Som už dva týždne v karanténe. Môžem dostať výpoveď?

natalia2003
28. nov 2021

Môžem dostať výpoveď keď som karanténnu PN odoslala zamestnávateľovi na 10 deň emailom keď má majster a personálne oddelenie informovalo som si myslela, že to odošle doktorka do 3 dni keď som v karantene. Ja viem neznalosť zákona neospravedlnuje mám čakať v utorok výpoveď keď sa vrátim do roboty?

dominikasvince
28. nov 2021

@natalia2003 brata tak prepustili
Tiež nevedel ze to neodosiela lekárka

natalia2003
autor
28. nov 2021

@dominikasvince mne ešte volali z personálneho že kedy nastúpim do práce a kedy ukončím PN to vyzerá nádejné že neprepustia ale bojím sa majstra ten mi volal že som skončila. Mňa zaujíma či už musí prepustiť alebo je to na zamestnávateľovi čí má prepustia.

mogaa
28. nov 2021

@natalia2003 a informovala si zamestnávateľa že si na karanténnej PN? lebo zamesntávateľovi musíš minimálne oznámiť že si na PN aby vedel tvoju prácu prerozdeliť alebo sa zariadiť inak.....ty pokiaľ neprídeš bez udania dôvodu do práce, tak pre neho je to absencia a keďže ani nevie kedy sa vrátiš a či vôbec, tak jasne že si hladá náhradu.....on potrebuje zamestnanca na ktorého s amôže spolahnúť čiže v deň choroby mu oznámi že je na PN....ak si mu to oznámila(sms, e-mail)tak by s tým nemal byť žiadny problémak by mu chýbali neaké doklady napr.prechodka z mesiaca na mesiac kedy stále vie že pokračuješ v PN , stále s tebou vie komunikovať......takže ak si v TPP a oznámila si mu to, tak by nemal byť žiadny problém.....zväčša sa pandemická PN oznamuje SP aj elektronicky a vtedy máš aj pre zamestnávateľa doklad že si na karanténnej PN a oznamovala si to SP....

dominikasvince
28. nov 2021

@natalia2003 myslím si ze je to na zamestnávateľovi, keď sa ti ozvalo personálne ze kedy končíš pn, si myslím ze teda evidujú ze na tej pnke si a tým pádom ta nemôžu len tak vyhodiť.

natalia2003
autor
28. nov 2021

@dominikasvince ozvem sa keď budú karty rozdané v utorok v robote ako to dopadlo 🙈😔🥺

natalia2003
autor
28. nov 2021

@mogaa no veď toto ja som to odkázala majstrovi že som pozitívna v karanténe a on som myslela že to povie na mzdovom ale zabudol alebo nepovedal úmyselne. Potom zavolá že som skončila že som neposlala email tak majtrer je na čo dobrí keď stačí emailovat s personálnym oddelením. Len čo má nasral, že máme informoval ako mám ďalej postupovať. ja musím robiť všetko oni nemusia nič.

mogaa
28. nov 2021

@natalia2003 no pokiaľ to on na mzdovom nepovedal, nemali ako vedieť že si PN, pre nich si prestala chodiť do práce a viedli ťa ako keby si mala absenciu....takéto veci treba riešiť písomne, buď sms alebo mail alebo teda poslať kópiu PN(v tvojom prípade ten vytlačený elektronický formulár čo si zasielala na SP.....

mogaa
28. nov 2021

@natalia2003 určite sa to nerobí tak že po niekom niečo odkážem, ak už, tak si mala volať priamo majstrovi...on nemôže vedieť ak mu niečo oznámi niekto iný, či je to pravda alebo výmysel.....ty máš komunikovať so zamestnávateľom, nie niečo po niekom odkazovať.....

natalia2003
autor
8. dec 2021

@mogaa poslala som registračné číslo PN dodatočné začiatok koniec PN a všetko je v poriadku neprepustili ma a už mi prišlo aj výpočet na 1 deň zo zdravotnej 22 eur všetkim ďakujem za odpovede.