Snívam o práci redaktorky
Ahojte, mám jedno otázku, pomohli by mi rady aj skusenosti. O nejaky ten rok budem hladat pracu a velmi presne viem, co by som rada robila - pracu redaktorky. Prax trošku mám, aj školu podobného zamerania ako žurnalistika. Ale každý sa na mna udivene pozera, že to vobec nie je praca vhodná pre ženy s detmi (ja mám dieta jedno, druhé neviem ci bude), mám to nechat nejakej slobodnej, ale hlavne bezdetnej, to vobec tu sancu som presvihla....co myslíte Vy? Fakt je to pre matku jednoho dietata nedosiahnutelna meta? Nieco nereálneho? Ide aj o to, že strazenie ziadne nemáme, vsetky babky sú daleko. Já mám dojem, že s tou pracou je to zlozite - raz clovek moc mladý a nemá prax, potom zas má dieta, potom je moc stary. Ale toto je asi tak top praca, či vobec má zmysel sa snažit. Dakujem za rady.
@sfet
Nenechaj sa odradit.....vyskusaj ....chod si za tym co ta bavi a ak mas na to vlohy...super....aj letuska moze byt mamina.......
Ak to má byt niečo ako nový čas, tak to je pohoda. Ich články sú 90% z instagramu slovenských “celebrít” a prekladané zo zahraničia. Ak niečo serióznejšie, tak to už by mohlo byt náročnejšie, ale určite nič nezvládnutelné.
To je idealna praca na home office podla mňa.
hladaj si pracu vo online, mozes robit z domu.
@belllinka to kde si zistila? 😅 zalezi, v akom mediu robi, uplna blbost takto to zovseobecnit 😁
@natycaga vobec nie cez znamost, dostanes sa uplne v pohode aj sama, ked si sikovna. Mzdy ako kde, v rtvs je to katastrofa, lebo je statna a maju tabulkove, markiza plati napriklad velmi dobre. Len ti si beru studentov na staze, ktorych si "vychovavaju" a nechavaju. News media zdieraju z platov intenzivne, v ringieri to nebolo az tak zle, kedysi. Teraz uz je to asi tiez horsie. A ten kolektiv si nega vystihka 😅 robila som v troch mediach a pracovne prostredie, konkurencia, sutazenie medzi kolegami, to je velky adrenalin.
@queen_mary aj ked daju inzerát, vyberu väčšinou ludi, ktorych im niekto odporučil. Malokedy z vonkajšieho prostredia. Tuto robotu moze človek robit len ak ma dostatok času a nervov. Keby to bolo take jednoduché, ze robit v pohode z domu, robil by to kazdy....
@natycaga to nie je vobec lravda, kexysi to tak mozno bllo, ale teraz beru ludi normalne cez hr. Alebo prirodzene hiruju sikovnych ludi, ktorych si sami najdu. A lifestyle, a hlavne online, mozes robit v klude z domu. Najmama, mama a ja, diva, online Evy, dobre noviny, onliny markizy a jojky, to vsetko sa robi z domu.
Je redaktor a redaktor... Pisat clickbaity alebo vatu pomedzi reklamy je úplne iná káva ako písať seriózne. A dnes je jutub a instac plny redaktorov, len si hovoria inak 🙂))
@queen_mary no ano niektoré z domu, ale tiez sa tam musis nejak dostat a nezarábajú vela. Tie sumy za clanky su smiešne. Cez HR ano sem tam. No malokedy. Iba akoze, aby sa nepovedalo, ked naaahodou vyhlasia akoze konkurz :D
Ahoj, ja som robila v novinach, ale teda nie redaktorku, ani nic podobne a boli tam baby aj s rodinami. Dokonca investigativna novinarka s dvoma malymi detmi. Redaktorky s detmi robili ekonomiku, prilohy, regiony, boli aj na domacom spravodajstve, ale do toho by som asi nesla. Editori, boli vacsinou mladsi - tesne po skole. Prilohy robili baby aj okolo 50tky. Zasa v druhych novinach, s ktorymi sme sa tak trochu spajali (viac bulvarne) tam robilo oveda viac bab ako chalanov. Cize za mna uplne v pohode hocico, okrem editora a redaktorky somaceho spravoddajstva, lebo tam musis byt velmi flexibilna, podla situacie a s detmi to obcas moze byt trosku tazsie 🙂
A u nas sa nechodili po znamosti. Ako fajn bolo niekoho doporucit, ale stale sa hladalo. Vypisane inzeraty boli a normalne sa hladalo, no len ta mzda nebola najslavnejsia - co si budeme hovorit.
@queen_mary robim v redakcii, sice nie redaktorku, ale viem kolko maju a mam aj zname v inych redaciach. V Prahe to snad bude lepsie
Ja som sa hlasila na žurnalistiku, ale našťastie ma nevzali.Tiež by ma zaujimalo, ktore pracujete v ženskych magazinoch- ake IQ a testy sa robia pri pohovore? 90% ženskeho magazinu Ako olizovat čuraka. a toto ženam pripada nofmalne a svoje "múdre" rady širia do celej spoločnosti.Ja byť šefkou, tak im dam hodinovú výpoved.To na koho objednávku sa robia takéto članky? Je to jeden z dovodov, prečo ženske časopisy od toku 2005 nekupujem
@karolinakr no vidis, a nekdo si to rad precita, a este sa nieco aj nauci 😁 urcite lepsia a pohodovejsia robotka ako za pasom, alebo nejaka nuda v office.
A ja zurnakistiku ta nevzali? Tam predsa beru kazdeho 🤣
@queen_mary fakt beru kazdeho? za mojich cias brali 10 z asi 250... a to si musela vediet perfeknte anglicky alebo francuzsky
@qetka mna zobrali na magistra na komenskeho bez prijimaciek z paneuropy, a odboru medialna komukacia. Hlasilo sa im malo ludi, zobrali vsetkych.
@queen_mary a to v akom roku? lebo za mojich cias ani na techniku nebrali vsetkych 😂
@qetka 2013 🙂
@queen_mary tak to uz som stara 😂 V 2000 tam bol natresk a ptoblem sa dostat. Kto neexceloval a nemal za sebou neviem ake staze v novinach a tak mal smolu. Vacsia sanca bola dostat sa na tu kobinaciu s Fr., kedze tu vela ludi nevedelo, ale kto zas vedel plynule po Francuzsky? 😂

@sfet v novinách, v TV, v regionálnom časopise?
Podľa mňa to nie je práca od do a časovo náročnejšia, uzávierky...teda, ak myslis časopis.Pri najhoršom vyskúšaš a odídeš nerozmyslaj dopredu