Som učiteľka a žiaci komentujú moje oblečenie. Ako mám reagoať?
Ahojte.. trošku som si prišla vyliať dušičku ale pracujem prvý rok ako učiteľka a začínam sa stretávať so zvláštnymi komentármi od žiakov a niekedy neviem ani ako na to reagovať správne... Ide o to, že mám v šatníku celkovo drahšie oblečenie, bundy za vyše 500 eur, ralph lauren svetre v rôznych farbách, rôzne kabelky atď ale čo ma zaráža sú komentáre od detí ako som aj včera zažila, že či mám fejkovú kabelku a ja že nie, je pravá hneď prišla otázka koľko stála a kde som ju kúpila a ja že či je toto podstatné a reakcia žiačky bola že jej stále vŕta v hlave ako si môžem z učiteľského platu dovoliť sa obliekať ako sa obliekam lebo si všimla, že mám stále niečo iné na sebe a stále sú to drahšie značky.. Ostala som pozerať.. V skutočnosti mám nadpriemerne zabezpečenú rodinu a priateľa, ktorý by mi dal modré z neba a darí sa mu, a neplatím nájom len nakupujem jedlo, čiže mám aj tak celú výplatu pre seba a veľa drahých kúskov mám aj po mame, lebo ona nakupuje a nemá to šancu vynosiť aj kabelky mám niektoré po nej a sú úplne nové, len neviem absolútne ako reagovať a je mi to nepríjemné aj niekomu povedať... Dnes mi to celý deň vŕtalo v hlave a som smutná..
Ked je toto najvacsi problem, ktory v skole musis riesit, tak ste absolutne bezproblemova skola. Ziacky treba upratat, s kludom Anglicana ale razne. Nie je ich starost co nosis, kde nakupujes a ako si na to zarabas. Treba im vysvetlit, kde su hranice sukromia. Do zivota sa im to zide.
Ked je toto najvacsi problem, ktory v skole musis riesit, tak ste absolutne bezproblemova skola. Ziacky treba upratat, s kludom Anglicana ale razne. Nie je ich starost co nosis, kde nakupujes a ako si na to zarabas. Treba im vysvetlit, kde su hranice sukromia. Do zivota sa im to zide.
@viestta mame aj horsie ale toto si beriem osobne..
Však jej jednoducho povedz, že áno, môžeš si to dovoliť a keď sa bude v živote snažiť dostatočne, tak si kúpi aj ona 😀 ešte aby som si z deti robila ťažkú hlavu. Môže ti to byt jedno.
@anonym_autor Tak žiaci si skutočne všímajú každý detail (veď neboli sme iní), a práve preto by učiteľ mal byť aj v tomto akýmsi pozitívnym vzorom. Striedmosť, elegancia, žiadne výstrednosti, pohodlie.... Ukázať im, že v živote nie sú dôležité značky a pozlátko, no a, hlavne dievčatám, ani zlatokopectvo...
@anonym_autor Pozri, všade učitelia bedákajú že málo zarábajú a nevedia vyžiť, určite také niečo videli v tv alebo čítali aj tvoji žiaci. Je asi normálne že ich to napadne a proste spýtajú sa priamo. Je na tebe ako sa k tomu postavíš, či im povieš že ich do toho nič alebo normálne priznáš že časť ti dala ako darček mama alebo že máš priateľa čo má fajn prácu a dobre zarobí. Poznám tiež jednu učiteľku čo žije nadštandardne kvôli vysokému zárobku manžela, ale nemá problém priznať že chodí do práce len aby sa doma nenudila a preto napríklad odmieta nadčasy a manžel zarobí dosť a to čo zarobí je len pre ňu vreckové... Však nekradnete, nie je sa za čo hanbiť...
