icon

Strach pred nástupom do novej práce

26. júl 2022

Mali ste strach pred nástupom do novej práce, až taký, že ste tam nakoniec nenastúpili?
Zobrali ma do novej práce, normálne som prešla konkurzom, nemala som žiadnu protekciu. Je to kancelárska práca v štátnej správe, ale ja sa tak bojím, že:
"sa to nenaučím, že to nezvládnem, že nezapadnem do kolektívu" a pod.
Nastupujem po 6 ročnej materskej dovolenke, budem mať od septembra prváka a škôlkarku, cestovať budem do okresného mesta 50km.
Bolo mi na pracovnom pohovore povedané, že až po troch mesiacoch budem schopná sama pracovať a ja sa teraz veľmi bojím, že to bude na mňa veľmi ťažké a zložité.
Bláznim alebo ste si tým niekto tiež prešli?

Strana
z3
loginexistuje
26. júl 2022

tak ale hadam si nesla do uplne inej agendy ako si robila pred detmi napr na obstaravanie ale projektovy manazment

marca12
26. júl 2022

Vezmi si zo sebou zosit a vsetko si zapisuj. V statnej sprave je pomaly rezim,nie ako u sukromnika,kde ides z rychlika a nema na teba nikto cas. Ci zapadnes,nezalezi len od teba,ale hlavne od toho,aki ludia tam uz pracuju. Tym by som sa najmenej yrapila. Naucit sa naucis,len treba chciet. Mna skor udivuje,ze ides dochadzat 50km do uradu statnej spravy. Fuuu to po precestovani ti kolko z vyplaty ostane? Ja tiez tak podobne dochadzam a je mi do placu pri tankovani 😀

autor
26. júl 2022

@loginexistuje Áno 🙈

autor
26. júl 2022

@marca12 No je to preto, že bývam na dedinke a na mieste a ani v okolí nenájdem žiadnu prácu a to fakt nepreháňam ☹

zuzubb007
26. júl 2022

Je to normalna reakcia na novu pracu, kazdy si tym prejde to by si nikdy nenastupila do roboty lebo vzdy to na zaciatku tak je, ja som pri zaucani myslela, ze to v zivote nepochopim, a teraz sa na tom smejem ake je to primitivne lahke tiez kancelarske, a uz robim ako profik vsetko 😉, drzim palce to pojde same

mamula20
Odpoveď bola odstránená
veroniq85
26. júl 2022

Drzim palce. Ja som v statnej sprave vyse 10 rokov a som velmi spokojna. Uz som sa 2x vracala po materskej a vzdy som bola nervozna. Teraz druhy krat mi koncila RD v novembri takze uz som trochu zabehnuta ake stale je to velmi narocne. V mojom pripade hlavne skolkarske choroby mladsieho syna. Ale zvladnes to neboj. Hlavne nemas co stratit a odist mozes vzdy.

viki_lv
26. júl 2022

Ja som takto po 6r rodičovskej nastúpila do úplne novej práce - do štátnej služby a do úplne iného prostredia - za múry väznice. Najskôr som sa 7 mesiacov adaptovala a zaškolovala všeobecne čo sa služby týka, z toho 3 mesiace som bývala priamo vo väzení 🙃, skúšky som si musela porobiť, a teraz 3 mesiace som už vo funkcii a pracujem, ale vôbec nie ešte samostatne - zaškoluju ma kolegyne na oddelení, mám ročnú skúšobnú dobu, po roku mám zase skúšky 🙃 a potom ešte ďalší rok prípravu na stálu štátnu službu, úprimne tá agenda je taká obsiahla... Nie je to nezvládnuteľné, ale častokrát 20 vecí naraz, deadliny, straaaasne veľa interných predpisov, ale podľa mňa stále lepšie ako monotonna práca alebo málo práce - pomaly ubiehajú dni. Jedine to tvoje dochádzanie si ja osobne neviem predstaviť - 100 km denne - budeš utahana ako pes. Ale keď nemáš takúto možnosť práce bližšie, tak s tým nič neurobíš a nepomôže ti trápiť sa tým

loginexistuje
26. júl 2022

napis mi do IP poslem ti nejake linky kde si mozes co to pozriet a neboj sa trochu studia a tak a dostanes sa do toho a tiez nemozu od juniora ocakavat hned sa ostatnu pracu

monikamama
26. júl 2022

Uplne ine v inom meste :-/

autor
27. júl 2022

@monikamama Takže, tiež dochádzanie ☹

elia9
16. aug 2023

Pekný večer🙂len sa chcem opýtať, ako si to zvládla, či to naozaj bolo až také náročné..
Pevne verím, že už si "za vodou" zabehnutá a spokojná 🙂 prepáč, že sa pýtam, ale od septembra budem v takmer rovnakej situácii ako si bola ty pred rokom a aj pocity mám veľmi podobné, tak by som si rada prečítala niečo pozitívne 🙂

Strana
z3