Ahojte. Mám pred 30-tkou a už dlhší čas si uvedomujem, že neviem nič robiť. Som ľavá a pomalá. Nemám žiadny skill alebo talent. Povahu mám nudnú. Som introvertka, veľmi hanblivá, tichá a komunikácia je na bode mrazu, neviem rozvíjať konverzáciu, čiže som v sociálnych situáciách divná.
Vždy som bola takáto, čo sa týka povahy a dosť ma to štve, lebo neviem, aké to je mať kamarátku alebo partiu kamarátov a veľmi po tom túžim. Chcem sa proste s ľuďmi baviť a zabávať, no nejde to. Chcem byť zhovorčivá. Už som unavená z toho pocitu trasu a zovretia v hrudi, keď sa s niekým rozprávam.
Čo sa týka toho, že nič neviem robiť... Je to fakt. Neviem sa nalíčiť (čo by som potrebovala vedieť, nemám peknú pleť), vytrhať si obočie, spraviť si pekný účes. Neviem tancovať, spievať, hrať na hudobný nástroj, maľovať/kresliť, či písať (príbehy, články, atď.).
Nie som dobrá ani v technike. V chémii, či fyzike. V matematike ani nehovorím. Dajte mi tú najľahšiu rovnicu na svete a nevypočítam ju, lebo nechápem ten princíp. No možno preto, že mi to nebolo dobre vysvetlené, kto vie. Neviem počítať z hlavy. Som pomalá, ľavá, nemožná.
Je pravda, že kresleniu som nikdy nevenovala viac než 10 min. Písaniu ani 5. Tancovala som v ľudovom súbore 4 roky. No viem, že v tanci dobrá nie som, tak sa tomu radšej vyhýbam. Na hudobný nástroj som sa tiež nikdy neučila a myslím si, že na to už ako dospelá nemám trpezlivosť.
Ľudia hovoria, že každý je v niečom dobrý, no začínam o tom pochybovať. Ako zistiť, v čom som dobrá a či som v tom naozaj dobrá.
Uz snad tretia umela tema. Dostala si padaka ze mas tolko casu?
No to si tu vymenovala ozaj dolezite schopnosti pre zivotne skilly...tanec, hudba, kreslenie, chemia, fyzika, matika.
Mas pracu? Platis dane? Vies trafit domov? Vies si nieco uvarit? Vies zaplatit šek?
Sa trochu podcenujes viac ako by si mala. Precitaj si o tom trocha odbornej literatury alebo popracuj na svojom sebavedomi s odbornikom.
@nyusika Úprimne, z toho, čo neviem robiť, ma najviac trápia veci, ktoré by som mohla využívať na to, aby som si vybudovala nejakú kariéru a živila sa tým. Čiže matika, chémia, fyzika, technika, kreativita, zhovorčivosť, priebojnosť, vyššia inteligencia. A to už nezmením. Čo ma mrzí, pretože neviem, čo so životom. Chcela by som ísť na vysokú, myslím si, že na to nemám. Nemám sa kde pohnúť, nemám kde postupovať a to ma žerie.
Aspoň si na rozdiel od mnohých premúdrelých ľudí sebakritická a úprimná. 😉 👍V živote potrebuješ vedieť variť a upratovať.
Zo všetkého, čo si vymenovala, viem iba vytrhať obočie a dať si ako tak makeup. Doteraz som to nepovažovala za veľký problém, ale normálne si mi dala chrobáka do hlavy...
@really8 Prosím? O mojom probléme tu píšem prvýkrát.
Čakala som, čo sa tu dozviem, že nevieš a si v tom nemožná a ty začneš z celého zoznamu tým, že sa nevieš maľovať, vytrhať si obočie a spraviť účes? A pokračuješ tancom, spevom, kreslením...? Toto sú veci, ktoré ťa trápia, že nevieš? Čo máš vyštudované? Aké máš zamestnanie? Žiješ s rodičmi, či sama? Varíš si? Staráš sa o domácnosť?
A kde teraz pracuješ? Nemusí byť nejaké nadanie, stačí mať vzťah k svojej práci a praxou sa zdokonaľovať. A domáce práce si tiež rokmi zdokonaľovať, vedieť si upratať a navariť, treba sa snažiť.
