Stravné lístky verzus hotovosť. Čo ste si v práci vybrali?
Čo ste si v práci vybrali a prečo?
Diky
...nám davaju na kartu Doxx hotovosť....vyhovuje nám to...
@nina255 stravne listky a teda aj stravna karta je teda lepsia?
@iriska13 to je stravovacia karta ako nahrada stravnych papierovych listkov?
Podmienky sú v oboch prípadoch rovnaké. Takže to máš úplne jedno. Inak, celé je to postavené na hlavu, schvaľoval to niekto, kto nemá ani poňatia, čo všetko to obnáša 🤦♀️
po novom to uz bude rovnake - cize sa oplati viac hotovost...v zmysle ze za peniaze si mzoes kupit hocico a hocikedy...gastrace jedine na potraviny, nevydavaju, resp. karta ma nejaky limit a musis to minut do urciteho casu
@opica_skorica ano, máme to namiesto lístkov...riadne sa dá nakupovať s ňou aj v obchode...Billa, Lidl, Kaufland....všetko....nie len potraviny...😉
@opica_skorica zdanovat sa uz maju aj stravne listky/stravovacia karta. Mne osobne viac vyhovuje hotovost, najcastejsie nakupujem v obchode a nie vzdy mam dostacujuci “kredit” na stravovacej karte a myslim, ze sa ten nakup neda rozdelit, ze cast sa zaplati stravovacou kartou a cast klasickou.
@opica_skorica nevidim ziadnu vyhodu v stravnych listkoch...akurat sa mina papier a niekto na tom zaraba...nehovoriac, ze kolegovia castokrat spominali ako po roku nasli v kancelarii v suflicku zabudnute gastrace ,,po zaruke,,
@opica_skorica hotovosť stravné lístky nemajú význam, potvrdené že je to výhodnejšie od hr aj od daňových poradcov z rodiny
@opica_skorica vybrala som si peniaze
Je to jedno. Osobne davam hotovost na ucet. Stravne listky su výhodné iba pre spolocnosti ktore to vydavaju.
Teda ja som v mzdach nepostrehla rozdiel ziadny.
@cocolino234 veru tak.
@alvaluka da sa, robievam to tak pravidelne 🙂
Hotovost. Aj preto, ze som dlhodobo na home office a stravna karta ma svoje limity. V niektorych okolitych restauraciach sa nou ani nedalo platit a napr. aj Tesco obmedzilo jej vyuzivanie. Mozes nakupit len potraviny, ostatne normalne doplacas..
Ja som mala gastráče. Teraz som menila prácu a namiesto gastráčov majú stravnú kartu, dala som si tú. Ale gastráče mne viac vyhovovali. Prečo? Asi psychologické hľadisko 😀 A ešte sme každý mesiac odkladali s mužom pár gastráčov. Niečo on, niečo ja. Raz 2, niekedy 4 gastráče, podľa mesiaca. Odkladáme celý rok a potom v decembri kedy sú celkovo zvýšené výdavky, tak máme okolo 150€ k dobru 🙂
Inak ja mám pár mesiacov namiesto gastráčov stravnú kartu (nová práca, ako som spomínala) a okrem Tesca som s tým vedela všade zaplatiť všetko.
@planetazem lina huba ciste nestesti. Vascinou nakupujem s malou a nikdy sa mi nechcelo pri pokladni pytat, preto som si nebola ista.
Dobre vediet a dakujem, ked tak buduci rok prehodnotim rozhodnutie.
Mala som stravne listky,potom sme presli na gastro kartu,co bolo ovela lepsie. Nesaskujes s prepocitavanim listkov,ale len pipnes kartu pri pokladni. Ale keby som si mala vybrat medzi hotovostou a gastrokartou,listkami,tak beriem hotovost.
@opica_skorica hotovost, uz len z principu. Zamestnavatel plati pri nakupe listkov aj kreditu na kartu zmluvny poplatok. Potom nasledne majitel gastroprevadzky/obchodu plati dalsie poplatky tej istej listkovej firme, takze za jednu vec inkasuje dvakrat. Ina vec je to z pohladu uctovnika, tam by som prispevky na stravovanie najradsej uplne zrusila, lebo tato novela mi vyrobila kazdy mesiac niekolko hodin prace navyse. A to uplne zbytocne, pretoze sa to dalo urobit urcite funkcnejsie.
Gastro karta v Tesco- cez pokladníka neprejde drogéria, v samoobslužnej pokladni- drogéria prešla, takže tak
Hotovosť
Hotovosť, bez debaty.
@dollyzv hlavne, že keď sa objavili špekulácie, že pri možnosti mať miesto stravných lístkov hotovosť, sa bude táto hotovosť zdaňovať, dušovali sa, že príspevok na stravu stojí mimo zdaňovacej časti príjmu a nie je sa čoho obávať, aby sme si dali hovotosť miesto lístkov. Neverila som im, keďže sú to notorickí klamári, rovnako si veľa ľudí ponechalo stravné lístky aby sa to nestalo a ajhľa, zdanili aj hotovosť, aj stravné lístky. Banda čo by okradla aj vlastnú mater. 👎
Ale no... stravne listky do dnes, aj od 1.1. su nezdanovane v zakonom stanovenej vyske. Tom co je nad tuto sumu (tj 2,81+socfond, 55% z 5,10), sa zdanuje.
@opica_skorica Stravovacia karta (je to náhrada papierových lístkov, ale z lístku Vám nevydajú, z karty sa odráta potrebná suma). Hoci zdaňovanie karty/lístkov a hotovosti bude rovnaké, ja preferujem stále stravovaciu kartu.
@opica_skorica jasne, ze hotovost, podmienky su rovnake, takze o jednu kartu v penazenke menej (doteraz sme mali calio gastro kartu)
Gastro karta. Viem na ňu kúpiť čokoľvek a kdekoľvek, viem platiť kombinovane, proste pipnem a je to. V apke človek vidí zostatok, pohyby, takže zostávam štvrtý rok verná tomuto spôsobu.

@opica_skorica stravne listky, vraj hotovost je nejak nevyhodna nieco s daňami sa tam rozlisuje