Ale ved je to opravnena otazka - niezeby ziacka mala pravo sa to pytat, ale keby som videla napr predavacku s Cartier naramkom, alebo nezamestnaneho na najnovsej audine, tiez sa zamyslis odkial na to na. Jednoducho zivotny styl nepasuje k platu, a u teba tiez nie, dostala si to darom. Nechapem z coho si smutna 🤷♀️
@anonym_autor ale to je tvoj problém, že si taká úzkoprsá. asi máš ťažšiu povahu. keby ja som mala drahšie kúsky oblečenia, ako píšeš ty, či už od rodiny alebo priateľa, povedala by som s pokojným úsmevom, že áno, toto by som si z platu dovoliť nemohla. ale našťastie mám muža, ktorý výborne zarobí, miluje ma a dopraje mi....
Ale ved je to opravnena otazka - niezeby ziacka mala pravo sa to pytat, ale keby som videla napr predavacku s Cartier naramkom, alebo nezamestnaneho na najnovsej audine, tiez sa zamyslis odkial na to na. Jednoducho zivotny styl nepasuje k platu, a u teba tiez nie, dostala si to darom. Nechapem z coho si smutna 🤷♀️
@anonym_3dec4a prečo by predavačka nemohla mať taký náramok? Možno má partnera, ktorý zarobí päť krát toľko, ako ona a daroval jej ho
@anonym_3dec4a presne tak je aj moja kamoska😂
@anonym_3dec4a no u nas mam 2 kolegyne ktore chodia s Lv kabelkou lebo muz dobre zaraba. Dalsie nosia MK tasky a podobne veci tiez skrz manzela. A vacsina z nas mame 2 prace
Nabuduce 5 minutovka, maju vela casu tie decka…
@anonym_3dec4a prečo by predavačka nemohla mať taký náramok? Možno má partnera, ktorý zarobí päť krát toľko, ako ona a daroval jej ho
@anonym_8284ea ano ja mam bezne okolo seba kamaratky aj v rodine ze buď robia nieco pre radost alebo absolutne nič a veci za x tisic😅 podla mna to nie je nic nezvycajne
Ako reagovat? Kabelky mam darom. Oblecenie zo sekaca. Moze to byt im aj tebe jedno 😉
@anonym_autor ale to je tvoj problém, že si taká úzkoprsá. asi máš ťažšiu povahu. keby ja som mala drahšie kúsky oblečenia, ako píšeš ty, či už od rodiny alebo priateľa, povedala by som s pokojným úsmevom, že áno, toto by som si z platu dovoliť nemohla. ale našťastie mám muža, ktorý výborne zarobí, miluje ma a dopraje mi....
@amdornik niesom úzkoprsa ale je pre mňa urazka aby niekto si o mne myslel ze som nejaka chuderka😅
@amdornik niesom úzkoprsa ale je pre mňa urazka aby niekto si o mne myslel ze som nejaka chuderka😅
@anonym_autor to je pre mna definici uzkoprsosti co si napisala 😂😂
Keby zijes sama/bez frajera/podpory rodiny, mohla by si si z ucitelskeho platu dovolit hypo/mesacnu reziu a este Ralph Lauren svetre?
PS: to ci mas alebo nemas LV kabelku z teba chuderku nerobi.
@anonym_autor no dobre a keby si nemala majetneho priatela a rodinu mala by si znacky z ucitelskeho platu? No nie. Mlade chcu tiez tak sa pytaju, este im rozum usta predbieha. Hanbis sa za pravdu? Ved ju povedz, dary a podedila som. Koniec trapnej chvilky. Na ucitelku si nejaka citliva
@anonym_autor to je pre mna definici uzkoprsosti co si napisala 😂😂
Keby zijes sama/bez frajera/podpory rodiny, mohla by si si z ucitelskeho platu dovolit hypo/mesacnu reziu a este Ralph Lauren svetre?
PS: to ci mas alebo nemas LV kabelku z teba chuderku nerobi.
@anonym_3dec4a nerobila by som ucitelku to je cele. A s tym som stotoznena. Mne pride chore aby niekto rozmyslal odkial mam na nieco co stoji 200 eur. Ved zas nezarabame minimalku.
