icon

Skúsenosti s pracovnou agentúrou Edymax

27. nov 2025

Dobrý deň, nájde sa tu niekto kto má skúsenosti s pracovnou agentúrou edymax ? Ideálne nejaké čerstvejšie , nie z roku 2015. Zaujíma ma hlavne pohľad ľudí, čo pre nich pracovali/pracujú.. vyplácajú peniaze riadne? Je práca zaplatená? Čo pnky, OČrky , dovolenky v pohode bez reptania? Ďakujem !

melanta
27. nov 2025

Edymax ako firma je v poriadku. Najsilnejší sú podľa mňa nie ako agentúra, ale vo facility službách. Majú svoje upratovačky a svoje objekty. Ak sa pýtaš na nich ako na agentúru, tak ako som spomenula,, firma je v poriadku. Je potrebné však vedieť, ako funguje bežná práca cez agentúru. Raz ideš na firmy A, potom do B, potom do C, zase A atď. Proste kde je voľno a máš záujem. Samozrejme, môžeš chodiť dlhodobo aj iba do jednej firmy. Ale chodíš vtedy, keď daná firma žiada agentúru o človeka. A teda zaplatené máš za dni a hodiny, ktoré odpracuješ. Ak si na PN, OČR, nejde ti mzda. Takže či si na PN a OČR často sa nerieši. Zväčša. Ak budeš na OČR často, že na nej budeš polovicu každého mesiaca, tak logicky, je možné, že ťa nikam nebudú odporúčať. Iné fungovanie je ak by si išla niekam ako agentúrny zamestnanec, vtedy máš normálnu mzdu a pracuješ u jedného zamestnávateľa ako bežný zamestnanec, len máš zmluvu s agentúrou a nie zamestnávateľom. Tam je potom vnímanie PN a dovoleniek na danej firme, nie agentúre.

autor
27. nov 2025
@melanta

Edymax ako firma je v poriadku. Najsilnejší sú podľa mňa nie ako agentúra, ale vo facility službách. Majú svoje upratovačky a svoje objekty. Ak sa pýtaš na nich ako na agentúru, tak ako som spomenula,, firma je v poriadku. Je potrebné však vedieť, ako funguje bežná práca cez agentúru. Raz ideš na firmy A, potom do B, potom do C, zase A atď. Proste kde je voľno a máš záujem. Samozrejme, môžeš chodiť dlhodobo aj iba do jednej firmy. Ale chodíš vtedy, keď daná firma žiada agentúru o človeka. A teda zaplatené máš za dni a hodiny, ktoré odpracuješ. Ak si na PN, OČR, nejde ti mzda. Takže či si na PN a OČR často sa nerieši. Zväčša. Ak budeš na OČR často, že na nej budeš polovicu každého mesiaca, tak logicky, je možné, že ťa nikam nebudú odporúčať. Iné fungovanie je ak by si išla niekam ako agentúrny zamestnanec, vtedy máš normálnu mzdu a pracuješ u jedného zamestnávateľa ako bežný zamestnanec, len máš zmluvu s agentúrou a nie zamestnávateľom. Tam je potom vnímanie PN a dovoleniek na danej firme, nie agentúre.

@melanta ďakujem, týka sa ma ten druhý prípad. Pracujem vo firme cez sprostredkovateľa. Ten tento rok končí a firma chce aby som u nich pracovať zostala s tým, že ma preberie zas tento edymax .. po aktuálnych skúsenostiach mám trochu pochybnosti čo sa týka tejto sprostredkovanej práce, agentúra pod ktorou som bola teraz boli čistí vydriduchovia.

melanta
27. nov 2025
@anonym_autor

@melanta ďakujem, týka sa ma ten druhý prípad. Pracujem vo firme cez sprostredkovateľa. Ten tento rok končí a firma chce aby som u nich pracovať zostala s tým, že ma preberie zas tento edymax .. po aktuálnych skúsenostiach mám trochu pochybnosti čo sa týka tejto sprostredkovanej práce, agentúra pod ktorou som bola teraz boli čistí vydriduchovia.

@anonym_autor chápem. Toto sa reálne deje bežne, že niekto najíma ľudí cez agentúru a potom agentúru zmení, z rôznych dôvodov. Otázka je, ak v danej firme ako agentúrny zamestnanec robíš dlhšie a sú s tebou spokojní, prečo ťa neprijmú ako riadneho zamestnanca. Skús vyjednávať, aby ťa prijali ako kmeňového zamestnanca. Čo sa týka Edymaxu, riešila by som na tvojom mieste mzdu, či ostane minimálne zachovaná a následne samozrejme ja zmluvu, či tam je všetko ok. Ale ako som napísala, Edymax ako firma je ok.

autor
27. nov 2025
@melanta

@anonym_autor chápem. Toto sa reálne deje bežne, že niekto najíma ľudí cez agentúru a potom agentúru zmení, z rôznych dôvodov. Otázka je, ak v danej firme ako agentúrny zamestnanec robíš dlhšie a sú s tebou spokojní, prečo ťa neprijmú ako riadneho zamestnanca. Skús vyjednávať, aby ťa prijali ako kmeňového zamestnanca. Čo sa týka Edymaxu, riešila by som na tvojom mieste mzdu, či ostane minimálne zachovaná a následne samozrejme ja zmluvu, či tam je všetko ok. Ale ako som napísala, Edymax ako firma je ok.

@melanta s tým kmeňovým stavom je to zložité, firma pomocných pracovníkov do kmeňového stavu neprijíma ( netuším prečo) ... Rada by som aby sa mi trochu mzdu zdvihli, lebo aktuálne mám minimálnu mzdu a stravné mi nevyplácajú vôbec. Alebo teda tvária sa, že mi vyplácajú, ale je akože zahrnuté v tej minimalke 😀 lebo si asi myslia, že som z jahody spadla. Zatiaľ tu dlho nerobím a úprimne som na konci roka chcela skončiť, lebo ma môj zamestnávateľ naozaj skúša klamať kde sa dá, ale keď sa má meniť ten sprostredkovateľ tak by som tomu dala ešte šancu, len nechcem aby to dopadlo tak, že prejdem z kaluže do blata.

melanta
27. nov 2025

firma pomocných pracovníkov do kmeňového stavu neprijíma - nooo, to niečo vypovedá aj o danej firme. Ono ja chápem, že najmä výrobné podniky kvôli sezónnosti využívajú agentúrnych zamestnancov a počas slabého obdobia využívajú len svojich kmeňových. Keby to tak nerobili, tak by počas roka museli ľudí prepúšťať a znova najímať. Čiže toto je logisticky pohodlnejšie. Ale z princípu neprijať niekoho do kmeňa lebo je agentúrny, to je taký princíp ťulpasov povedala by som, kinder manažment.

K tomu stravnému - no v podstate si z jahody spadla (bez to s rezervou prosím), pretože to toleruješ. Žiaľ, väčšina firiem, ktoré klamú svojich zamestnancov, to robí iba preto, že ľudia to tolerujú. Ale čo sa stalo, stalo sa. Máš teraz ideálnu príležitosť na vyjednávanie mzdy a podmienok. Chci všetko v zmluve jasne uvedené. Kľudne ak bude potrebné, mi napíš aj správu.