icon

Štátna dotácia a eshop

ajinko
29. jan 2013

Mamičky neviete mi poradiť, tie ktoré ste si spravili kurzy a schválili Vám dotáciu, je možné mať podnikateľský zámer aj na eshop? Bolo mi povedané, že nebude schválený. Keďže so synom často chodím po lekároch aj 5x do mesiaca a chodí zo školy o 11tej, 12tej tak nemôžem byť v kamennom obchode do tej 3-4,,družina nieje možná, nechcú ho tam a je otázne či ho nevyhodia aj zo školy, premýšlam aj nad domácim štúdiom,,,a nemá mi s ním ani kto pomôcť, sme odkázaný iba samí na seba,,ste tu nejaká ktorej bola schválená dotácia na eshop???

aduskatt
29. jan 2013

@ajinko dotácie vypláca mesto, kde si vedena na urade prace
@anos18 tak to je potom fakt asi od uradu k uradu.hm, zasa statna jednota sa ukazala.vsade nieco ine☹

anos18
29. jan 2013

@ajinko Ja ked som obhajovala, vyhodili asi polovicu ludi a niektori uz boli aj tretikrat. U nas z toho robili "caviky" 🙂

anos18
29. jan 2013

@aduskatt Je to naozaj individualne, ako som pisala vyssie, u nas robili dost velke problemy. A na konci roka je to asi najhorsie - peniaze sa minu ...

aduskatt
29. jan 2013

@anos18 tak som mala potom stastie, obhajobu som mala tyzden pred vianocami, bolo nas cez 30 a vsetci sme dostali, za pol hodky bolo komplet po obhajobach.o osmej sme prisli, o pol deviatej mali napisany test, o deviatej zacali obhajoby, 9,45 som uz sedela na kave............

anos18
29. jan 2013

@aduskatt Tak to bola superrychlost 🙂 U nas bol rano test, potom spravili harmonogram, kto sa ma kedy vratit na obhajobu. Cezpolni isli najskor, ja som sa dostala na rad neviem ci az okolo druhej poobede.

mapa
29. jan 2013

teda ja len ziram na co vsetko a akym sposobom nas stat rozdava dotacie... 😕 😠 😠 ale uz rozumiem preco ti, co naozaj makaju, musia platit tak nenormalne dane, odvody a poplatky, nic z toho nemat a drzat hubu a krok ... 🙄 😝

aduskatt
29. jan 2013

@mapa ta dotacia je poskytnuta z fondu EU a je to na rozbeh podnikania, nie je to horibilna suma, mas presne urcene, co a kolko si mozes z toho financovat a makat a platiti dane a odvody musis rovnako, ako kazdy iny........je to lepsie, ako byt stale nezamestnany a stat plati za teba, ako nezamestnaneho odvody.takto mas vlastny biznis a zarabas si na svoj a nie na cudzi zadok a z toho nasledne platis dane a odvody, ktore by si ako nezamestnany statu platit nemusel🙂

ajinko
autor
29. jan 2013

@mapa tiež by som radšej robila ale žiaľ nemôžem a ak moju situáciu porovnávaš tak ako si to vyššie uviedla tak ďakujem veľmi pekne,,nemienim sedieť na zadku alebo si nechať platiť sociálne po 800e (tam idú tie tvoje peniaze) na romske komunity,,,ja som tiež robila ale žiaľ teraz nemôžem a musím z niečoho žiť a chcem si začať niečo svoje čo zabezpečí mne a synovi celkom obstojný život,,ak toto pokladáš za mrhanie "tvojích" peňazí tak mi je ťa fakt ľúto, lebo peniaze idú z fondu a ja len dúfam, že raz nedopadneš tak ako ja!! s chorým synom a vdova!!!!

ajinko
autor
29. jan 2013

@mapa joj a ešte čosi,,ja som sa nadrela ako mulica, 3 roky som mala 2-3 roboty aby sme sa mali lepšie a kam išli peniaze za odvody??? a čo nemám vari teraz nárok si zažiadať o dotáciu ke´d to naozaj potrebujem??? ty si myslíš, že také ľahké dotovať niečo 2 roky a nevedieť či sa nezadlžiš????!!!

