icon

Štátna dotácia a eshop

ajinko
29. jan 2013

Mamičky neviete mi poradiť, tie ktoré ste si spravili kurzy a schválili Vám dotáciu, je možné mať podnikateľský zámer aj na eshop? Bolo mi povedané, že nebude schválený. Keďže so synom často chodím po lekároch aj 5x do mesiaca a chodí zo školy o 11tej, 12tej tak nemôžem byť v kamennom obchode do tej 3-4,,družina nieje možná, nechcú ho tam a je otázne či ho nevyhodia aj zo školy, premýšlam aj nad domácim štúdiom,,,a nemá mi s ním ani kto pomôcť, sme odkázaný iba samí na seba,,ste tu nejaká ktorej bola schválená dotácia na eshop???

aduskatt
23. feb 2013

@inffinity tato dotacia, o ktorej sa bavime je dotacia pre nezamestnanych, ktori su evidovani na urade prace, teraz podla noveho zakona, ktory pride do platnosti v maji uz musis byt na urade prace evidovana rok, nestaci tri mesiace

jankali
23. feb 2013

@ajinko ahoj, prečo počítaš aj s odvodni do soc. poisťovne? Prvý rok nemusíš, potom podľatoho, ako ti vyjde prvé daňové priznanie.

ajinko
autor
23. feb 2013

@jankali uff ja nviem som z otho somár,,, :-/ a najhoršie na tom je, že som niekam zapatrošila PZ a nemôžem ho nikdy nájsť do,,,,,,,

aduskatt
23. feb 2013

@jankali do zdravotnej odvody musis od zaciatku, teraz je to okolo 55 EUR, socka je sice fakt, ze nemusis, ale treba potom rata s tym, ze ked ochories, tak ani socka ti nebude nic davat....

jankali
23. feb 2013

@aduskatt áno, prepáč, nedočítala som.. och. No v tej Trnave nic moc, z toho veľmi flexibilní nemôžete byť:(

aduskatt
23. feb 2013

@jankali no zabijem sa? ale lepsie ako nic.....mne apson urobili vynimku v tom, ze mi dovolili si uhradit webstranku, inak ani to nedovolia☹

matozazzo
23. feb 2013

Nestiham citat vsetky prispevky, snad sa nebudem opakovat. Ak vycerpes celu dotaciu hned v 1. rok, tak na dalsi rok ti vyjdu povinne odvody. Ak sa tomu chces vyhnut, tak nesmies prekrocit hranicu - to zverejni SP na konci roka, podla 12 nasobku zivotneho minima. Kedze som bola este na materskej, cerpala som len cast dotacie a zvysok na druhy rok a tym padom mi odvody nevysli. Smaozrejme zapocitava sa k tomu aj prijem. Ak tvoj prijem bude pocas roka vyssi, tak kludne cerpaj celu dotaciu. U nas v presove na eshop pred 2 rokmi neschvalovali, teraz neviem...

nika1375
23. feb 2013

@aduskatt Ja tiez teraz cakam na komisiu,ale mam z toho nervy. Ak sa mozem spytat
,naco ti schvalili,v com budes podnikat?

aduskatt
23. feb 2013

@nika1375 ja som bola pred dvoma tyzdnami uz na podpis dohody, uz cakam na peniaze, ktore samozrejme uz mesiac meskaju.........
ja vo vselicom, ale gro bude internetovy obchod

nika1375
23. feb 2013

@aduskatt tak si už na dobrej ceste 🙂 . Ja som žiadosť podala v júli 2012, a teraz vo februári som len bola len na školení. V pondelok idem zaniesť zámer, a potom komisia.
Takže to u nás chvílu potrvá 😒 ...

aduskatt
23. feb 2013

@nika1375 ja som to zacala vybavovat v novembri, no na ceste som, len ludia uz chcu platbu, napr za web, dohodla som sa s nimi na februar a peniaze budu az v marci.takze cakam a nemozem zarabat☹ hlavne, ze platit treba

Držím palce

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt takže hradiť webstránku z dotácie nemôžem?? chcela by som poradiť,, mám poznačené zo školenia, že pokiaľ plánuješ podnikať v mieste bydliska platí sa tam iná daň,,aká je jej výška?? súhlas majiteľa bytu mám a list vlastníctva si môžem ísť ja vypýtať na bytové či majiteľ bytu??

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko nam v TT nedovolili, ale tym, ze ja robim eshop, tak mozem, co sa tyka dane, o tom neviem nic a list vlastnictva si stihani z katasterportalu

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt vďaka za tip 🙂 a stačí ak do miesta napíšem, že Podnikateľksú činnosť plánujem vykonávať z miesta prechodného bydliska??? Súhlas majiteľa bytu mám

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt neviem číslo listu vlastníctva tak mi to je na dve veci,,,,

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko ak mas suhlas, tak by malo..ja som presvedcena, ze ano, ale radsej napisaem malo by, lebo uradnici su nevyspatatelny🙂 ved ked pojdes na prekonzultovanie, tak by ti to mali poopravovat, ked to nebude dobre

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko na katasterpotrali to vies vyhladat podla mena

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt no k tým strigám ktoré na mňa hľadeli akoby som neviem čo chcela a rovno s úškrnom povedali že mi to zamietnú... skúsim pozrieť som hľadala podľa listu vlastníctva,, ´dakujem

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko nemyslis vazne☹( my sme mali uzasnu tetusku, ta nam pomahala ako sa len dalo, hovorila, ze sme vlastne nieco ako jej deti:.-)) ze nas vysledok je vlastne vysledkom jej prace:_) a bolo to ja vidno

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt sas mi skoro na školení slzy pustili,,, ja neviem čo s nami bude ak mi to neschávlia,,,už ma nebaví poberať dávky v hmotnej núdzi preboha to nieje život

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko tiez som to nejak tak poriesila, tu proste robota nie je a ked je, tak len pre uz dopredu vybratych

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt presne tak,,čo som sa nachodila po konkurzoch, čo som sa žiadostí naposielala,,,ked vidia na CV dieťa a rozvedená už si hned predstavujú koľko krát do mesiaca budem žiadať voľno lebo je dieťa choré,,a hned to aj zmietnu zo stola,, ale hlavne je že politici tvrdia že roboty je dosť,,hej možno tak na D1tke,,

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko u mna ani neriesili deti a pod.na skuskach zrucnosti sme boli 20ti, na vyhodnoteni uz 21 a vyhrala baba, ktora na tych skuskach s nami ani nebola a prisla na vyhodnotenie ta dvadsiataprva.....tak asi tak.a na chodbe sa s nou velmi kamaratsky bavili zamestnankyne

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt katastrofa,,,, kam tento svet speje

aduskatt
23. feb 2013

nastastie to uz riesit nemusim🙂 a dufam, ze uz nebudem musiet ani do buducna

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt dúfam, že ani ja nie,,,chcela by som sa spýtať čo mám dať do doplňujúcich údajov, pokiaľ nemám zmluvu o budúcej zmluve, ani nijaké certifikáty,,a cenník budem nastavovať podľa vzhľadu daného tovaru?? :-/

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko myslim, ze nemusis nic, nie je potrebne mat uplne vsetko vyplnene

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt TAK TAM NAPíšEM žE PODľA CENOVEJ PONUKY,,,A nevadí, že otravujem?? 🙂

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko ja som nieco ako cennik vobec nedavala, ani som nespecifikovala do toho planu, co konkretne budem predavat, lebo davat tam cennik s 200 polozkami je im na dve veci🙂))) nevadi

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt ja teraz robím akurát tabulku,,,,ufffffffffffff