Skutočne máte opatrovateľky, ktoré vám strážia choré dieťa?
Často tu čítam ako radíte ženám, ktoré nemajú servis od rodiny, aby si zaplatili opatrovateľku.
Naozaj máte reálne ženu, ktorá vám stráži choré dieťa?
Aplikuje lieky, astmatické spreje, kvapky do nosa nechutné sirupy? Dieťa od nej zapije tabletku? Vypláchne mu nos konvičkou? Utiera sople, vykašľané hlieny vášmu dietaťu? Koľko jej platíte?
Zaujíma ma to, pretože som dostala svoju prvú výpoveď v živote zo strany zamestnávateľa.
Áno, presne pre OČR.
A nemám inú možnosť ako zostať doma a starať sa o svoje choré deti, pretože reálne NEMÁ KTO robiť túto prácu za mňa.
Aj keď na koni budem za tú, čo sa váľa doma a živí ju manžel 🤦
@dadis
Ja tvrdim, ak tomu nechapes, zaloz si firmu, zamestnaj kopec "slovenskych zien" s malymi detmi a nezabudni aj na krasny plat a šovka začne 😉
Ked bola mala chora, brali sme si s muzom na striedacku dovolenku, a ked uz bola v pohode, len este potrebovala pokojovy rezim, bola s nou starka. OCR sme nemali ani raz.
Nevadi 🙂 Kazdy si to riesi najlepsie ako moze podla svojich moznosti,je tu xy faktorov, ktore to ovplyvnuju a je zbytocne sa vypravduvavat,lebo to,co je pre jedneho uplne normalne,je pre druheho neakceptovatelne.Dieta nebude male vecne, casom bude menej chore a viac samostatne.Deti su zodpovednost mna a manzela,na svet sa nepytali,my sme ich chceli,my sa o nich postarame,aj ked to v urcitom smere znamena velky zasah do pracovneho zivota a planov. Priority.Idelne je vybalancovat rodinu a pracu, ale ked to nejde teraz,pojde to neskor,neboj.
@zmrzlinka2021 tlieskam ti a odkazujem ta na uvodny prispevok. Tam sa pise co som chcela vediet.
Moj muz je presne taky ako tvoj a este aj dobre zaraba. Snad mi to prajes, ked uz s tym zdravim to mame take naprd. Nuz ale nikto nemôže mat vsetko, ze.
Verim, ze casom aj ja budem vyvazena vo vsetkych oblastiach zivota.
Zatial, ak dovolis, sa budem starat o svoju rodinu ako najlepsie viem.
Netusim, co si chcela tymto vlaknom dosiahnut. Posobis neuveritelne arogantne a co ti tu baby napisu, vsetko od teba odskakuje. A to ti pisu slusne a k veci. A neverim, ze ta vyrazili za nadbytocnost po jednej OCR. Nieco si nam zabudla asi napisat … 🙂
Nie, nemame na opatrovatelov prachy a vsetky choroby deti sme riesili bud mojou mamou alebo mojou ocr.
pri citani tvojich odpovedi si myslim, ze to bola pre nich iba dobra zamienka, ktoru ti povedali. Pravda bude niekde inde a asi sa ju ani nedozvieme.
@liv1 prepac, ale nikto nie je taky dôležitý ze by to firma bez neho nedala. To su len keci zamestnávateľa, ktorému sa nechce riešiť prípadný zastup a rozdelenie roboty inym zamestnancom (ktorí prirodzene frflu). Keby tam bol človek (a teraz jedno ci muz alebo zena) ktorého ráno zrazi auto a nepride do prace? Hm? Firma skrachuje? Asi nie, ze? Poradia si. Ale jasne, radšej tu zenu vyhodme lebo ma dieta. Chcela by som vedieť, ci aj svoju ženu by si pan majiteľ takto vyhodil. Tiez asi nie. Pekne by ostala doma. Mnoho zamestnávateľov je skonstnatelych, vyzaduje stoj čo stoj byt v praci (doslova si to tam niekedy odsediet), ako keby zene umoznil radsej home office. V jednom zamestnani ked tam kolegyňa otehotnela majiteľ jej normalne povedal, nech si hľadá prácu v štátnom sektora kde môže pnkovat ale u neho nebude. Pritom presne, jeho žena doma s detmi s každým zakaslanim ich dietata. Najlepšie na tom je, že ta kolegyňa by v pohode mohla robiť z domu. Ale prečo nebuzerovat človeka ked mozem, ze?
Samozrejme cest zamestnavatelom ktori toto chápu, chvalabohu ze aj takí su!
