Šefka po opici
Mám druhý rok novú mladučkú šéfku(pracujem v tej firme cez 20 rokov), v práci sme na všetku papierovačku iba mi dve. Vždy keď mi zavolá/napíše že je veľmi chorá mali nejaký čurbes , tak má sakrametskú opicu.
Nakáže kopec roboty naviac, pre ktorú vlastnú prácu nestíham. Doobeda jej SÚRNU prácu spravím, poobede príde ako hrdinka že je jej lepšie, vybaví pár telefonátov a zvyšok času je na mobile.
Prácu mám dobrú baví ma, robím ju rada. Je iba dve ulice od nás, ak potrebujem môžem mať HO, alebo hocikedy cez deň zbehnúť domov skontrolovať chorú mamku a pod. Dnes bude znova jeden taký deň. Opakuje sa to čoraz častejšie.
Ako by ste reagovali?
@autor reagovala by som podľa toho, či by som v prípade, že si pokazím vzťah so šéfovcami, mala možnosť nájsť si prácu, ktorá bude lepšia. Keby nie, tak by som sa nad to snažila povzniesť a urobila toľko, koľko stíham.
V rodinnej firme toho zamestnanec, ktorý nieje pokrvný príbuzný, väčšinou moc nezmôže. Robila som v niekoľkých rodinných firmách, takže o tom, že deti (manželky, sesternice atď ) majú vždy iné postavenie ako klasický zamestnanci, viem svoje. Tiež som bola vo firme, kde som poznala deti zamestnávateľov od malička a potom už ako dospelí robili vo firme a teda človek si často vzdychol, že "niekto sa vie narodiť" lebo tie podmienky proste boli "protekčné".
Kedže ale píšeš, že firma má pre teba výhody, ktoré v súčastnosti potrebuješ, tak by som sa na tvojom mieste občas posťažovala priateľom či partnerovi, aby som vypustila paru a pracovala by som podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia a nech si šéfka ničí pečeň, ruky máš len dve. A ak ti bude od vedenia niečo vytknuté, normálne im povedať, že sa nevieš rozdvojiť...
No na to aka je sefka nezodpovedna, riesi velmi vela veci, ked jej nezaskocenie pol dnove by malo takyto vplyv na celu firmu. Mala by si riesit, nie to, ze ona ma opicu, ale to ze vo firme mate zle podelenu pracu. Neexistuje ze ona si vypadne hocikedy a ty nestihas svoje, lebo ona dospava zur... proste automatizaciu dnes funguje, delenie prace na viac ludi tiez... Cize vylepsit treba sposob prace. A to mozes riesit, bez toho aby si sa ich dotkla.. Benefity asi mas, robit tam rada, takze bud to vydrzis, ustojis, nieoc zmenis alebo budes hladat novu pracu...
A nie nemyslim, ze rodicia by sa k tomu postavavili ochranarsky, keby islo o to, ze sa proste nestiha, lebo dcera pride neskoro.
@oonnaganamakusai pracovala a aj pracujem... v ziadnej firme otvorene NIKTO nenapadne nadriadeneho, pred podriadenymi. Je jedno ci je to dcerenka alebo synacik. Vybavia si to v zakulisi.. ide o to, ze treba prist aj s navrhom/riesenim, priopadne konkretnym problemom, ktory to spravanie vyvolava. A nie zalovat, ze "vasa dcera" chodi neskoro :DDD
@melanta "nekric hop, kym si nepreskocila", to nemyslim v zlom, len sa pohybujem v takych kruhoch, tak viem, o com pisem. Deti, co su zodpovedne, netreba v dospelosti poucovat, ako sa maju spravat a ako maju byt vo firme zodpovedne za svoje povinnosti, vedia to same a su samozrejme aj take. Ak je aj Tvoja taka, bud rada. A potom su tie, co sa spoliehaju na to, ze aj tak im vsetko prejde, ved je to ich firma- to je pripad vo firmr, kde pracuje autorka temy. Nie je to spravne, ze meter je dvojity, ale je to tak.

Dovolenku ti neschvali, surne osetrenie a teda paragraf na cely den- na to nemoze povedat nic 🙈