icon

Stále rovnaké podnikateľské nápady

5. aug 2025

Ahojte
Ako citam kona, furt sa tu tocia rovnake "podnikatelske" napady a to:
A) KAVIAREN
B) SEKAC
C) ZMRZLINOVY STANOK

To je asi vsetko mozno som nieco zabudol. Preco? To fakt tolko ludi ide takouto cestou?
Co tak nejake nanotechnologie? Kde to je 🙂

anonym_9d1611
5. aug 2025

a prečo nano.
otvor DSS pre postihnuté deti a máš plný stav.
len či zarobíš neviem.

13uzivatelka11
6. aug 2025

Gratulujem ti si veľmi šikovná že ti napadlo takéto skvelé podnikanie, si naozaj výnimočná, ale asi niekto, kto chce podnikať v nanotechnologiach, sa nemusí radiť na modrom koníku. 🙂

anonym_4124e0
6. aug 2025

A tebe čo bráni začať podnikať v nanotechnologiach? Kľudne sa do toho pusti, aspoň ti miestne ženy nebudú robiť konkurenciu 🙂

A stale je lepsie otvorit si zmrzlinový stánok alebo kaviareň, ako sa zamestnať v mlm a tváriť sa, ze som veľká podnikateľka 😅

janetinka27
6. aug 2025

@anonym_autor no ludia potrebuju jest, v lete zmrzku, tak otvaraju to, o co moze byt zaujem

oriesocek
6. aug 2025

ludia otvaraju take prevádzky, kde su nizsie vstupné náklady, nie su potrebné nejake specifické licencie a nie sú veľké bariéry trhu. O tom, ci tento krok maju premyslený, maju spocitane fixne, variabilné náklady, poznaju správanie sa trhu, vedia ktorý segment chcu oslovit a ci bude dostatočná kupna sila, atd je už na ďalšiu diskusiu.

autor
6. aug 2025

Islo skor o to preco dokola tie iste 100x prevarene oblasti podnikania. Jasne ze nie doslova technologie. Ale chapem ze to je vnimane ako overene a relativne nizkonakladove.

janetinka27
6. aug 2025
@anonym_autor

Islo skor o to preco dokola tie iste 100x prevarene oblasti podnikania. Jasne ze nie doslova technologie. Ale chapem ze to je vnimane ako overene a relativne nizkonakladove.

@anonym_autor no asi tie nanotechnologie a podobne oblasti cakaju na teba
Inak tu na koniku nie je ziadna merna vzorka co sa tyka podnikania, urcite sem nepisu svoje podnikatelske sny chlapi, ktori si ohlasuju vykopove prace alebo betonovanie

autor
6. aug 2025

No ved ale nechceme aby sa slovakia posunula znalostnej ekonomike?

sowhat
6. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor precitaj si zopar prispevkov na MK a potom sa znova zamysli, ci fakt tu cakas skor podnikanie v nanotechnologiach alebo so stankom s langosmi.

anonym_4a83d0
6. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nezmýlil si si stránku?

martinmmartin
6. aug 2025

Tatoo removal

natinka36
6. aug 2025

asi preto ze ludia si myslia ake to je super mat kaviaren, menuckaren a pod 🤣 a po polroku zatvaraju. Naklady su vysoke a pokial si tam nerobia sami tak to nevychadza…

anonym_b54932
6. aug 2025

Mám veľmi moderný typ podnikania, ale prečo by sa na to pýtala na MK ) Ak sa potrebujem niečo opýtať skutočných ľudí s relevantnými skúsenosťami, zájdem na tematické fórum na reddite.

januska12323
6. aug 2025

Človek, ktorý by pracoval s technológiami nemárni svoj čas na koňovi.

alickapusinka
6. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čo je nízkonakládove.Mám secondhandy a nemyslím si že sú to nízkonakladove položky.Mám doma secondhand na pozemku v mobilnom dome to znamena mobilní dom 12 500 eur prázdny priestor žiadne wc ani voda.Dalej regále vešiaky štendre projekty na elektriku aby som mala samostatne hodiny dokumentácia pre mestský úrad papiere 400 eur.Projekt na elektricku prípojku dalšich 500 eur.Tovar registračna pokladna reklama v novinách dalšie peniaze tak toto nebola žiadna nízkonakladova položka.Takže žiadna malopoložka.Nevieš ako to chodí tak zbytočne sa zamyšľaš nad tým kto čo otvorí.Zapamätaj si vždy musiš mať na podnikanie peniaze pre kadejaku prevádzku. TY len píšeš že čo by si chcela v čom podnikať.Tak podnikaj či nemáš vstupnu inevsticiu.Tak nejdem podnikať ked nemám peniaze na rozbeh na začiatok.Ak by si bola taka chytra tak sa nepýtaš na MK ale už dávno podnikáš ak máš plán a zámer takže zbytočne tu sa pýtať kto ma čo a či mu to ide alebo nie.

liv1
6. aug 2025
@13uzivatelka11

Gratulujem ti si veľmi šikovná že ti napadlo takéto skvelé podnikanie, si naozaj výnimočná, ale asi niekto, kto chce podnikať v nanotechnologiach, sa nemusí radiť na modrom koníku. 🙂

@13uzivatelka11 ja len ze je to muz 😂

liv1
6. aug 2025

Ja mam inak tooolko podnikatelskych napadov ze az, ja mam ale iny problem. Nemam tolko casu 🙈

procrastique
6. aug 2025

Lebo podnikať by chcel kde-kto ale zohnať peniaze na niečo väčšie je už problém.
Na tieto "podnikania" ti treba dajme tomu 10 000- 20 000 a môžeš to rozbehať. Kúpiš búdku alebo zoberieš nejaký priestor na prenájom a frčíš.