Ja som nepovedala ze pises o tom istom iba ze cela tema je nasilu vymyslena
Nalíčiť sa,vytrhat si obočie,starať sa o pleť sa vieš naučiť na (aj) akreditovanych kurzoch.Naucis sa to a zároveň získaš certifikát pre prípadnú budúcu kariéru v tomto smere.
Existujú výtvarné a hudobné školy aj pre dospelých a existujú aj súkromný učitelia rôznych hudobných nástrojov.
V dnešnom svete si vieš urobiť kurz alebo skolu na cokolvek
si to napisala ako keby si bola nejaka princezna alebo ziacka ZS... ze neviem hrat na nastroj (no a? aj kopa dospelych co chodili do zus, uz po strednej ten najstroj ani nevideli, o spievani ani nehovorim :DDD este tancovat a hrat na harfu by si rada? pri tom sa budes este malovat a cesat? ako prepac, jasne, ze si robim z toho srandu), nieco napisat... nevies fyziku chemiu. NO v tvojom veku na taketo sa vykaslat. najdi si pracu kde si mezdi ludmi a pracuj na sebe tam. Na nejake vseobecne hlboke znalosti vied, sa vykasli, ked potrebujes sa naucit pracu robit, a komunikovat s ludmi. Fakty potrebne k praci, sa daju naucit aj priamo tam. A na tieto veci, proste treba prestat fnukat, ze "som introvert" a proste vyliezt medzi ludi. Tak budes 10x divna (podla teba) a potom bude lepsie... vsetko sa da naucit, hocikedy, ale treba chciet.
neviem kde v praxi by si akoze vyuzila tu matiku, fyziku, chemiu.. co by si s nimi chcela robit? aku pracu chces robit? proste ak raz na to nemas bunky, nevies to, tak si musis najst take zaujmy, pracu, kde to nepotrebujes. Nie kazdy musi byt chemik, fyzik.
Obocie ti vytrha kozmeticka za par minut, a ty budes udrziavat, namalovat zakladne sa dokaze aj 11rocne dievca podla videi na youtube, staci trochu trening, mozno na zaciatku poradit od nejakeho vizazistu co sa ti hodi/nehodi (popravde ani ja to neviem celkom a vobec mi to zily netrha)... ucesat tiez, len ti proste treba dobry strih vlasov a uces ti poradi kadernicka...
Mimochodom som uctovnicka, a sem tam som v takom stave ze aj scitanie a odcitanie idem s kalkulackou :DDD a vyssie sucty ani nehovorim :DDD co sa budem zdrziavat, ked na to vymysleli techniku?
si lava a spomalena, tak sa prestan lutovat a zacni si vazit svoj zivot a daco pre seba, okrem lutovania, aj rob. kazdy den mas moznost sa dakam posunut.
toto je zas dalsia vymyslena tema?
to vazne ludia?
@really8 asi ma naozaj dnes sichtu na MK 😃
To,čo píšeš,že nevieš,sú veci absolútne nepotrebné pre normálny prakticky život. ja som šla na zdravotnú školu,lebo som nevedela matematiku. Dodnes ju neviem,ledva viem násobilku.Rovnice? To načo ti to akože by malo byť?
Kresliť? Nenávidela som výtvarnú,lebo kresliť neviem. No a?
Spev, tanec, nástroj? To prečo vôbec toto riešiš? Kde s tým chces ísť?
Aku máš školu? Pracuješ? Kde bývaš? Ako schopná sa postarať sama o seba,byť finančne nezávislá,to znamená,že máš všetky schopnosti potrebné na bežný život.
@simca06022011 však to ako pred 500 rokmi,že ženy mali vedieť hrať na hudobný nástroj, tancovať, spievať, vyšívat
😃😃
Moc to riešiš a máš nízke sebavedomie. Ty nepotrebuješ byť rovnaká, ako ostatní. Potrebuješ byť sama sebou. No a? Choď robiť niečo, čo ťa bude baviť. Ja neviem cestuj a buď sama sebou.