@anonym_autor však sa pochváľ že muž dobre zarobí a preto môžeš robiť túto prácu čo ťa baví hoci je zle platená a máte sa aj tak dobre. Nie je na tom nič zlé a nik ťa nebude mať za chuderu, ale proste všade počujú žiaci a ľudia ako učitelia živoria a aké majú platy a preto sa asi nemôžeš čudovať že vedia že zarábaš pár stovák a nie 5000 eur a viac...
@anonym_autor mne pripadas ako taky rozmaznany fracek. Mohla by si si bez priatela a rodiny dovolit to kupovat? Keby si si nenechavala cely plat pre seba? Nemohla,tak neviem na co sa tu hras. Fakt ti treba vec za 500€, aby si sa ako chudera necitila? Smutne.
@anonym_autor však sa pochváľ že muž dobre zarobí a preto môžeš robiť túto prácu čo ťa baví hoci je zle platená a máte sa aj tak dobre. Nie je na tom nič zlé a nik ťa nebude mať za chuderu, ale proste všade počujú žiaci a ľudia ako učitelia živoria a aké majú platy a preto sa asi nemôžeš čudovať že vedia že zarábaš pár stovák a nie 5000 eur a viac...
@marsmykkok toto mozete povedat dospelym a nie detom. Kolegyne vedia kto je moj otec a cele okolo a nikomu to nepride divne.
@anonym_3dec4a nerobila by som ucitelku to je cele. A s tym som stotoznena. Mne pride chore aby niekto rozmyslal odkial mam na nieco co stoji 200 eur. Ved zas nezarabame minimalku.
@anonym_autor pre lasku boziu. Su to deti. Pubertaci prinajlepsom. Mne pride viac chore to co tu predvadzas ty
@anonym_autor takéto veci by som neriešila vôbec… ak tá vie niečo takéto rozhodiť tak skús inú profesiu.
Otec ti ako dospelej platí šatník? Trošku trápne
Otec ti ako dospelej platí šatník? Trošku trápne
@anonym_55436c nieeee to kupoval pocas skoly😅 uz nie 🙂 ale aj tie veci co pokupil ja mam x rokov
@marsmykkok priatel mi na to povedal ze to je vysledok doby a spolocnosti a ze nech to neriesim😂
Nebudem sa tajiť - značkové sú pre mňa znakom, že si niečo kompenzuješ. Mám 40r, zarábam vysoko nadpriemerne, ale nosím uplne bežný šatník. Radšej si kúpim niečo jednoduché handmade, ako luxusnú značku. Možno si ešte mladá, ale prajem Ti, aby si raz našla takú sebahodnotu, že niečo také už nebudeš riešiť.
A ako matka deti by som Ťa momentálne nechcela za učiteľku. Prídeš mi veľmi nezrelá. Čo samozrejme nie je zlé, len je to fakt.
@anonym_autor povedz pravdu, že ti to dali rodičia a frajer
@marsmykkok priatel mi na to povedal ze to je vysledok doby a spolocnosti a ze nech to neriesim😂
@anonym_autor aký výsledok doby preboha? sú to decká, pubertiaci a teda vôbec nie sú sprostí. stačí, že jeden v triede má rodiča učiteľa a vie, že nezarobí tisíce. tak ich to zaujalo. ja na tom nevidím nič zlé ani drzé. naopak, ty zo seba robíš niečo "viac", pretože máš nejaké značkové handry. rovno ti napíšem, že ako titul, tak ani handry z teba nerobia inteligenta. dúfam, že školstvo je pre teba rýchla prechodná stanica a pôjdeš čím skôr od tých detí. lebo keď budeš takto reagovať aj na ne, ako sa ukazuješ tu, veľmi rýchlo ťa budú buď nenávidieť (nie pre handry, pre chovanie) alebo sa ti budú rehotať poza chrbát...

@anonym_autor aj mna sa raz ziak opytal pri teme nakupovanie, ci chodim nakupovat do číňana a to sa obliekam nie lacno. Drzé sú niektoré deti.