Som povinná hlásiť zamestnávateľovi PN?

olsan
2. feb 2024

Som dlhodobo PN, ktorá je zadaná obv. lekárkou elektronicky; prosím o info, či som povinná hlásiť zamestnávateľovi pokračovanie PN; obv. lekárka mi povedala, že nie, pretože zamestnávateľ to má sledovať v systéme.
Ďakujem

janinah
2. feb 2024

Je to o slušnosti jedna sms nadriadenému.ze PN pokračuje ťa nezabije.

kvietok2012
2. feb 2024

Manžel bol PN 3 mes. a ano hlásil každe predlženie. Stálo ho to telefonat...

janka54321
2. feb 2024

@olsan neviem, aku prácu robíš ...ale ak treba za teba zástup a pod. ..tak je dôležité to hlásiť, ako veď pošlem sms a vybavené...

olsan
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
olsan
autor
2. feb 2024

Myslím, že som si odpoveď našla sama. 😉

slavkadi
3. feb 2024

@olsan zamestnávateľ vidí v elektronickej evidencii ePN na stránke sociálnej poisťovne začiatok ePn, stav "trvá" (ak trvá ďalší mesiac), deň ukončenia (keď ju lekár ukončí) a planovany dátum kontroly u lekára. Z toho zistí všetko, údaje však musi lekár nahodiť a keďže sa stáva, že niekedy to neprejde alebo nenahodi spravne, je dobré komunikovať so zamestnávateľom, alebo aspoň s kolegami, aby vedeli od kedy a do kedy asi budeš PN. Zamestnávateľ si to overi v socpoist.

slavkadi
3. feb 2024

@olsan ak máš na socpoist vytvorený elektronický účet poistenca, vieš si svoju ePN pozrieť aj ty, ako je nahodená.

eja15
3. feb 2024

zamestnanec má povinnosť hlásiť neprítomnosť na pracovisku

jasminet
3. feb 2024

ako personalista vidim datum zaciatku, konca, planovanej kontroly, ale nevidi to priama nadriadena daneho zamestnanca - lebo sa do soc. poist nedostane. a nie je v mojej kapacite to kazdemu veducemu davat vediet, ze jeho zamestnanec nenastupi.
ak mas v pondelok sediet v praci a ty len v pondelok ides k lekarovi, tak asi je viac ako slusne minimalne napisat sms nadriadenej, rovnako ze tvoja pn pokracuje.

bucko555
3. feb 2024

Ja vždy napíšem že som PN vtedy nám kontrolu a dám vedieť