icon

Skúšobná doba - asistent predaja

13. jún 2022

Ahojte.
Prišla som si sem po ,,radu,, resp.rada si prečítam Vás názor na moju situáciu v ktorej sa nachádzam. Pred časom som sem písala ohľadne prac.ponuky,ako asist.predaja v ZP. Nastúpila som s tým,že po mesiaci mám zostať na predajni sama. Nakoniec som zostala sama po dvoch dňoch. Dnes opäť zostávam sama na predajni,- v práci som 5ty deň. Samozrejme nezaucena,nemám žiadnu prax, skúsenosti. Mám taký,, rýchlo-kurz,,.Začínam byť z toho pekne unavená. Každým dňom to chcem ukončiť,vyslovene nasilu chodím každé ráno do práce. Chcela som dať tomu šancu a poriadne sa to naučiť a pracovat v tejto sfére. Žiaľ nakoniec som sa dozvedela,že tá ktorá ma zauca definitívne odchádza o týždeň. Ani neviem čo chcem počuť,či prečítať si. Myslíte,že táto situácia je v poriadku a mám sa zaťať a vydržať,alebo sa už netrapit a skončiť to. Každý mi hovorí,že začiatky sú ťažké a všade to už pomaly takto funguje. Skutočne to takto funguje? Ďakujem za postrehy. Chcem počuť aj nestranné názory.

Strana
z2
dzt
13. jún 2022

Veď keď niečo nevieš (nikto ti to nevysvetlil) nemôžeš to vedieť… rob len to, čo ti ukazali. A viac nerieš. Proste ani ty sa nemôžeš pretrhnúť keď je to kolegom jedno 🤷🏽‍♀️

eeffka
13. jún 2022

a skusala si komunikovat s vedenim? ze si nezaucena a nic nevies? alebo vies, len nestihas? Rob co vies a toto vsjo.

22abigail22
13. jún 2022

Ak nie sú schopný poskytnúť poriadne školenie tak potom si ťa ako zamestnanca naozaj nevážia. A ešte k tomu vaša kolegyňa o týždeň odchádza takže ani nebudete mať na koho sa obrátiť v prípade potreby.

Moja osobná skúsenosť:
Išla som pracovať do potravín za pokladňou (iba cez víkend keďže to bola moja druhá práca). Školenie som mala pár hodinové formou "stoj za mnou a pozeraj čo robím" a potom ma nechali samé. Samozrejme som v kase narobila bordel ale ja som bola som na vine, že neviem pracovať. Ostala som takto pracovať 3 mesiac.

beata_k
13. jún 2022

A mas hmotnu zodpovednost aj ked nie si zaucena?

autor
13. jún 2022

@dzt áno presne,snažím sa robiť to čo viem. Len je tu veľa informácií a veci kt.som nikdy nerobila a nemám šancu sa to naučiť za tak krátky čas. Tým,že má tu nechávajú samu,ľudí musím ,,odvolávať,,na druhý deň.

dzt
13. jún 2022

Všetko si zapisuj, rob si poznámky. Inak sa to nenaučíš… všetko chce čas 🙂 ale hlavne sa nestresuj, ak je to im jedno, tebe to môže byť duplom jedno

autor
13. jún 2022

@eeffka skúšala,dnes som volala s vedúcou....odpoveď,,na vlastných chybách sa najlepšie naučím a skúsenosti získam práve tak,že si opravíme tie chyby po sebe sama. Akože ,,samouk,,

autor
13. jún 2022

@beata_k práveže mám ,už som ju podpísala v prvý deň nástupu. To ma štve,že všetko ide na moje,,tričko,,

autor
13. jún 2022

@dzt všetko zapisujem,za tých pár dní som pekne nabehla aj na kašu,už aj pár objednávok mám urobených....ale tým,že musím viesť celú predajňu sama po dvoch týždňoch,je to pre mňa nereálne. Jednoducho potrebujem sa popri niekom postupne zaúčať. To žiaľ nejde,nakoľko mi tu nemajú koho dať na zaučenie. Celé zle tento systém čo majú.

buberova
13. jún 2022

To je hrozný chaos.. brala by som to ako zlý obraz o vedení a fungovaní prevádzky a zvážila či tam chcem ostať..

autor
13. jún 2022

@22abigail22 omg....prečo takto funguje...chcú mať ,,hotových ľudí,, s ,,rychlokurzom,, ja tu vydávam pomôcky na lek.poukazy....no tie si zatiaľ netrúfam sama vydávať,je to zodpovednosť veľká. Často krát ani netuším čo mám vydať.

autor
13. jún 2022

@buberova vsak toto,úplne ma tento prístup odrádza. Som sklamaná. Nechcem zlyhať,ale ako sa to mám naučiť,keď na mňa tlačia a systém ide proti mne.

beata_k
13. jún 2022

Napis sefke mail/list, ze ziadas o riadne zaskolenie. Ak sa nieco pokasle budes mat dokaz, ze si nebola riadne zaskolena. A rozhodne nepodoisuj, ze si bola zaskolena ked si nebola.

