Sťažnosti v práci. Ako postupovať pri neistote?
Zdravím.
Skúsim to skrátiť. Jedná sa o prácu. Pracujem v jednej firme , mám zmluvu na určito. Pracujeme na 2 smeny. Dvaja a dvaja. Prednedávnom som zistila, že vedúci si zavolal 2. smenu , aby im povedal, že sú na mňa sťažnosti a aj na môjho kolegu ( no jeho neriešil, jeho nevyhodí vraj nikdy, majú pravdepodobne nejakú dohodu/vzťah… niečo) ja sa tým kolegom sa nemusím…On nemusí mňa a stále má sťažnosti na mňa. No 2. smena so mnou problém nemá.
no a vraj problémy sú so mnou konkrétne, no ja o ničom neviem. Mne nikto nič nepovedal. Šéf tu bol niekolkokrát a len sa usmial a pozdravil. Ľudia sú spokojný so mnou čo viem. Ale vedúci Rozmyšla, že mi teda nepredlži zmluvu. No neplánuje mi to (zjavne) povedať. Neviem čo robiť. Povedali to 2. smene, mne nie. Príde mi to neprofesionálne, že to riešia s každým a so mnou nie. Nič som nepovedala, sľubila som 2. smene, že to necháme tak a počkáme, je nám to divné robia rôzne ťahy a všimli sme si rôzne veci no to asi už nie je dôležité. Dokonca chceli aby sme sa prehodili (smeny) a zrazu nič. Akokeby sa nič nestalo.
Čo to podľa vás znamená? Čo by ste robili?
@vanilkovazmrzka To je to že 2. smene hovoril, že by nás prehodil ( že mojmu kolegovi dá druhú kolegyňu a ja pojdem druhemu kolegovi) Že mi dá “2. šancu” no mne nič nepovedal, a kolegom odbtedy tiež nič. Tak nechápeme (je to už vyše týždňa odvtedy čo im toto povedal)
@vanilkovazmrzka približne 2 mes mám ešte do konca zmluvy. Rozmyšlam, že pohľadam niečo iné… Lebo divné veci sa dejú veľmi. Akokeby nás testujú, skúšajú všetkých 3 kedže ten jeden kolega sa stažuje aj na 2. smenu nie len na mňa.
Sef ako manazer potrebuje zistit ci su staznosti na teba opravnene, preto sa pytal dalsich ludi..aby si urobil nejaky celistvy obraz. Ak ini ludia s tebou naozaj nemaju problem, tak si nemyslim, ze ta vyhodi. A pokial sa teda stazovali aj ini, tak ti pravdepodobne zmluvu nepredlzi.
hladaj si nieco ine.
problem ma kazdy s tym kolegom jednym, kazdy, aj ludia aj zamestnanci, no je to šefov milačik a nenecha dopustit na neho.
Hladaj si nieco ine v kazdom pripade, aby si potom neostala s holou ritou 🙂 je mi to luto. No uz aj keby ta rovno nevyhodil resp zmluvu ti predlzil, robit v takej atmosfere s takym toxickym clovekom nie je ziadna slava
Ja by som sa na rovinu šéfa spýtala, nevydržala by som takéto obchádzanie a neprofesionálne zaobchádzanie a hľadala by som si sama niečo nové.
Hľadala by som si novú praca. Až tak je tá praca dobrá, že sa tam chceš držať?
@lula313 nie je dobrá no nechápem situaciu prečo toto robia
Tak potom nech ti nie je luto. Skus hľadať novú prácu, možno najdes niečo lepsie a toto všetko malo “vyšší dovod”
Normalne by som sa sla za sefom porozpravat, nech vies aky je problem a ako sa zariadit.
Vsetky info, co tu spominas mas od kolegov. Ja by som sa porozpravala so sefom. Kolegovia ti mozu motat motuzy popod nos, aj ked sa tvaria priatelsky a na “tvojej strane”
Ja by som si na tvojom mieste hľadala novú prácu. Lebo takéto neprofesionálne jednanie neveští nič dobré ani do budúcnosti.
Chod za veducim, ze o 2 mes. ti konci zmluva a chces vediet, ci teda pokracujes, alebo si mas hladat nieco ine. Bez ohladu na to, co vies od kolegov na druhej zmene. O tom nic nespominaj. Len, ze chces vediet na com si, aby si sa zariadila.

Keby som bola v tvojej situacii ja, odidem sama hned. Sef ma a tvojim kolegom asi dobry kamaratsky vztah a ten je nad vsetko, na tebe nezalezi, ty sa kolegovi nepacis, takze poletis tak ci tak.
Keby sefovi na tebe zalezalo, zameni ta za jedneho cloveka z druhej zmeny, nech tvoj kolega teda nemusi znasat to aka si ´problemova’.