Stravné lístky alebo peniaze. Čo je lepšie?
Ahojte, co je lepsie vo firme si uplatnit? Stravne listky alebo normalne peniaze na ucet za stravovanie? Dakujem.
Ja osobne uprednostňujem stravovaciu kartu, kvoli prehladu, teraz pred vianocami si tam viem našetriť nejaké peniažky na nákupy bez toho, aby som sledovala koľko mám na učte. V kauflande a bille za ňu kúpim uplne všetko dokonca už aj v jednote. Kolegyňa si dala vyplácať na účet v domnienke že jej to zvýši výplatu pred úverom, ale ostala sklamaná takže je to na každom 🙂
@pribinak co je velka firma? 1000 za.estnancov?500?300? Ja poznam velke firmy cca 10000 zamestnancov a maju tam aj , aj....niekto je konzervativny alebo nema rad zmeny....nevie si vybrat lebo je....ludia su rozny....kazdemu vyhovuje nieco ine...
@solvina88 tvrdím niekde že take firmy a zamestnanci neexistujú? Nie! Ja píšem že ja nepoznám. To je tak trochen rozdiel, že??
Každý si môže vybrať čo mu vyhovuje. Nenazvala by som finančne negramotných tých, čo majú stravovaciu kartu ako v komentári vyššie.. ja mám kartu, platím s ňou v obchode všetko Kaufland, Lidl.. tuším Tesco sú len potraviny. Je to i psychologický efekt, 100€ na karte vyzerá lepšie ako 60€ na výplate. A teda ešte sa mi nestalo, že by som tých 100€ nedokázala minúť a prepadli by mi. Áno, kolegyňa si ich šetrí na karte a potom z toho robí Vianoce, kupuje i darčeky a potraviny napr. v Kauflande.
U mňa rozhodujú zamestnanci
Časť z nich dostane stravné na výplatnej páske, a
casť na kartu. Tu mám aj ja, zatiaľ som nemala problém zaplatiť kdekoľvek
@sisa22x finančne to je viac menej jedno.
Na druhú stranu gastro firmy ktoré dávajú karty ti k tej karte aj dávajú dáke zľavy v niektorých firmách.
Podľa dákej ich brožúrky vieš ročne na tých zľavách ušetriť až 800e za rok. Ale to by si musela nakupovať tam kde ti dávajú zľavy, to boli dáka drogéria, obuv a pod. Ale nestudoval som to lebo mam finančný príspevok.
prosím Vás pekne,vedel by mi niekto pomôcť s tabulkou na výpočet stravnych lístkov? v práce máme stravné karty, na kt. sa dobíja kredit. vyplácam mesiac dopredu, no stále mám obyvy či to robím správne.Ďakujem
prosím Vás pekne,vedel by mi niekto pomôcť s tabulkou na výpočet stravnych lístkov? v práce máme stravné karty, na kt. sa dobíja kredit. vyplácam mesiac dopredu, no stále mám obyvy či to robím správne.Ďakujem
@mayusik tabuľku so vzorcami ti zvládne urobiť stredoškolský študent, požiadaj niekoho z blízkeho okolia

My mame stravenky, klasicke... mne to vyhovuje. To dostavam 1 v mesiaci zopar si odlozim ostatne miniem na stravu v obchode do vyplaty 🤣. A ked si objednavam tak je jednoduchsie dolozit stravny listok ako hladat eurace , centiky, to dam v pohode kolegynke , nemusime kazda zvlast utekat lebo prisiel dovoz.... Aspon teda premna je to lepsie. 😀 kolegyne co si dali k vyplate sa stazuju na ten pocit ze prislo to spolu s vyplatou, teda nemaju pocit ze maju nieco zvlast( ale to je pocit ).