Som v skúšobnej dobe. Môžem oznámiť, že dnes končím a odísť z práce?
To je samozrejme mozne, ale ako pise kocka vyssie - fer je dat zamestnavatelovi par dni najst si za teba nahradu.
Ja som tak končila, v pondelok som oznámila ze končím, potiahla do piatku a vybavene.
urcite mozes...v dnesnej dobe nikto na nikoho neberie ohlad...ja osobne mam opacnu skusenost ze mne zamestnavatel zo dna na den dal vypoved a tiez sa so mnou nebavil takze mozes dat vypoved kedykolvek ak mas na to narok
jasne, ze hej. ako mas na to pravo a je len na tebe, cfi este nieco teda potiahnes alebo nie. zalezi preco odchadzas s prace a tak
Po pravde nevladzem, myslela som že som po zdravotnej stránke už v poriadku, ale telo mi jasne dáva najavo, že ešte nieje čas. A tým že som pomalšia mi to aj šéf dáva pociťovať a necítim sa komfortne, preto tu nechcem ostať
No môžeš, ale urobíš si zlé meno do budúcna..
Neurobis si ziadne zle meno. V skusobnej dobe mozes kedykolvek z prace odist bez udania dovodu. Tak isto ta moze z minuty na minutu poslat domov zamestnavatel. Aj jedna aj druha strana ma na to pravo.
A tiez sa nebude ziaden potencialny zamestnavatel hrat na CSI Miami a vyvolavat tvojmu zamestnavatelovi kde si pracovala mesiac aj s cestou.😀 Take zamestnanie nestoji za to, aby si si ho davala do CV. Taktiez by ani dobre nevyzeralo, keby si si do CV dala pracu, v ktorej si pracovala len chvilu. Nonsens. Takze smelo domov ked nevladzes.
Hej môžeš skončiť okamžite. Teda väčšinou je fér dohodnúť sa aspoň pár dní dopredu, ale keď sa šéf správa ako idiot môžeš aj v strede pracovného dňa.
Jasné, že môžeš skončiť. Oznám to nadriadenému a uvidíš, čo Ti povie. Ak povie, že máš odrobiť ešte tento deň, odrob, ak nebude naliehať, skonči hneď. Tak ako Ta moze z minuty na minutu prepustit zamestnávateľ, tak isto aj ty tak môžeš spraviť. Nato slúži skúšobná doba. Chráni aj zamestnávateľa, aj zamestnanca.
Vo firmách, kde je práca fyzicky náročná, s fluktuáciou zamestnancov prirodzene počítajú.
A netreba davat nic ani pisomne? Staci to len oznamit, pokial sa teda bavime o skusobnej dobe, a odist?
Ja som tiez tak odisla,ze som jeden den prisla s vypovedou,zavolala si veducu, povedala,ze musim zial skoncit a ona,ze dobre,mozem ist rovno domov,nemusim cakat do konca prac.doby😁 Nevyhovovalo mi tam viac veci,nicilo ma to psychicky aj fyzicky a vobec mi ich nebolo luto,lebo za viac nez 2t.mi neboli schopni zabezpecit ani len zakladne pracovne pomocky. Same vyhovorky..Paradoxne mi ich dali,az v den,ked som odisla,lebo si ma chceli necht, no zial🤷♀️ Vobec mi ich nebolo luto,ze boli nastvani😁. Je to tvoje plne pravo skoncit kedy chces BEZ udania dovodu. Zamestnavatelia robia to iste.
Neurobis si vobec zle meno, nato ta skusobna doba je. Tak ako ti zamestnavatel zo dna na den moze povedat, ze uz zajtra nemusis prist, tak to mozes urobit aj ty. A nedavas vypoved, je to oznamenie o skonceni PP v skusobnej dobe,v zakonniku prace je uvedene, ze sa dorucuje druhej strane 3 dni vopred ale je to len odporucenie nie povinnost.
Rec nieje o ferovosti 😀 ale o skusobnej dobe. Ano mozes, zajtra uz nemusis prist
Tu sa asi o ferovosti nebavime otazka bola jasna a odsit moze. Nevieme co sa tam stalo a preco chce takto narychlo odist

mozes ale minimalne slusnost kaze sa dohodnut aspon do konca tyzdna=fer voci ostatnym,kt ta musia zastupit