@autorka plne ta chápem, a súhlasím s tebou. Je to katastrofa. Moja by s cudzou osobou ani neostala, maximálne s babkou tak. Ani to nie vždy, lebo mama je proste mama. U chorého dietata sa môže hocičo stat, obzvlášť u tak maleho.
Predpokladám ze pani majitelova s chorymi detmi byvala doma pravidelne ,ze?
Len zial, v mnohých prípadoch si za to zeny môžu aj same. Lebo už akonáhle si nájdu // na teste, hádžu sa na rizikové, lebo vsak su tehotne. Vtedy sa tým zamestnsvatelom naozaj nečudujem.
Drzim ti palce, nech si nájdeš pracu, kde nebudeš len "cislo", ale kde budu aj chápať ze človek nie je stroj a moze ochorieť. Detto dieta
@lienka.7 ano zostava alebo ich vodi chore do prace.
Dakujem.
@autorka
Co je cielom tvojej diskusie?
Dieta opatrovatelke nechces dat, tak nedaj, proste bud doma.
Z tvojho vystupovania mam skor pocit, ze tam boli aj ine dovody vypovede. Pracujem s ludmi a ak niekto vystupuje nevhodne, je konfliktny a este k tomu vypadava casto - velmi radi sa vsetci takej osoby zbavia ak je prilezitost.
Ak vsak je rodic, ktory potrebuje pracovat aj z domu, ktory je lojalny, ani vynimocna ocr nesposobi ze ho vyhodia. Kvalitnych ludi si vsade vazia, aspon normalne firmy.
ak ta vyhodil po jednej OCR za rok tak bud:
je to divny zamestnavatel
nie je to realny dovod (a je v tom nieco viac) vypovede
@pandusica asi narazas na moju aroganciu. Samozrejme ze dovod moze byt akykolvek. Jeden tip mame a ten ukaze cas. S kolegami mam vyborne vztahy, volavaju mi, takze sa dozviem kto sa tam tlacil 🙂
@lienka.7 prirodzene keby sa stalo nieco vazne tak ju nahradi. Ked sa nestane vazne, tak radsej si najde zamestnanca, ktory je v tomto zmysle spolahlivy. Pozeras sa na to len z pozicie zamestnancov, asi si nikdy nepodnikala a netusis, ako funguju niektore male firmy. Kde su istym sposobom ludia nenhraditelni, mozno isty pocet dni ok, ale dlhodobe ocr by nedali. Vzdy su len firmy zle zle, ale nie vzdy zamestnavatelia zarabju miliony na to, aby si mohli dovolit zamestnancov, ktori neustale do prace nepridu. Ak raz budes mat vlastnu firmu, budes mat 1-4 zamestnancov a budes vidiet aka velka zodpovednost je zamestnancov mat, potom si pokecame. Takto je to len do vetra.
@zmrzlinka2021 uplne s tebou suhlasim. A z vystupovania to vyzera na iny dovod, nielen ta 1 ocr, ale to uz vie autor sam…
@matkahelka odsek 3, čítaj: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/...
@julish Ale vela zien na nocne chce chodit. Pretoze im ti dava vacsiu flexibilitu, vedia si lepsie sklbit rodinny a pracovny zivot. Ja som kedysu davno ribils 12h smeny v nepretrzitej prevadzke a vela matiek tam ostavalo kvoli tomu, ze lepsie zarobia a cez iba 1az 2 dni v tyzdni riesili vyzdvihovanie deti zo skolok, skol. Vedeli sa s otcom deti lepsie zladit na starostlivosti..
@julish ty si spadla z hrusky? ved ak zamestnavatel aj da vypoved kvoli castym ocr, tak to predsa neuvedie, ako dovod. ci si myslis, ze si jedina, kto pozna zakon? u nas sa to standardne riesi presne ako pisala autorka, vypoved z dovodu nadbytocnosti, ci zrusenej danej pracovnej pozicie. a prijme sa niekto iny s tym, ze sa pracovna pozicia vola inak.
Ja sa ešte čudujem že vôbec ma niekto odvahu písať na toto fórum a žiadať radu..Mne nepripadas arogantná,len spravodlivo rozhorčená. Verím ti že si dostala výpoveď práve kolo OCr,deje sa to bohužiaľ. Ja som opatrovateľku nemala,lebo som ju zohnať nevedela. Bola som dobrovoľne dlho doma až kým nedosiahlo vek keď už samé dokázalo byť aj choré. Jasne že som si tiež všelijaké múdra vypočula ale to ťa nemá čo zaujímať,je to tvoj život,tvoje okolnosti a tvoje dieťa. A ja tak isto do nikoho sa nestarám,nesudim,každý si žije život tak ake má možnosti.