jankagun
29. jan 2013

@mapa dotacie z EU su len ciastocne na rozbeh podnikania,musis mat nejaky svoj kapital aby si vobec dostala dotaciu.ja som dostala dotaciu 2500 eur ale musela som preukazat vlastne financne prostriedky ktore museli byt vo vyske minimalne dvojnasobku dotacie...a vies kolko platia zivnostnici odvody?a to nehovorim o tom,ze dalsie odvody idu zo zamestnancov..kvoli tym nehoraznym sumam tento rok koncim so zivnostou..ale co mi bude chybat,je sloboda co sa tyka zivnosti.dovolenku som si mohla vybrat kedy ja chcem alebo potrebujem a od nikoho som sa nemusela pytat ze ci si ju mozem zobrat.to je super vyhoda podnikania..

jankagun
29. jan 2013

@ajinko to azlezi od UP,vo ZV to neuznali,aspon teda ked ja som ziadala o dotaciu,ale napr. v CA uznali vsetkym co chceli mat eshop a dostali dotaciu do 3mesiacov.ja som na nu cakala 11mesiacov,kym mi ju poslali na ucet kks...ale druhykrat by som ju uz nebrala,ked ti nepojde biznis minimalne tie dva roky,tak musis cast dotacie potom vratit..preto radsej koncim so zivnostou..ale drzim Ti palce,aby Ti to vsetko vyslo ako chces 🙂

anos18
30. jan 2013

@mapa Ahoj, nech sa paci. Kazdy obcan tejto republiky ma pravo vybavit si dotaciu na podnikanie. A ked si myslis, ze byt zivnostnikom (myslim tym - malym zivnostnikov) je byt lahke, tak si to vyskusaj. Preco myslis, ze tolko ludi vracia od januara zivnosti? Lebo sa mame tak dobre? Vyhodis vyse 180 EUR len na odvody a este si nic nezarobila. Kto zavidi, kazdy si to moze skusit.

anos18
30. jan 2013

@ajinko No nezabudla som a zistovala som u nas na UP. U nas je to v pohode, povedala, ze maju vela e-shopov, ze je to moderne a ze je to take podnikanie ako kazde ine. Nemaju to nijako obmedzene, ze nemozu davat na e-shopy. Dokonca tam si mozes z dotacie hradit i web domenu, kym u toho podnikatela, ktory nema e-shop, to nie je mozne.

mapa
30. jan 2013

@anos18
@ajinko neviem, preco ste sa do mna tak pustili, na nikoho som neutocila, nikomu som nepriala nic zle, napisala som to ako ciste konstatovanie- moj nazor a stale si za nim stojim 😎 😉
btw. to vam nedoklaplo, ze tie podmienky a odvody su pre normalnych zivnostnikov (a aj pre zamestnancov, ci kohokolvek, kto musi zaplatit len obycajny kolok na urade...) su od noveho roka otrasnejsie, lebo prave z nich sa musia uzivit vsetci ti statni uradnici a projekty?! je to zacarovany kruh a dotacie tomu dopomahaju- v tom negativnom zmysle slova 😉

anos18
30. jan 2013

@mapa Samozrejme, ze vsetci platia odvody. Aj zamestnanci aj zivnostnici. Ale tie dotacie su z EU, preco by sme ich nemali vyuzit? Stat stoji viac penazi ten, kto je nezamestnany, nemyslis?

anos18
30. jan 2013

@mapa a pustili sme sa do Teba preto, lebo Tvoj prispevok vyznel tak, akoby makali iba zamestnanci a podnikatelia asi nerobia nic, len si valaju sunky a jazdia na Mercedesoch. Alebo ako keby dokonca robili i na nas. Mozem Ti povedat, ze tiez ako matka samozivitelka, nikdy som necitila taku financnu neistotu a vlastne aj strach, ako budeme zit. Lebo naozaj to nie je vobec jednoduche.

