icon

Som úplne ľavá

26. júl 2023

Dobrý večer
Študovala som, brigadovala som, pracovala som (mimo odvetvia, ktoré som študovala) , vydala som sa, otehotnela , porodila a teraz prichádza kameň úrazu.
Zháňam prácu na ranné smeny, alebo by som si niečo rada rozbehla svoje
Ale som úplne ľavá, neviem robiť kozmetiku, upravovať obočie, neviem maľovať, neviem robiť s vlasmi, žiadne účesy dokonca ani priberaný vrkoc, neviem kresliť, neviem tancovať, spievať, neviem robiť nechty proste ja som úplne neschopná ničoho.
Mam vyštudovanú ekonomiku a účtovníctvo ale to tiež neviem keďže to bolo dávno. Cítim sa v koncoch.
Boli ste tiez niektorá taká "lava" a nakoniec to dobre vypálilo?

bloger
26. júl 2023

Nie si vôbec ľavá. Možno by ti pomohol rekvalifikačný kurz.

alickapusinka
26. júl 2023

Divné že sa tak sama zhadzuješ že nič nevieš. Ale asi niečo vieš ak si vyštudovala ekonomiku a účtovníctvo. Tak môžeš robiť aj účtovníčku home office z domu.

a_alexandra_a
26. júl 2023

Myslíš, že každý vie tancovať, spievať, kreslit, líčiť a česať? 🙄 veď sa dostane naspäť do odvetvia ktoré si vyštudovala… jasné, že keď si z toho vypadla, tak si potrebuješ tie postupy nanovo ozrejmiť. Začni tam a postupom času sa “okukáš” a možno prídeš na nejaký biznis plán.

autor
26. júl 2023

Fakt sa cítim úplne nemožná, iné baby na RD robia nechty, mihalnice, kozmetiku, torty, vyšívaju, kadejaké plienkové torty , vedia vyhačkovat kadejaké zvieratká
Ale ja proste neviem nič

sheila121
Odpoveď bola odstránená
hylary
26. júl 2023

Tak potom som aj ja ľavá 😂 prosím ťa.... Myslíš si že sme jedine ktoré neovládajú tebou vymenované zručnosti? Isto niečo vieš.. minimálne z tej ekonomiky.. skús ísť tým smerom, však snáď si to neštudovala nadarmo 🫣

dotka04
26. júl 2023

ja by som aj vedela robiť xy vecí, ale na RD prd stíham 😂😂 To len tak na odľahčenie, aby si si možno navnímala, že každá máme "dačo" - niektorá dojem, že nič nevie, ďalšia, že vie, ale nemá ani za mak času (a to boli predstavy, aká ja budem aktíííívna na rodičáku a čo všetko budem robiť, decku montessori aktivity chystať, podnikať z domu, venovať sa záľubám... a som rada, ak stihnem navariť 3x týždenne teplý obed na 2-3 dni 😀 ), iné sú presvedčené, že všetko vedia a majú kopu času a to figu, majú len priveľké sebavedomie a nulový talent.

Spýtam sa ťa takto - čo ťa BAVÍ robiť? Veď nemusíš robiť tie gýčové plienkové torty (sorry baby) alebo umelé drápy ženám, ktoré si potom ani dieťa neprebalia bez toho, aby mu takmer nevypichli oko (mala som pred mesiacom, už nikdy viac - teda nikdy viac tie nechty, dieťa mám rada 😀 ). Možno budeš dobrá copy writerka. Alebo sa nájdeš v katalógovom predaji kozmetiky. V predaji výživových doplnkov/oblečenia/... cez online shop. Budeš chodiť upratovať domácnosti a postupne si vybuduješ firmu, ktorá bude mať 2-3 takéto pracovné sily a budeš im robiť už len šéfovú 🙂 Alebo si spravíš rekvalifikačný kurz a budeš opatrovateľkou. Skúsiš niektorú z tých predražených vzdelávačiek a spravíš si certifikát lektora či mediátora. Alebo začneš navštevovať externe VŠ, zvýšiš si tým kvalifikáciu, vyštuduješ niečo, čo ťa bude aj skutočne baviť a možno sa v tom zamestnáš... Ide (išla) ti ekonomika a účto? Máš môj obdiv, ja som v tomto mimo. Každý vypadne z toho, čo dlho nerobil, dostaň sa zase do toho a rob účto z domu. Najprv pre pár mini klientov, postupne možno pre firmy atď.

A prosím ťa, hlavne sa vys_r na ten negativizmus, ako ty fakt nič nevieš a si nemožná a pod. 😉

beata_k
26. júl 2023

Som na RD. Chces abecedny zoznam toho co neviem alebo chces zoznam podla stupna "lavosti" v danej discipline? Fakt sa neskutocne zhadzujes.

pinkgirl
26. júl 2023

A v čom je problém, hm? Kľudne hľadaj prácu vo svojom odbore, každá firma ťa najprv zaučí - všade sú účtovné špecifiká, nikto neovláda všetko😉. Neboj sa, zvládneš to.

viestta
26. júl 2023

Keby som mala ja vymenovat v com som lava, to by bol zoznam nekonecny...
Vela toho vies. Ako matka na materskej zvladas tahat 24 hodinove sichty 7 dni v tyzdni, zvladas multitasking, si spickova v timemanazmente, pracujes pre toho najnarocnejsieho zamestnavatela bez naroku na odmenu. Aku lepsiu kvalifikaciu by si chcela mat? Vsetko ostane zvladnes s prstom v nose. Odpichni sa od toho z coho ovladas zaklady, uctovnicstvo, potom sa uvidi

martinkatinka
26. júl 2023

Ale ved sa zameraj na to, co ti IDE, nie co nevies 😉

autor
26. júl 2023

Viete ako som to myslela, byt závislá len sama od seba , na nikoho sa nespoliehať, byt šéfom svojho času.
Rodičov mam mladých, keď mi decká prídu zo škôlky každý mesiac so soplikom a budú musieť byť doma, kto mi bude tolerovať stále OČR.