22abigail22
13. jún 2022

Podľa mňa preto lebo zamestnávateľ hľadá náhradu (nového zamestnanca) na poslednú chvíľu (napr. výpovedná doba je síce min. 1 mesiac pokiaľ nie si v skúšobnej dobe ale zamestnávateľ aktívne hľadá dobreže pár dní pred odchodom). 🤷

Samozrejme keď človek má prax s danou prácou (napr. za pokladňou) tak sa asi naučí rýchlejšie ako ten kto to robí prvýkrát v živote ale predsa v každej firme to funguje inak.

autor
13. jún 2022

@22abigail22 áno bolo to tu dlhsie zatvorené a teraz potrebujú ,,hotového,,človeka. Presne tak na rýchlo. Pravdepodobne som ,, chytila,,ten horší pripad v novej práci v skús.dobe. ...alebo to je takto nastavené vydať maximum za minimum. Pretože plat je nízky a som tu od rána do večera

simca06022011
13. jún 2022

ano takto to funguje, my tiez nechodime zamestnancom za zadkom... ukazeme co kde a ako, ak je nejaky problem treba zavolat, ozvat sa a opytat sa. Vacsinou sedime s niekym tak den-dva a potom sa len zastavim, ci je vsetko ok... A to mame narocnejsie pozicie ako predavac. Na praci predavaca naozaj nie je nic take pri com by mal byt nejaky sprievodca celu pracovnu dobu. Logicky keby som mala cas sedeit na prevadzke cely den, nehladam zamestnanca, vsak? 🙂))
A vo vela firmach, vypovedna lehota takto nefunguje, ze tam ostava mesiac dva tri osoba.. dohodnu sa a ukoncia, plus ktory maly obchdo bude mesiac - dva - tri platit plny plat dvom predavacom, len aby sa niekto mohol mesiace zaucat?

autor
13. jún 2022

@simca06022011 áno je to realita,takto to funguje....vďaka za názor.

22abigail22
13. jún 2022

@simca06022011
Ale ono je iné keď si stále k dispozícii niekde na pracovisku (že v prípade potreby si ťa nový zamestnanec jednoducho nájde/zavolá k sebe) ako keď ťa po deň/2 (dajme tomu) nechajú na pracovisku úplne sami (ako spomína takto pani/
slečna). 🤷

22abigail22
13. jún 2022

Keby som na vašej mieste tak kašlem na to a odídem. Hľadala by som niečo iné a využila by som, že som v skúšobnej dobe a jednoducho oznámim, že od zajtra neprídem.

autor
13. jún 2022

@22abigail22 tiež pravda, takto to vnímam aj ja.

autor
13. jún 2022

@22abigail22 mám to v pláne. Necítim sa na to zostať na predajni sama po dvoch týždňoch.

simca06022011
13. jún 2022

@22abigail22 nie som nikde k dispozicii na pracovisku

terezka1947
13. jún 2022

Kde pracuješ?ak v zdravotníckej oblasti,kde niečo odborné máš riešiť a nevieš to to ok nie je.
Na mnohé pozície asistentov predaja stačí rýchlokurz,na niektoré nie.
Ja osobne by som teda nechcela nijakú zdravotnú pomôcku od neodbornika,s rýchlokurz im poradenu.

dzt
13. jún 2022

Alebo pretrpíš tento čas a potom uvidíš. Maj svoje tempo, rob ako vieš a uvidíš, ak sa ti tam inač páči a máš dobrý plat, tak to za vyskúšanie stojí

autor
13. jún 2022

@terezka1947 nemam moznost odborne poradiť,keď ma tam nechávajú samu bez skúseností. A tak rada by som to robila,je to v mojom odbore. Aj ma to baví,ale dnes ma toto celé odrovnalo. Išla som domov s plačom,asi toto bol ten zlom. Za tých pár dní som zvládla kasu, objednávky,faktúry....čo sa týka poukazov tam potrebujem čas a poriadne si to nacvičiť. Vedieť poradiť,nastaviť pomôcku....ja to beriem zodpovedne,ale dnes som si uvedomila,že za tých pár dní to nedám.

autor
13. jún 2022

@dzt pretrpim veru....však celý ten čas tam chodím s poriadnym sebazaprením. A s tým,že už len pár dní a zostávam úplne sama. Ja už teraz viem,že to je nedostačujúce. Zajtra musím doniesť kľúče, hotovost a odchádzam. Asi to nemá veľký význam,takto pracovať.

autor
13. jún 2022

@dzt ráno odchádzam o pol 8 a domov sa vraciam o 18 tej. Plat v čistom vychádza 624€

mirdita
13. jún 2022

Dlhá pracovná doba a slabý plat. Toto je fakt katasrofa človek by tu pracu aj robil je to co ho baví ale nechcú ho poriadne zaucit ale očakávajú všetko na 100 %. Zazila som niečo podobné bojovala som ale po roku mi dosli nervy aj sily. Je mi smutno za prácou ktorá ma bavila ale keď ťa kolektív nezauci nepodrzi je to náročné

terezka1947
13. jún 2022

Robíš v optike?

autor
13. jún 2022

@mirdita z duše mi píšete.

Strana
z2