Keď sme napr my rozbiehali v minulosti eshop s kozmetikou, objednávali sme tovar a MQQ tam bolo na jednu značku 5 000usd a tých značiek sme potrebovali napr 30.

Keď sme potom rozbiehali niečo iné v oblasti beauty, tak len prístroj (v tomto prípade napr laser) stál 100 000 €.

Za všetkým v podstate a vždy hľadaj peniaze

anonym_659c4f
6. aug 2025
@anonym_9d1611

a prečo nano.
otvor DSS pre postihnuté deti a máš plný stav.
len či zarobíš neviem.

@anonym_9d1611 aj penzióny by sa mohli robiť pre starých ľudí. K nám chodil do práce pán, už Bohu žiaľ nežije, ktorý vlastnil denný stacionár. Ráno pozvazali klientov, mali desiatu, potom nejaké ručné práce, čerstvý obed, prechádzka v areáli a poobede 🍰☕. Mali sponzora zo zahraničia ( nejaký krestansky spolok) a klienti platili len taký smiešny poplatok, aby sa rátalo, že platia. Len naša populácia starne, nejako sa na to zabúda. Často sa nemá kto postarať o starých ľudí.

margotka17
6. aug 2025
@oriesocek

ludia otvaraju take prevádzky, kde su nizsie vstupné náklady, nie su potrebné nejake specifické licencie a nie sú veľké bariéry trhu. O tom, ci tento krok maju premyslený, maju spocitane fixne, variabilné náklady, poznaju správanie sa trhu, vedia ktorý segment chcu oslovit a ci bude dostatočná kupna sila, atd je už na ďalšiu diskusiu.

@oriesocek presne tak, nikto do predu nevie, ako mu to pôjde. My, keď sme začali, asi po mesiaci som povedala doma, že koncom roka to zbalíme. No ukázalo sa, že sme jediný v okrese aj jediný v širokom okoli a tak sa to rozbehlo. Len na začiatok tie vybavovačky po úradoch, čo až človeka odrádza, povolenia....No môj muž stále vraví, že ak by sme teraz začínali, už by zvolil iný druh podnikania. Tak mu stále vravím, že čo nebolo môže byť 🫣.

procrastique
7. aug 2025
@anonym_659c4f

@anonym_9d1611 aj penzióny by sa mohli robiť pre starých ľudí. K nám chodil do práce pán, už Bohu žiaľ nežije, ktorý vlastnil denný stacionár. Ráno pozvazali klientov, mali desiatu, potom nejaké ručné práce, čerstvý obed, prechádzka v areáli a poobede 🍰☕. Mali sponzora zo zahraničia ( nejaký krestansky spolok) a klienti platili len taký smiešny poplatok, aby sa rátalo, že platia. Len naša populácia starne, nejako sa na to zabúda. Často sa nemá kto postarať o starých ľudí.

@anonym_659c4f
DSS ani penzióny pre starých si neotvorí nik kto má hlavu na krku. Malé DSS majú dajme tomu 20 ubytovaných, stredné okolo 50 a veľké okolo 100 ubytovaných.

Zamestnanci by mali mať 2 až 4 klientov na starosti (slovenské pomery je to max 2 aj keď je vysoký stupeň odkázanosti).

Pre nejaké DSS, kde je 80 ubytovaných potrebuješ cca 40-70 zamestnancov. (Opatrovateľky, zdrav.sestry, lekári, sociálni pracovníci, administratíva, kuchyňa, práčovňa, upratovanie, riaditeľ... )

A teraz si zober len ten najmenší počet, 40 zamestnancov. (ktorý zahŕňa podstav opatrovateľov/zdrav.sestier)
Dajme tomu, že priemerne im zaplatíš 1 000€ a odvody budú v priemere 700 eur.
Potrebuješ 68 000 len na výplaty a potom klasika voda, elektrina, internet, dane, nové spotrebné materiály rekonštrukcie, účtovníčka, atd atd atd, si na cca 75-77 tisícoch mesačne.

A ubytovaných máš spomínaných 80 ubytovaných a v priemere ti platia dajme tomu 1000 eur. Čiže čistý zisk, 3-5 000€.

princezna_bosorka
8. aug 2025

@anonym_autor v zahranici, slovensko je najmenej inovativna krajina eu, preco by tu niekto zacinal s niecim takm progresivnym?