Štátna dotácia a eshop
Mamičky neviete mi poradiť, tie ktoré ste si spravili kurzy a schválili Vám dotáciu, je možné mať podnikateľský zámer aj na eshop? Bolo mi povedané, že nebude schválený. Keďže so synom často chodím po lekároch aj 5x do mesiaca a chodí zo školy o 11tej, 12tej tak nemôžem byť v kamennom obchode do tej 3-4,,družina nieje možná, nechcú ho tam a je otázne či ho nevyhodia aj zo školy, premýšlam aj nad domácim štúdiom,,,a nemá mi s ním ani kto pomôcť, sme odkázaný iba samí na seba,,ste tu nejaká ktorej bola schválená dotácia na eshop???
Nestiham citat vsetky prispevky, snad sa nebudem opakovat. Ak vycerpes celu dotaciu hned v 1. rok, tak na dalsi rok ti vyjdu povinne odvody. Ak sa tomu chces vyhnut, tak nesmies prekrocit hranicu - to zverejni SP na konci roka, podla 12 nasobku zivotneho minima. Kedze som bola este na materskej, cerpala som len cast dotacie a zvysok na druhy rok a tym padom mi odvody nevysli. Smaozrejme zapocitava sa k tomu aj prijem. Ak tvoj prijem bude pocas roka vyssi, tak kludne cerpaj celu dotaciu. U nas v presove na eshop pred 2 rokmi neschvalovali, teraz neviem...
@aduskatt takže hradiť webstránku z dotácie nemôžem?? chcela by som poradiť,, mám poznačené zo školenia, že pokiaľ plánuješ podnikať v mieste bydliska platí sa tam iná daň,,aká je jej výška?? súhlas majiteľa bytu mám a list vlastníctva si môžem ísť ja vypýtať na bytové či majiteľ bytu??
@aduskatt presne tak,,čo som sa nachodila po konkurzoch, čo som sa žiadostí naposielala,,,ked vidia na CV dieťa a rozvedená už si hned predstavujú koľko krát do mesiaca budem žiadať voľno lebo je dieťa choré,,a hned to aj zmietnu zo stola,, ale hlavne je že politici tvrdia že roboty je dosť,,hej možno tak na D1tke,,
nastastie to uz riesit nemusim🙂 a dufam, ze uz nebudem musiet ani do buducna

@inffinity tato dotacia, o ktorej sa bavime je dotacia pre nezamestnanych, ktori su evidovani na urade prace, teraz podla noveho zakona, ktory pride do platnosti v maji uz musis byt na urade prace evidovana rok, nestaci tri mesiace