@martinkatinka keď píšem že nič neviem tak na čo sa mám zamerať 😌

elia9
26. júl 2023

Väčšine žien sebavedomie na materskej dovolenke rapídne klesá, ale neverím tomu, že si úplne ľavá, len sa tak teraz možno cítiš..každá z nás disponuje nejakým talentom len ho stačí v sebe nájsť a rozvinúť 🙂
Bude dobre, uvidíš 🙂

loliki
26. júl 2023

Venuj sa tomu, čo si vyštudovala a máš na to kvalifikáciu. Začni hľadať prácu, napíš žiadosti, prilož životopis, ale úvodný text svojej témy tam nepíš. 🙂

123kika1234
26. júl 2023

Každý sme dobrý v niečom inom, ja napr viem kresliť, aj ličit a pod. ale nie preto, že by som sa tak narodila aj keď z časti hej, ale preto, lebo to robím fakt, že dlho, to nejde tak že zo dňa na deň si zmyslis, že chceš niečo robiť a hneď to vieš, všetko chce čas tréning, kurzy a pod..

83lenka83
27. júl 2023

Ja som bola tiež ľavá, nevedela som ani ryžu uvariť. Samo to nepríde, za tým sú roky driny. Začala som piecť na materskej, za cca 2-3 roky som piekla na objednávku. Sú za tým hodiny a hodiny roboty. V 40 rokoch som šla na kadernicky kurz, kupila som si cvičnú hlavu a začala som makať, opäť hofiny a hodiny práce. Včera som konečne urobila účes za, ktorý sa nemusím hanbiť. Pracuj na sebe a pojde to.

milanemila
27. júl 2023

Ked pises “vystudovanu”, tak myslis vysoku skolu, lebo potom fakt nechapem preco chces ist robit na smeny niekam? 🙈 Ja tiez nerobim ziadne rucne prace (viem dobre piect aj vsetci tvrdia, ze tie torty vyzeraju a chutia super) a ani nemam taku ambiciu, ved sa zdokonaluj v tom co si vystudovala.
K tej OČR, moja isla do jasliciek ako 1,5 rocna a bola naozaj minimalne chora, ale ak bola tak som sa striedala s manzelom, ved predsa aj on je otec a ked sme nemohli, tak si moja mamina vzala nejake 3 dni dovolenky uz ked bolo “po chorobe” aby sa mala este doliecila 🤷🏼‍♀️

dankabetka
27. júl 2023

ahoj, asi mas pocit, ze na rodicovskej si vsetko zabudla, ale to ma snad kazda mama, ktora je doma. Ja som bola doma 7rokov presne a veru tiez som mala myslienky, ze nic uz neviem a co dalej. Prvy mesiac som bola stratena ako ovecka v lese a po mesiaci som si spomenula na uplneee vsetko a praca ma neskutocne bavi... a na podivu moje vecne chorlave deti od januara takmer neboli chore, a to mam 4 a 7 rocneho. Rucne prace a kreativna tvorba ide mimo mna, ledva spravim mufiny a rano sa ucesem 😅

zeldia
27. júl 2023

Pracujem hlavou za čo ma aj platia, vôbec k tomu nepotrebujem kreslil obrazky na nechty ani spievať. Prečo chce vyštudovana účtovnícka ekonómka piec torty je pre mňa záhada ktorú neviem pochopiť🙂

evkamotka
27. júl 2023

Ked to bolo s uctovnictvom davno, sprav si ucto kurz kde si to osviezis a potom sa zamestnaj. Toto je dokonale povolanie k detom lebo sa da robit z domu. Bez ohľadu na to čo ta bavi a co nie, toto aspon nezacnes od nuly, je po tom dopyt na trhu prace a vies to sklbit s detmi

radkaradix
27. júl 2023

to, co si vymenovala su len kreativne zrucnosti.. urcite si najdes nieco, co ta bude bavit a da sa na tom zarobit.. 🙂

danica2711
27. júl 2023

nezaoberaj sa tým, čo robia iné ženy a ty to nevieš. Vráť sa k tomu, čo si vyštudovala, keď píšeš, že už ani to nevieš, obnov si znalosti, tie sa vrátia skôr než učiť sa niečo úplne nové. S odborným vzdelaním si ľahšie nájdeš zamestnanie v odbore (ktorý je mimochodom stále žiadaný) než v nejakej oblasti, kde si si urobila len nejaký kurz, resp. si úplne nekvalifikovaná. A nepodceňuj sa, každý nie je zručný a tvorivý

laladua
28. júl 2023

Vobec sa takto neodpisuj. Je mozne, ze si z toho len proste vypadla, na tom nic nie je. Urob vsetko prerto aby si sa dostala spat do toho, aby si si veci znovu ozrejmila a neboj pojde to 🙂

laurikagab
30. júl 2023

ja som presne ako ty..tiez som pocas 8 rokoch doma s detmi nic nerobila, ani sa nicoho nechytila..nie som v tom jednoducho zdatna, tak som sa venovala len detom😊

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená