Strata práce a nová práca

9. nov 2022

Ahojte, aktuálne som v situácii že mi šéf povedal že už so mnou v práci neráta skrz financie. Bola som už aj na pohovore inde a mám veľkú šancu ale stále rátam pre istotu aj s tým že nie. Dohodli sme sa v aktuálnej práci že by som tu bola do 25.11 a mesačné odstupné. Preto iba do 25.teho lebo v prípade že by ma zobrali do druhej tak tam potrebujú aby som nastúpila už 26.teho. šéf s tým nemal problém. Ale v novej práci je to tak že dávajú 6mesačnú skúšobnú dobu 2 alebo 3krat po sebe a až potom na neurčito. Inak je to podstivá zmluva, všetko písané aj mzda (cca 750€ základ bez príplatkov za víkend a pod takže to sa ešte navýši), príplatky za víkendy, stravné a možno aj prémie. V aktuálnej práci mám tpp od 4.1.2021 (minimálna mzda), predtým na dohodu od 4.10.2020. V prípade že by som teraz otehotnela. Budem mať nárok na materskú? Prípadne ak by ste mi vedeli odhadom povedať aj v akej výške. Neviem ako by sa to v tomto prípade počítalo keď mám druhé zamestnanie. Ďakujem všetkým ochotným za odpoveď🙂

viestta
9. nov 2022

Skúšobná doba je len jedna, podľa zmluvy. To co píšeš sú zmluvy na dobu určitú.

autor
9. nov 2022

@viestta mne to vedúca takto povedala že skúšobné doby ale to nie je až tak podstatné, chápem to tak že si skrátka chcú človeka overiť dlhšiu dobu. Ale viete mi poradiť s tým ďalším prosím?

iwesska
9. nov 2022

V ziadnom pripade nemozes mat skusobnu dobu 6 mesiacov,pokial nie si v top manazmente a uz vobec ti ju nemozu niekolkokrat po sebe predlzit. Zakon take nic neumoznuje. Mozes mat tak max.zmluvu na dobu urcitu,aj to len 2x po sebe, 3x to musi odovodnit paragrafom na zaklade ktoreho ju predlzuje.

pribinak
9. nov 2022

Si si istá že si to pochopila správne? Lebo “podstiva” zmluva vyzerá kapanek inak

vso10
9. nov 2022

Aj keď budeš mať pomer na dobu určitú, ale odpracuješ (bez PN) viac ako 90 dní, budeš mať MD rátanú z novej práce. MD je vo výške 75% z Tvojho platu.