorit ? Ak by to nepomohlo,isla by som na vyssie miesta a az potom zvazila odchod. Dobra praca sa tazko zhana. Nech ti narovinu povie,co ma proti tebe

eliska13
19. jan 2020

@linda171 ešte je možnosť, že niekto mu donáša, že si naňho niečo povedala nejaké kancelárske klebety.bola by si hlúpa, keby si odišla z práce, ktorá Ťa baví ja by som sa ho na rovinu opýtala či je s tebou nespokojný, keď stále hľadá chybičky, alebo ako si to máš vysvetliť?,neustupovat nesnazit sa byť tam prvá a odchádzať posledna on bude pritvrdovar veď to vidis

linda171
autor
19. jan 2020

@marca12 skusala som dva krat nebolo to uplne priamo ale tak naznacila som mu to dost vyrazne on ale tvrdi ze to si len ja namyslam..ze on sa sprava ku mne normalne a rovnako ako k ostatnym..to bolo raz a druhykrat vtedy ked pustal tie moje hovory..to zas povedal ze ma na to asi dovod..

marca12
19. jan 2020

@linda171 verim ti a je to nepochopitelne. Keby to robila zena-sefka,to este pochopim. Zeny su svinuchy,ale chlap? Chlap si zasadne skor,ak mu podriadena neda,ale to nie je tvoj pripad.

linda171
autor
19. jan 2020

@eliska13 on argumentuje tym ze je taky ku mne ako k ostatnym..ale stacilo aby si tam bola ako nestranny pozorovatel na jeden den a videla by si ze to tak nie je..to si tam vsimli uz viaceri uz pomaly aj upratovacky..len on tvrdi ze to mne sa len zda..tak ja uz neviem..

linda171
autor
19. jan 2020

@marca12 ja to tiez nechapem..keby bol taky od zaciatku tak by som to brala ze som mu proste nesadla ze som mu nesympaticka alebo co..ale to bolo po 8 mesiacoch ..dovtedy sa ku mne naozaj spraval pekne ako k ostatnym..

linda171
autor
19. jan 2020

ja uz som sa pytala aj kolegyn ci nahodou im nieco o mne za mojim chrbtom nerozpraval..ze co mu vadi alebo tak..ale kazda mi povedala ze nie..ze sa vobec o mne nebavil s nikym.