icon

Šikana na pracovisku zo strany zákazníkov

24. mar 2023

Ani neviem či sa to vôbec nazýva šikana, ale bohužiaľ som toho svedkom denno denne, ako sa zákazníci správajú k zamestnancom daných prevádzok či v obchode, na pošte, v reštaurácii to je absolútne jedno. Dnes som videla ako sa predavačka rozplakala, bolo viac ľudí, pani predavačka bola pri samoobslužných pokladniach (majú svoje pozície) a starší pán na ňu začal vrieskať ako je možné, že nesedí za pokladňou, keď majú veľa ľudí atď. Skončilo to tak, že po nej hodil !! nejakú žemlu čo vytiahol z košíka, ona sa rozplakala, prišiel sbs-kár, zavolali manažéra, pani išla niekam dozadu a manažér tomu pánovi dobre, že nedal zľavu na ten nákup len, aby sa nehneval. Je toto normálne? Veď predsa vy ponúkate nejakú službu, nie ste kus hovna ani osobný sluha. To sa nikto týchto ľudí nezastane? Ja som upozornila pána, nech sa správa slušne že pani za to nemôže a ešte aj na mňa začal, že čo sa do toho starám, veď ju platia z jeho peňazí. Všade sa rieši šikana a toto nikoho netrápi?

Strana
z2
pivonka6
24. mar 2023

@ariannazara no nevim kto ako, ale tiez sa mi nepaci telefonovanie v obchodoch, restauraciach a pod zariadeniach. Ved moze vyjst na chodbu, alebo von. Robia ludia aj to, ale mnohi nie. Upozornit na to by som odvahu nemala.

20erika07
24. mar 2023

Niektori ludia maju psychicke problemy, su psychiatricki pacienti liečení ambulantne, u nas v blizkom obchode mame znamych takych dvoch, že clovek ,ktory ich nepozna by hned nepovedal ,ze su mimo, ale raz mi to vysvetlila pokladnicka, ze s nimi len za dobre ,lebo to nemaju v hlave v poriadku tak naozaj, neraz cirkusovali v obchode. Samozrejme najdu sa aj mentálne zdravi ludia ,ktorí su neslusni,arogantní a agresivni. Hocijaku obsluhu, ci v obchode ci hocikde si nesmierne vážim, pracuju za nie moc vysoke platy a musia byt stale tip top, mile, usmievave, dobreze nie klacat pri nohach zakaznikovi. U nas sa raz stala skoro tragedia, bolo napadnutie nozom aj bodnutie a dostali sme nariadenie v celej firme - byt asertivnejsi voci agresivnemu 🙄

lalenka33
24. mar 2023

@janai1 bežne telefonujem v obchode pri nakupovanī, nekričím na celý obchod, nevidím rozdiel v tom, ked nakupujú 2 ľudia spoločne a rozpravajú sa alebo keď noekto pri nákupe telefonuje. To isté v autobuse. Sú to priestory, kde je xy ľudí a je tam hluk a pohyb. Keď chcem ticho a vadí mi hluk iných ľudí, tak nakupujem online a cestujem autom. V obchode sa nešuchtám. Zdržím sa v ňom toľko, koľko mám čas a koľko chcem. Keď sa ponáhlam, tak nakúpim za 5 minút a ked mám čas, tak sa prechádzam aj pol hodinu. Je to môj čas a iných nakupujúcich je 💩 do toho ako dlho sa ,,šuchcem" v obchode aj keby som sa tam prechádzala 4 hodiny. Je to môj čas. Aj s telefónom v ruke dokážem slušne pozdraviť, poprosiť, poďakovať. Nikoho nezdržiavam, nezavdziam. To nedokáže kopa ľudí bez telefónu.

kika900
Autor odpoveď zmazal
micusa2222
24. mar 2023

ľudia sú HO..V.A..D..Á....ber to tak...

nikyball
25. mar 2023

Ludia su nehorazne hlupi. A je pravda, ze sa vyvrsuju na zenach a ,,slabsich", na 100kg chlapa by si netrufli pipnut.
O takejto sikane by sa malo viac hovorit. Neviem preco ludia nadobudaju pocit, ze sa mozu takto bavit s cudzimi ludmi.