ajinko
autor
30. jan 2013

@anos18 a to čo je tá web domena??? ja som dnes dostala osvečenie o absolvovaní kurzu,,a chcú aby som šla na živnostenský sa popýtať či má zmysel začať vybavovať živnosť na daný predmet podnikania,,,ako si ty dalej postupovala?? ja mám v tom totálne chaos kam teraz ísť a čo skôr spraviť
@mapa ale ba vyznelo to že útočíš a aj v tom pokračuješ,,a dakujem za názor, tvoj pohlad na vec, peniaze niesú z tvojho vačku sú z Európského fondu a pokiaľ niesi majiteľka fondu tak sa krz naše podnikanie trápiť nemusíš,,,a ak nechceš prispievať na darmožráčov tohto štátu odporúčam prestať pracovať a zažiadať si o sociálne dávky tak ťa nikto nebude "okrádať" a ty nebudeš musieť ťažko drieť na nás 😀 😎

anos18
30. jan 2013

@ajinko No ty si zriadis web stranku a za to musis platit, no a u Teba aj tento poplatok by mohol byt z dotacie. Ale preco Ta poslali na zivnostensky? Zivnostensky s tym nic nema. Ty chces podnikat a zivnostensky urad Ti zapise akukolvek volnu zivnost. Ved zavisi praveze od UP, ci Ti teda daju dotaciu na e-shop. Povedali Ti vyslovne, ze na e-shop si nemozes ziadat?
Mozno zato Ta poslali na zivnostensky, lebo do podnik.zameru si musis dat presne nazov zivnosti, ktoru budes prevadzkovat.
Ja by som si teda:
1.) ujasnila na UP, ci Ti teda daju dotaciu na e-shop, nech sa vyjadria, ak ano, tak:
2.) chod na zivnostensky a povedz, co chces robit, aj to povedz, ze cez web a povedia Ti nazov zivnosti
3.) zacni si spracovavat podnik.zamer 🙂

anos18
30. jan 2013

@ajinko a aj @aduskatt spominala, ze zato, ze ma e-shop, si mohla z dotacie uhradit aj web stranku. Ini si to nemozu nakalkulovat do nakladov z dotacie.

mapa
30. jan 2013

@ajinko EU a jej fondy nevisia vo vzduchu - sme ich sucastou, takze vsetko je platene aj z nasich dani a odvodov... ked svoj e-shop rozbehnes, snad pochopis, prajem vela uspechov... 😉 myslim, ze ta, ktora tu adresne utoci si ty, takze svoju debatu koncim 😉 😀

aduskatt
30. jan 2013

@anos18 eshop je velkoobchod a maloobchod, mozem to najst presne a vecer to sem hodim.............zivnostensky ti da co len chces do zivnostaku a nemaju vobec nic spolocne s dotaciou........

ajinko
autor
30. jan 2013

@anos18 No áno povedala, že neschvália vraj minulý rok toto všetko zamietli ale tak ja nemám inú možnosť čo sa mám nechať vyživovať od štátu takou almužnou?? ma ide urvať doma keď nerobím,,a navyše ona čo zasadá v komisii ked vie?? ja nechápem :/ no to vraveli všetkým že majú ísť na živnostenský a potom budú aj konzultácie na upsvar

anos18
30. jan 2013

@aduskatt To ja viem. Ved nie ja ziadam dotaciu, pis to ajinko. 🙂

ajinko
autor
30. jan 2013

@mapa píšeš akoby som nikdy nerobila,,super 🙂 ďakujem

@aduskatt mohla by si mi to prosím poslať v súkromnej správe? 😀 Ďakujem 🙂

aduskatt
30. jan 2013

@anos18 sorry, som domotana z toho🙂
@ajinko myslis nazov tej zivnosti?

aduskatt
30. jan 2013

@ajinko na zivnstenskom som ani nebola🙂 vy to mate fakt nejake divne

ajinko
autor
30. jan 2013

@aduskatt ja nechápem na čo tam mám ísť tiež,,,a smiem sa spýtať s čím máš eshop??

aduskatt
30. jan 2013

@ajinko oni s tym vobec nic nemaju a uz vobec ti nebudu oni hovorit, ci sa ti oplati alebo neoplati......

aduskatt
30. jan 2013

@ajinko eshop je este vo vyrobe, takze zatial este s nicim🙂))

anos18
30. jan 2013

@ajinko Tak chod za veducim odd. a opytaj sa, ked na celom Slovensku davaju dotacie na e-shopy, preco u vas nie?