@lamar11 nuz vidis aki sme rozdielni a aké rozne pohlady mame na veci. Ze som ja nevedela ze sef sa rozhoduje o smerovani firmy, mohla som ho poslat sem za vesticami, ktore vynuchaju skryte motivy len z prispevkov na fore! 😃
Mna ani nezaujima co si myslia tunajsie sliepocky o tejto situacii. Ja som bola zvedava na tie masy opatrovateliek ktore strazia cudzie chore deti. Ako tak citam, ziadne nie su. Jedna v zahranici sa tu blysla aj to je matka na HO na polovicny uvazok.
Zato som sa dozvedela aky je niekoho manzel, ktory vela nezaraba 🤦 relevancia level -1000 😂
Si velmi neprijemna a arogantna, asi to bol pravy dovod, ze sa s tebou rozlucili. Lebo na fore su tisicky zien s tisic dnami ocr a ziadna nepise, ze kvoli ocr sa s nou v praci rozlucili.
@dadis ked to ty povies, tak to musi byt pravda.
Prva arogantna a neprijemna si tu bola ty. Ja som len reagovala na tie nezmysly. Necakaj mile slova ked hned na kazdeho povysenecky vyjdes so svojimi rozumami.
Preco povysenecky? Ja sa v pohode zmierim s pomenovanim sliepocka..
No bozinko a teraz co? Tak kde je problem? Pises, ze muz zaraba dost. A zrejme si tam ozaj nebola tak potrebna. Kazda, ktora ma deti a musi aj pracovat to ma nejak poriesene, len asi ty sa sem prisla bit do prs, ze svoje dietata nenechas doma s cudzou. Akoze si tym lepsia matka? Tak si nenechala a dostala si vypoved. No tak sa posun dalej a nabude ci to zariad lepsie.
@liv1 ptaveze som robila v takejto mikro firme 1-4 ludia. A vieš kde bol problém? V tom, ze práve preto ze ďalšími 2 zamestnancami tam boli sef a jeho žena, uz viac (podla slov sefa) nebol samozrejme priestor na to, aby sa tam plnohodnotne "uzivila" 5 osoba. Osoba, ktorá by tam mimochodom bola veľmi potrebná, pretoze pani manželka bola samozrejme doma s dieťaťom, lebo bolo chore , podotýkam 10 rocnym! Plus dalsie absencie ako sa jej chcelo (rozumej nákupy s kamoskami a kávičku, kedy si vôbec neprišla do prace len tak). A samozrejme, pokial bol niekto chorý alebo chcel ísť lekárovi, na preventívnu prehliadku, zubar ci gynda, žiadne ocr, ano bol problém. O moznosti nejakej dovolenky ani nevravím, lebo vsak pani majiteľka chce mat dovolenku, ty ju absolutne nezaujimas... cize asi tak.
Sama som z tej firmy odisla v ramci skúšobnej doby, lebo hoci a práca bavila, a na tu dobu bol aj plat super, lebo aby som sa cítila previnilo, lebo idem na "povinne" kontroly a v lete chcem na 2 tt k moru je nonsens, prepac!!! Oni môžu samozrejme aj na 2 mesiace, lebo oni tazko pracujú! My sme si tam asi rite valali, ze?
Btw, co pozerám maily z profesie, pravidelne každých 3-6 mesiacov maju inzeraty, ze hľadajú.... Takže v ľuďoch - zamestnancoch to asi nebude, hm?
@autorka jasne ze sa tu do teba pustia, ine tu nečakaj. Lebo mas tiez len drzat hubu a krok podla nich skakat. Ked niečo slusne povieš, to uz si podla nich, pani podnikateliek arogantná a drza.
@lienka.7 jejej to si robila u nas? 😃 Akurat ich deti este nemaju 10. Inak ako cez kopir. Skoda reci...

Ja vidim, co odpisujes a preto nerozumiem o co ti ide. Ked ti niekto napise, ze dava starym rodicom, odpises, ze niektori nemozu. Ked ti niekto napise, ze ma opatrovatelku, zacnes sa do neho navazat, ze ty by si dieta cudziemu cloveku nedala. Na zaciatku sa pytas na chore dieta, z coho sa predpokladaju bezne detske choroby a potom je z toho chronicka vazna choroba s narocnou liecbou. Kazdych par komentarov spomenies, ze niekomu vadi, ze si doma, aj ked to tu nikto okrem teba nespomenul. Takze si sa prisla potesit, ze nie si hnusna matka, co dava dieta opatrovatelke a postazovat, ze ta vyhodili. A popri tom stekas na kazdeho, kto ti nepohladka ego.