Nemýľ si byť introvert a mať sociálnu fóbiu a nemať komunikačné skills. Ja sama som introvert a poznám ďalších xy a nik z nás nemá problém komunikovať s druhými ľuďmi a to je vec, ktorá sa dá naučiť 🙂 takže menej fňukať do vankúša a viac sa snažiť. Ver mi, nikomu sa nechce, ale sú na svete 2 typy ľudí, 1. Tí, čo sa rozhodli sa posúvať v živote a 2. Tí, čo sa rozhodli fňukať na to, aký je svet zlý, lebo nič nevedia
Prihlas sa do turistickeho oddielu, na to nepotrebujes nic vediet. Tam zacnes. Najdes si postupne priatelov, rozzrozpravas sa a mozno aj prides na to, co by Ta v zivote bavilo, co by Ti islo. Lebo turisti su ludia roznej fajty a urcite si minimalne s jednym, viacerymi si zahrate na rovnaku strunu a mas to. Hned Ti bude na svete veselsie, aj priatelstva budu, aj cas budes mat s kym travit a najdes smer, kam sa dalej pohnut.
Myslím, že nasilu konverzačná téma, lebo neuvedieš to podstatné, kde pracuješ a či sa uživíš. Dokelu aspoň buďte kreatívni.
Mňa nebavia žiadne ručné práce, ani na hudobný nástroj nehrám, z fyziky som mala štvorku. Ale veľmi dobre som sa uplatnila tam, kde nič z tohto nepotrebujem. Tak čo teda robíš okrdm brigády na MK, ak robíš?
😊 Ahoj, ak potrebujes kamaratku, kludne mi napis sukromnu spravu
YouTube- od líčenia po Excel… tam nájdeš všetko. Len do toho investuj svoj čas. A čo tak filmy/ seriály ani to ťa nebaví? Cvičenie? Šachy? Varenie? Neverím že nie je jedina stránka v ktorej by si sa nenašla 😊
Chcem ti len napisat to že buď rada že si zdravá a nič viac nepotrebuješ neviem či maš priatela ale aj to pride všetko chce čas nečitaj tu blbe komentare je to zbytočne…pišem to preto lebo som mala podobnu kamaratku ako si ty …ani sa namalovať ani obočie upraviť či vlasy ani sa pekne obliecť a ani variť nič🙈vždy som jej pomaha a tak sme doplnovali a dokonca keď sme išli niekam von nevedela si ani vypytať jest vždy sa zasekla a utiekla 😃ale potom pochopila to že “nič nevie,, nieje všetko hlavne ze je zdrava,chlap si ta najde… a najde na tebe niečo vynimočne …o tom by som mohla pisať hodiny ak chces napiš mi spravu….
Ničomu sa nevenuješ lebo si myslíš, že to nevieš. Nuž na gitaru sa nenaučíš za 5 minút, ani fyziku sa nenaučíš za desať. Nemáš chuť, nemáš snahu, nemáš výsledky. Ja kreslím od základnej, myslím si ze som dobrá? Nie,ale baví ma to. Mám doma niekoľko hudobných nástrojov, ovládam ich? Nie, ale baví ma to. Som dobrá v účesoch? No na nobelovku nie ale baví ma robiť účesy kamoškam. A vieš čo ti poviem? Druhí ma chvália lebo to robím s radosťou a zlepšujem sa. Ak chceš školu tak si ju sprav, chceš kurz? Tak si ho sprav. Nedrží ťa nič len tvoja chuť. Môžeš byť dobrá vo veľa veciach ale ak si nedáš šancu nikdy na to neprídeš a budeš sa topiť v tomto nič nerobim lebo nič neviem.
Všimol som si hneď prvú vec. Vieš písať, vyjadriť sa. Hoci pochmúrne myšlienky, bolo radosť čítať to (dobrý štýl a gramatika). Myslím, že písanie by ti šlo. Môžeš skúsiť písať aj s AI ak chceš. A možno ti AI dá nejaké nápady a inšpirácie, čo by si sa mohla začať učiť. Nejde o to, čo ti ide/nejde, ale či chceš. Kde je vôľa, tam je aj cesta, hľadaj riešenie na problém, nie problém na každé riešenie.
Ja som sa na staré kolená začal učiť zvárať, ak napriek mojej diagnóze (SM). Skús si popremýšľať, aké boli/sú tvoje tajné sny a bez ohľadu na talent (v rámci finanč. možností samozrejme) si ich jednoducho splň. Bodka. Takto jednoducho.
tak najvyssi cas sa nieco naucit, nie ?