onedaynick
25. mar 2023

@dilino pouvazuj o tom, co si napisala.

onedaynick
25. mar 2023

@lalenka33 telefonovat pri tom, ako mi pokladnicka blokuje nakup je neslusne.

dilino
25. mar 2023

@onedaynick ja uvažujem napísala som reakciu že ľudia nie sú zlí len na predavačky, zdravotne sestry ale aj na iných ľudi.A nie že mám porozmyšľať čo som napísala.Ci preto že upratujeme ulice vonku že sme obyčajný upratovačí tak nám môžu ľudia nadavať napisala som normálnu reakciu.Aha prepáč ja som myslela že sa k téme môžu vyjadrovať len predavačky a zdravotne sestry.Viem dobre čo som napísala neberiem nič aby som nevedela čo píšem.Načo sa do mňa zbytočne obuvaš jedine čo si urobila že zbytočne píšeš hluposti a nezmysli.

gabika0825
25. mar 2023

Ja som kedysi dávno robila v drogerii, bolo to po mojej strednej škole, mali sme tam väčšinu zakaznikov takých čo si o sebe veľa myslia lebo to bolo v takej drahšej štvrti kde bola výstavba drahých luxusných domov, chodil k nám aj jeden politik nakupovať, potom namyslene mamičky poväčšine zlatokopky, arogantný, drzý nevychovany synčekovia ktorý zdedili peniaze od rodičov, čiže klientela fakt že náročná. Ale raz sa mi stala vec na ktorú nezabudnem, jedna takáto “fiflena” prišla, zvykla k nám chodiť stále obzerať šminky, nikdy ani dobrý deň ani dovidenia, povýšenecky pohľad, no katastrofa, raz platila u mna na pokladni a zasekla sa mi pokladňa akurát v tom čase čo zaplatila. Ja som jej to slušne vysvetlila ze bude musieť počkať lebo mame technicky problém, ona na mna začala vrieskat ze čo má ona čo čakať za to ze ja som neschopná, ze ona sa ponáhľa ona nemá cely deň čas ako my tu v drogerii ze tu sedíme na ritiach a kričala jak zmyslov zbavená. Ja som sa hneď ohradila a som jej tak vyplachla žalúdok ze ostala biela aj cez to jej umelé opálenie. Odisla som do zázemia, poslala tam kolegynu samozrejme sa sťažovala na mna ze má dá vyhodiť, čo sa aj stalo lebo sme mali manažéra ktorý bol tiez taký arogantný magor, podľa mna ju možno aj poznal… ale nikdy som to neoľutovala. Aký pozic taký vráť a nikdy by som si nenehala s prepáčením s*at na hlavu či už v práci alebo niekde inde

laurita285
25. mar 2023

U nás napríklad príde zákazník bez objednania a spýta sa recepčnej či pracuje zamestnanec xy, recepčná povie že nepracuje a odpoveď zákazníka? ,, Tak choďte do pi*i " 😀

ahhola
25. mar 2023

Taky starý kripel by sa vyzúril v každom režime, v každej dobe, za každého počasie. Typovo ŠtB ak, explozivnym psychopat, frustrovaný malý Napoleon. Ja pamätám starú babu, dala si odvážiť haringa a predavačka hej tam prihodila trochu toho balastu... Ta taky krik spustila, ze mladá utiekla do skladu. 1988👿

onedaynick
25. mar 2023

@dilino nazyvas ludi pojmom "cista debilita", pises, ze das zene " po pysku". Mily clovek musis byt.

lalenka33
25. mar 2023

@onedaynick onič menej neslušné, ako keď sa pokladničky v Lidli bavia medzi sebou do sluchátka a zákazník nevie či sa bavia s ním alebo medzi sebou. Ja pri platení hovor vypínam lebo pri pokladni nechcem zdržiavať ľudí v rade s tým, že budem vykladať tovar len jednou rukou. Tam sa snažím čo najrýchlejšie vyložiť nákup, zqplatiť, zbaliť a odísť.

