icon

Skúsenosti s prácou klientského pracovníka v Allianz

anonym202
20. okt 2025

Skúsenosti?

anonym_a8567e
20. okt 2025

@anonym202 ahojte.... prosím mám otázku.... ďakujem...

melanta
21. okt 2025

Základ je asi takýto:
- robíš ako SZČO, čiže si podnikateľ
- sama si platíš odvody, ak ich neplatíš alebo platíš nízke, nebudeš mať žiadnu či len minimálnu PN, OČR
- žiadna platená dovolenka, žiadne stravné
- zárobkom sú provízie - predáš poistku, máš províziu, nepredáš v mesiaci nič, máš v daný mesiac príjem nula
- najlepšie sú provízie za predaj životného poistenia, ale ak klient poistku do 2 rokov zruší alebo prestane platiť, províziu musíš vrátiť, čiže vždy musíš mať rezervu na tento účel
- možno ti na prvý rok dajú fix, ale ten potom skončí
- ak ti náhodou sľubujú kontakty klientov, zabudni - nedajú ti kontakty iného obchodníka, a živé a dobré kontakty bez obchodníka dávajú iba top obchodníkom
- Allianz robia aj hypotéky, čiže vieš predávať aj hypotéky, tam ale platí čo pri životkách, ak klient presunie hypo do inej banky, vrátiš províziu
- máš silné finančné povedomie? Vieš si predstaviť klientovi vypočítať, aké poistné sumy by mal mať na jednotlivých bodoch poistenia, aby to krylo jeho životné náklady? Lebo životky sa nepočítajú len tak, že tu dáme poistnú sumu 5000 a tu 10000.
- máš predstavu, kde a ako si budeš zháňať klientov? Lebo Allianz ti ich nedá, nech sľubujú čokoľvek.

A na záver si neodpostím - máš rada ľudí? Rada s nimi aktívne komunikuješ? Máš aspoň základnú výchovu v slušnosti? Pretože predávajú obchodníci, ktorí sú milí, príjemní. Ty ani nepozdravíš, ani prosím, ani ďakujem. Nemusíš na toto reagovať, len sa zamysli. A nie, rozhodne nepíš výhovorku, že si písala narýchlo. Ak to v sebe máš, tak neexistuje nič také, že písala som rýchlo, zabudla som a pod.