jesenzima
25. mar 2023

Ľudia sa správajú hrozne na oboch stranách. Pre príklad uvediem, ako mi raz predavačka vysypala na pás rožky z vrecka, lebo sa veľmi ponáhľala, rukami od peňazí ich napchala naspäť a potom na mňa nahucala, že prečo ich nechcem, že čo ona s nimi akože má urobiť .
.. ale teda ako človek pracujúci s ľuďmi, môžem povedať, že niektorí zákazníci sú tiež extra 🤷

martina7578
25. mar 2023

Jednoznačne. Zákazníci útočia iba na slabších a starších zamestnancov. Aj tu je vysvetlenie, prečo si dôchodca nevyskakuje do zamestnanca. Chalani čo robia v elektro obchode takýto problém nemajú. Však to dáva logiku aj v komentári s fiflenou ako by len tak bezdôvodne začala kričať na 30 ročného predajcu. Stále by sa bála, že keď bude bez príčiny po ňom kričať tak jej môže jednu natiahnúť a rýchlo by z nej zliezol všetok make-up.

onedaynick
25. mar 2023

@lalenka33 Lidl je jediny obchod, kde sa to dialo/deje. Mam pocit, ze je uz tych ich hovorov ovela menej, ludia sa stazovali. A ine retazce? Tam sa medzi sebou predavacky nebavia.

lalenka33
25. mar 2023

@onedaynick u nás v Lidl to ešte stále funguje vo veľkom. V iných reťazcoch nie,, ale vravím pri pokladni netelefonujem. Telefonujem kým hádžem veci do košíka. Beriem ohľad na ľudí, ktorí stoja za mňou v rade a nebudem ich zdržiavať. Aj ked idem k pultu s výrobkami, tak poviem do telefónu aby chvílu počkal, vypýt si co potrebujem a až ked odídem ďalej telefonujem. Snažím sa neobťažovať a nezdržiavať iných ľudí v obchode.

oblecenie99
25. mar 2023

@lalenka33 TOTO!!!! Presne toto s tými ich slúchadlami počas obsluhy.
Ináč perfektná téma a žiaľ pravdivá, musím ale napísať, že dokonale fungujúca aj opačne. V poslednom čase som mala to šťastie na takú úroveň obsluhy z rôznych oblastí (služby, gastro, obchod, úrady), že ako zákazník či klient (podotýkam slušný) teda ďakujem pekne...

lalenka33
26. mar 2023

@oblecenie99 samozrejme, že máš pravdu. U nás ,,dámy" na mestskom úrade sú kapitola sama o sebe. Môže sa človek akokoľvek snažiť vždy sú drzé a arogantné. Ale strop je u nás sestrička u gynekologičky. Tá drzo skladá telefón skôr ako človek dopovie, v čakárni kričí po pacientkach štýlom krvácanie mimo cyklu nieje život ohrozujúci stav treba sa objednať na vyšetrenie, akútne stavy tiež sa treba objednať. Hrozne nepríjemná žena.

duunlo
26. mar 2023

@laurita285 snad recepcna ich stale opravi, ze spisovne je “Chodte do pi…e” 😂🤣😅, ked uz chcete nadavat🫤🤷🏻‍♂️

jana_eyre_2
26. mar 2023

Ľuďom j**e a nevedia sa k sebe chovať.. to je všetko..

😑

malinovka333
23. jan 2024

Niekedy si staci aj tu precita rozne disjusie ako si tu zeny medzi sebou nadavaju a urazaju jedna druhu. Potom akym prikladom idu detom ked si nevidia dalej od spicky nosa? Urcite sa takto spravaju aj doma.ja sa necudujem ze svet je taky aky je ked deti maju takyto priklad od rodicov a vidia to doma. V dospelosti tiez ine nebudu. Vsetko riesit hnevom vynadat druhemu za malickosti.kolkokrat tu niekto pyta radu a niektore sa do nej tak pustia ze to cloveka az zaboli.

mikadooo
23. jan 2024

Pravdaže sa treba zastať... Ozvala si sa?

Strana
z2